Nefes nefese kazanılan 3 puan

Okan Buruk’un hamleleri oyunu çözdü.

Haberin Devamı

Yenilmezlik serisi geçen hafta Konyaspor deplasmanında sona eren Galatasaray, kendi seyircisi önünde o maçın bir istisna olduğunu kanıtlamak için sahadaydı. Montella ile ligin kalburüstü takımlarından birine dönüşen lig dördüncüsü Adana Demirspor önünde bir yandan hata yapmamak, bir yandan erken bir golle kilidi çözmenin telaşındaydı belki ama ilk 45 boyunca istatistiksel üstünlüğüne rağmen yakaladığı pozisyonlar, rakibinin ilk yarının son dakikalarında buldukları kadar bile net değildi. Konuk takım, bu stada hiç yabancı olmayan oyuncusu Onyekuru’nun vuruşu Muslera’nın bakışları arasında direğe çarpıp auta çıkmak yerine kaleye girse devreye galip bile girebilirdi.

HAREKETLi VE SERT BiR MAÇTI

İkinci yarının ilk dakikalarında, varlığının önemi yokluğunda çok net anlaşılan Mertens’in pasında Kerem’in kaleciden seken vuruşunu tamamlayan Abdülkerim, maçın ağları bulan ilk topunu kaleye yolladı ancak ofsayt pozisyon gol değeri kazanmadı. Hem çok hareketli hem yer yer oldukça sert geçen karşılaşma, çetin ikili mücadelelere ve maç sonrası iki takım adına da tartışmalı pozisyonlara sebep olsa da gol sesi çıkmadan uzunca bir süre devam etti.

Haberin Devamı

RASHiCA DiNAMO GiBiYDi

Galatasaray’ın tüm taraftar desteğine ve topa sahip olma üstünlüğüne rağmen en etkili pozisyonunu yakalamak için 70.dakikayı beklemeleri gerekti. Maç boyunca bir dinamo gibi çalışan Rashica’nın ceza alanı dışına çıkardığı topa Torreira’nın vuruşu farklı şekilde auta gitti. 65.dakikadan itibaren seri oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etmeye çalışan Okan Buruk’un hamlelerine tüm hatlarıyla kendi yarı alanına çekilerek cevap verdi Montella.

ÖNCE MiDTSJÖ SONRA ZANiOLO

Süper Lig kariyerinde İtalyan meslektaşlarına rakip olduğu beş maçın sadece birini Pirlo karşısında alan Buruk’un hamleleri maçın sonuna çok az bir süre kala ve maç bu skorla mı bitecek stresi herkesi sarmışken oyunu çözdü. Önce 86. dakikada Midtsjö 2021’den bu yana attığı ilk gole ceza yayı üzerinden sert bir vuruşla kavuştu, 12 dakika uzayan maçta ikinci gol yine sonradan oyuna giren Yunus’un düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı, bir başka sonradan giren oyuncu Zaniolo kullandı ve skoru foto finişte ilan etti: 2-0.

Yazarın Tüm Yazıları