Son dakika: Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'dan Hakem Halil Umut Meler'e yumruklu saldırı!

Güncelleme Tarihi:

Son dakika: Ankaragücü Başkanı Faruk Kocadan Hakem Halil Umut Melere yumruklu saldırı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2023 22:10

Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca, Çaykur Rizespor maçından sonra Hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk attı. Yumruklu saldırının ardından yere yığılan Meler, tekmelere maruz kalırken olay sonrası ambulansla hastaneye kaldırıldı. Saldırı sonrası Halil Umut Meler'in hayati bir tehlikesinin bulunmadığı, elmacık kemiğinde çatlak tespit edildiği açıklandı. Halil Umut Meler, ifadesinin alınmasının ardından saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

Süper Lig'in 15. haftasında oynanan Ankaragücü-Rizespor karşılaşması 1-1 eşitlikle sona ererken bitiş düdüğüyle birlikte Hakem Halil Umut Meler saldırıya uğradı.

Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçının ardından sahaya giren Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yumruk attı. Hakem Halil Umut Meler, bu saldırının ardından yerde kaldı.

YERDE TEKMELEMEYE DEVAM ETTİLER

Yumruk darbesi sonrası yere düşen Meler, yüzüne ve vücuduna defalarca tekme darbesi aldı. Araya giren 4. hakem ve güvenlik güçleri saldırganları güçlükle uzaklaştırdı.

Haberin Devamı

Son dakika: Ankaragücü Başkanı Faruk Kocadan Hakem Halil Umut Melere yumruklu saldırı


Saldırı sonrasında yüzü şişen Halil Umut Meler, güvenlik güçlerinin koruması altında ambulans bindirildi.

Haberin Devamı

Halil Umut Meler hastaneye kaldırırken siyasiler, kulüpler, teknik direktörler ve futbolculardan kınama mesajları yayımlandı.

HALİL UMUT MELER'İN BEYİN TOMOGRAFİSİ ÇEKİLDİ

Sağlık durumunun iyi olduğu, şokta olduğu öğrenilen Meler'in beyin tomografisi çekildi ve ardından müşahade altına alındı. Yaşanan olayın ardından faal ve eski hakemler ile eski MHK başkanları destek amaçlı hastaneye geldi.

Öte yandan MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Kocanın ise hastanede olduğu sağlık kontrollerinin ardından emniyet güçleri tarafından ifadesinin ilerleyen saatlerde alınacağı ve gözaltı işlemlerinin başlayacağı bildirildi.

ELMACIK KEMİĞİNDE ÇATLAK TESPİT EDİLDİ

Hakem Meler’in sağlık durumu hakkında açıklamayı hastane Başhekimi Dr. Mehmet Yörübulut yaptı. Hastanenin acil bölümden girişi yapılan Meler’in gerekli tetkiklerinin yapıldığını belirten Yörübulut, “Göz çevresinde kanama ve çatlak var. Kafa travması olması sebebiyle sabah kadar takip edeceğiz. Hayati tehlikesi olmaması bizi sevindiriyor” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"MORALİ ÇOK BOZUK"

MHK eski genel sekreteri Ali Kunak, Halil Umut Meler'in durumuyla ilgili şöyle konuştu:

Çok morali bozuk, çok sıkıntılı. doktorlar sakinleştirici verdiler, tomografi çekildi. Durumu çok kötü değil, hepimizle konuştu. Şu an hastanede 60-70 hakem var. Halil Umut Meler de gözyaşı döktü. O yumruk Türk futboluna atıldı. Duygusal anlar yaşadı. Yaşaması da doğaları, Allah kimsenin başına böyle bir şey vermesin

MELER HERKESTEN ŞİKAYETÇİ OLDU

Halil Umut Meler, yapılan tetkiklerin ardından kendisine geldi. Meler, ifadesinin alınmasının ardından saldırıya karışan herkesten şikayetçi oldu. Meler’e saldırıda bulunan K.Ç ve Ş. Y. Ş adlı şahıslar Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile gözaltına alındı. Ankaragücü Kulübü Başkanı Faruk Koca emniyet güçlerinin gözetiminde hastanede tedavi görüyor. Tedavi sonrası gözaltı işlemleri gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

FARUK KOCA'NIN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın sağlık durumuna ilişkin açıklama yapan Prof. Doktor Erdoğan İlkay şu ifadeleri kullandı. 

"Daha önce de sağ koronerine stend taktığımız hastamız bugün acilimize 190'a 120 kan basıncı ve göğsünde baskı hissiyle geldi. Kötü bir olay sonunda ortaya çıktı. EKG değişikliği olması üzerine şu anda müşahede altına alındı. 24 saat boyunca üç kez ikişer saat arayla enzim takibi alınacak. Şu anda kan basıncı 150 ml civaya aşamalı olarak indirildi. İlk enzimi normal, ikinci ve üçüncü sonuçlarına göre koroner anjiyo yapıp yapmamaya karar vereceğiz. İlk görüntü 24 saat boyunca müşahede altında olması yönünde. Genel sağlık durumu şu anda iyi ancak kesin olarak 24 saat hastane kalacak. Hayati riski vardır bu yüzden hastanede tutuluyor. Bir kalp krizi durumu olursa diye tutuluyor. Bu yüzden 24 saat önemli ve müşahede altında. Burası bir hastane. Önünde yüzlerce kalabalık olup tezahürat olunca acilden dışarı çıkarıp arka kapıdan tekrar yukarıya alarak yatışını yaptırdık."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!