Alaaddin’in cini: Hakim Ziyech

Manchester’a evinde 2 farktan gelip, beraberliğe üzülen G.Saray için artık hedef tek: Kopenhag galibiyeti.

Haberin Devamı

G.Saray’ın Şampiyonlar Ligi’ndeki 4 maçlık yüksek performansının temeli, doğru maç önü planını iyi maç başlangıçları ile birleştirme becerisiydi. Okan Buruk’un her maç öncesinde bir dokunuşu ve bu dokunuş neticesinde sahada aldığı bir verim vardı. M.United mücadelesi, bu anlamda sarı kırmızılıların ağırlığını en hissettiremediği ilk yarı oldu. Amrabat’ı stoperlerin arasına sokup, McTominay’i hava toplarında buluşturmaya çalışan Ten Hag, oyun kurulumunda merkezi pas geçmeye kararlıydı. İlk 45 dakikada, sağ kanadı %55, sol kenarı %26, merkezi ise sadece %19 kullandı Kırmızı Şeytanlar.

ZAAFLARI iYi DEĞERLENDiRDiLER

Okan Buruk oyununu tek kelimeyle açıklamak istersek, herhalde “baskı” deriz. O baskıyı, doğru seçenekleri bularak kolay atlatmayı başardı ManU. Önce alanı büyütüp, sonrasında Ziyech ve Angelino’nun savunma zaaflarını iyi kullandılar. Ndombele-McTominay eşleşmesi, ilk golün anahtarıydı. Kaan da birebirde Hojlund karşısında etkisiz kalınca Garnacho’nun golü geldi. Ağlarla buluşan top, bir pozisyonun içinde hem Kaan’ın orta sahada, hem Sanchez’in stoperdeki eksikliğini hissettirdi. Nitekim ikinci golde de Bruno Fernandes’e yakın olması gereken isim Kaan gibiydi.

Haberin Devamı

Ziyech’in golüyle ümitlenmemizin ardından, ikinci yarının başında Okan Buruk saha içi değişikliğine gitti. Ndombele’yi soldan sağa aldı, McTominay’in üzerine doğru Abdülkerim’i çıkardı. Ne yazık ki bu hamle de ters sonuç verdi ve geride bırakılan boşluktan kalemizde McTominay’in golünü gördük.

KEREM-OLiVEiRA FARKI

Maçın kırılma anı ise 59. dakikadaki iki değişiklik oldu. Kerem ve Oliveira’nın oyuna girmesi ve Ziyech’in sahanın en kötüsü Onana’yı bir kez daha avlamasının ardından oyun bir anda Galatasaray’ın lehine döndü. Faslının iğne deliğinden geçirdiği pası, sanki 5 maçın acısını çıkarırcasına ağlara gönderen Kerem, aslında bu takım için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Aslında maçın sonunda stadyumdaki hissiyat, Galatasaray’ın bu sezonki Şampiyonlar Ligi serüvenini iyi betimliyordu. Sarı kırmızılılar, M.United’a karşı evinde iki farktan geri gelip, beraberliğe üzülecek bir grup aşamasında. Artık hedef tek: Kopenhag galibiyeti.

Yazarın Tüm Yazıları