Şampiyonun gurur gecesi

G.Saray hak edilmiş bir zaferi derbi galibiyetiyle taçlandırdı.

Haberin Devamı

İki takım için de sezonunu özetleyen bir derbi izledik. Bir tarafta bireysel kalitesi ve performansı yüksek Galatasaray, diğer tarafta derbilerde kabuğundan çıkmakta zorlanan Fenerbahçe... Jorge Jesus bu sefer savunmada üçlüye dönmemiş, son haftalarda istikrarlı devam eden kadroya sadece İrfan Can Kahveci’nin yerine Rossi hamlesi yapmıştı. Okan Buruk ise Fenerbahçe’nin sisteminin bug’ı Barış Alper‘in yanına Zaniolo’yu ilk 11’e atarak maça başladı.

BU KiMiN AYIBI? 

İngiliz politikacı ve saray mensubu Anthony Welton, 1650’lerde söylemiş: “Beni bir kere kandırırsan senin ayıbın, iki kere kandırırsan benim ayıbım.” Barış Alper Yılmaz, aynı ilk maçtaki gibi sürekli olarak sarı lacivertli savunmanın arkasında sarktı. Zaman zaman yanına Zaniolo ve Kerem’i de alarak. 4, 6, 28, 33, 39, ilk yarıda bu strateji ile üretilen hücumların dakikaları ki sarı kırmızılılar 28’de Zaniolo ile planının ödülünü golle almayı başardı.

Haberin Devamı

ALKIŞLAR OKAN BURUK’A

Okan Buruk’un alametifarikası, yetenekli ayaklardan çok üst düzey performans alması oldu. Galatasaray’ın ideal 11’ine bakın; 8’inin sezon boyu form durumu 10 üzerinden 8 ve üzeri (Oliveira-Mertens ve sol bek pozisyonu hariç). Bu inanılmaz bir teknik adam başarısı. Alkışlamak gerek.

iCARDi ‘BEN BURADAYIM’ DEDi

İkinci 45 dakika, İcardi’nin “Ben de buradayım!” demesiyle başladı. 53’te uzandı dokunamadı, 54 ve 57’de kafa ile kaleyi yokladı. 61’de Zaniolo’yu kaçırdı ve Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 70’te ise ağları sarstı. Goldeki ilk dokunuşu bir daha gösterdi ki Arjantinli, sahne ışıkları altında parıldayan bir başyıldız. Onu izlemek büyük keyif. Geceye noktayı ise bir kez daha Zaniolo koydu.

Son düdüğün ardından Galatasaray, kutlamalarına ayrı bir hava, bir derbi galibiyeti ve üst düzey performans kattı. Hak edilmiş bir şampiyonluğu hak edilmiş bir derbi galibiyetiyle taçlandırdı. Fenerbahçe ise domine ettiği bir 2022’nin ardından kritik maçlarda geçemediği eşiği ile, aslında iyi geçirdiği bir sezonu damaklarda acı bir tat bırakarak hatırlayacak.

Yazarın Tüm Yazıları