Bir teselli ver

Fenerbahçe kavganın, gürültünün eksik olmadığı bir sezonu daha kupasız geride bıraktı. Geri dönüp bakıldığında yıllardır yapılan yanlışların bu sezon da yapıldığını açıkça gördük. Taraftarından başkanına, teknik adamına, oyuncusuna kadar herkesin bu sıkıntılı ortamda günahı var. Belki de en günahsız taraftar bile artık ne yapacağını şaşırdı.

Haberin Devamı

Taraftar takımın oynadığı oyundan memnun olmasa da istatistikler kafa karıştırmaya devam ediyor. Herkes Akhisarspor’u içerde yenememenin sonucu olarak şampiyonluğun kaçtığını düşünse de şampiyonluğun ilk 11 haftada kaçtığı açıkça ortada. Son 10 haftada 9 galibiyet 1 beraberlik alan Fenerbahçe’nin sezonun ilk 11 haftasında 16 puan kaybı yaşaması zirvenin aslında nerede kaybedildiğini ortaya koyuyor. Her şeye rağmen ligi bu şartlarda 2. Sırada bitirmek bir şampiyonlar ligi umudunu da beraberinde getirdi. Bu durum transfer görüşmelerinde de sarı lacivertlilerin elini güçlendirecektir.

Taraftarın Valbuena Takıntısı

Valbuena yetenekleri tartışılmaz bir oyuncu. Fenerbahçe taraftarının yetenekli oyuncuya olan hasreti Valbuena ile son bulmak üzereyken Aykut Kocaman’ın fransız yıldızı hamle oyuncusu olarak kullanması tepkilere neden oldu. Fenerbahçe taraftarı öyle bir noktaya geldi ki galibiyetten bağımsız bir şekilde sahada göze hoş gelen hareketler izlemek istiyor.

Maçlardan sonra alınan galibiyetler değil oyuncuların tavırları, hareketleri konuşuluyor. Valbuena ise öyle birebir de sürekli adam eksiltip kaleye inen bir oyuncu değil. Sezon boyunca ayağındaki topları eveleyip geveleyip sonunda faul alan, sadece duran toplardaki etkisiyle asist sayısını daha da artıran ve saha içi takım olgusunda gereğinden fazla serbest davranan bir oyuncu.

Puan bırakılan maçlardan sonra sosyal medyada yaptığı asisti paylaşan, sezonun son maçında şampiyonluk kaybedilen bir müsabaka sonrasında taraftarı selamlamaktan hiç çekinmeyen bir adam. Böyle bir oyuncuyu takım olgusuna kazandırmak çok zor. Aykut Kocaman’ın eleştirilmesi gereken nokta da tam burası. Sezon boyunca Valbuena’nın gelişimine katkıda bulunamadı ve onu sadece hamle oyuncusu olarak kullanabildi. Daha hazır bir Valbuena yaratmak Aykut Kocaman’ın elindeydi.

Onun da en büyük şanssızlığı Obradovic gibi bir duayen öbür tarafta harikalar yaratırken sanki onunla aynı kulvardaymışcasına yarış içine sokulması. Obradovic’in bile alışma sürecinde Pınar Karşıkaya’ya şampiyonluk kaptırdığını kimse unutmasın. Her teknik adamın sürece ihtiyacı vardır. Hele maddi ve manevi olarak çökmüş kulüplerde.

Sonuçta Fenerbahçe adına bir sezon daha hüsranla noktalandı ve beklentiler yine ertelenmek zorunda kaldı. İkincilik teselli olarak alındı ve önümüzdeki sezon için hala ufukta bekleyen bir ışık var. Şimdi taraftarın tek beklentisi, seçimli kongrede sandık sayımı tamamlandığında güneşin yeniden doğması!

Yazarın Tüm Yazıları