Beşiktaş zor süreci kolay geçti

Kiev 11’inin 10’u yine sahadaydı.

Haberin Devamı

Salih sakatlanmış, yok. Cenk Tosun, Rachid Gezzal ve Ante Rebic kulübede. Taraftar, stadı doldurmamış. Perşembe günü Dinamo Kiev karşısındaki 11’in 10’u yeniden sahada. Maç önüne baktığımızda, Beşiktaş için pek de kolay bir 90 dakika olacak gibi gözükmüyordu.

Sanırım Şenol Güneş’in ikinci Beşiktaş dönemini yokluklar içinde varlık olarak tanımlamak yanlış olmaz. Siyah beyazlılar, bu dönemde hep beklentinin üzerinde performans gösterdi. Sivasspor karşısında da benzer bir tablo vardı. İlk 45 dakika belki düzenli olarak üretemediler ama topa ve oyuna hükmetmeyi mükemmel başardılar. Servet Çetin’in 4-1-4-1’inde orta saha hattını savunmaya yaklaştırması da Beşiktaş’ın üstünlüğünü pekiştirdi. İlk 45 dakika bittiğinde Sivasspor’un isabetsiz olan tek bir şutu, rakip ceza sahasında sıfır topla buluşması vardı.

Haberin Devamı

YiNE KORNERDEN ATTILAR

Siyah beyazlılar adına ise işler yolunda gidiyordu. Durgun bir başlangıcın ardından 22-26. dakikalar arasında artan baskı, hemen sonuç verdi. Amir-Colley’in çalışma azmi ile yeteneği birleştirmesiyle, Şenol Güneş’in öğrencileri Pendikspor ve Kiev deplasmanından sonra yine yeni yeniden kornerden ağları sarsmayı başardı. Günün iyi isimlerinden Muleka, Appindangoye yerdeyken kaptığı topla takımını hücuma çıkarınca, rakip savunmanın eksikliğini tek paslarla iyi değerlendiren Aboubakar-Rashica ikilisi farkı ikiye çıkardı.

TARAFTAR BiLiNÇLi OLMALI 

İkinci yarıya Sivasspor istekli başlasa da bu rüzgâr uzun sürmedi. Oyunun kontrolünü tekrar eline alan Beşiktaş, milli ara öncesindeki son maç nasıl bitirilmesi gerekiyorsa öyle bitirdi. Siyah beyaz renklere gönül verenler, bu sezon üzerlerindeki görevin bilincinde olmalı. Takım, bu sezon bireysel kalitede rakiplerin gerisinde olacak ancak bu, oyunun ve performansın geride olacağı anlamına gelmiyor. İyi bir Beşiktaş Stadyumu atmosferi, ekstra 5-10 puan arası getirir ki sezon sonunda belirleyici bir nokta olabilir.

Yazarın Tüm Yazıları