Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırı sonrası futbol camiasından kınama mesajları: Başarısızlıklarınızın yükünü onlara yüklediniz

Güncelleme Tarihi:

Halil Umut Melere yapılan çirkin saldırı sonrası futbol camiasından kınama mesajları: Başarısızlıklarınızın yükünü onlara yüklediniz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2023 12:45

MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor maçı sonrası Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e sahanın içinde yumruk atarken skandal olay sonrası teknik direktör ve futbolculardan tepkiler yükseldi.

Haberin Devamı

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor'u konuk ederken karşılaşmanın hakemi Halil Umut Meler, Başkan Faruk Koca'nın saldırısına uğradı.

Mücadelenin hakemi Halil Umut Meler, son düdüğü çalmasının ardından saha içi bir anda karıştı.

MKE Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakemlerin orta alana koşarak Halil Umut Meler'e yumruk attı.

Saldırının ardından Halil Umut Meler ambulans hastaneye kaldırılırken teknik direktör ve futbolculardan tepki sesleri yükseldi.

Umut Nayir: "Hakeme ne söylense ne yapılsa kendini haklı gören bir zihniyet her tarafımızı sardı. Futbolun en savunmasız faktörünü el birliğiyle, günden güne baskılarınızla yok ettiniz. Başarısızlıklarınızın yükünü onlara yüklediniz. Yazıklar olsun. Utanıyorum bizi düşürdüğünüz bu halden."

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu: Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yaşananlar asla kabul edilemez. Halil Umut Meler'e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun.

Ferdi Kadıoğlu: "Halil Umut Meler hocaya yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu akşam yaşananlar Türk futbolu için çok üzücü. Geçmiş olsun"

Merih Demiral: Yumruklanan, insan onuruna aykırı bir şekilde yerde tekmelenen yalnızca Halil Umut Meler değil Türk futboludur... Çocuğunun babasını özlemle izlediği bir maç sonunda bunları görmesi unutulmaması gereken bir rezilliktir. Yeşil sahalar mutluluğun, birlikteliğin, spor ruhunun birleştiği ortak nokta olması gerekirken gelinen bu durumda yaşananlardan yalnızca utanç duyuyorum.

Çağlar Söyüncü: “Sporda şiddeti kınıyoruz. Ankaragü-Rizespor maçındaki şiddet olayını ve Hakem Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun diliyorum.”

Nuri Şahin: "Üzgünüm, çok üzgünüm. Çocuklar, ekran başında maçları izleyip, futbolcu olma hayalleri kuruyor. Anneler, babalar, gece-gündüz demeden çabalıyor, çocuklarının hayallerine ortak oluyor. Teknik ekipler, oyuncular, kulüp çalışanları gecelerini gündüzlerine katıyor. Taraftarlar belki de biriktirdikleri kaynaklarla tribünleri dolduruyor, deplasmanlara geliyor. Herkes gönül verdiği renkler başarılı olsun istiyor. Hepimiz Türk futbolu daha da kalkınsın, dünyada tüm rakipleriyle kıyasıya mücadele etsin diye çabalıyoruz. Burası dünyanın en güzel ülkesi. Bu ülkenin insanları dünyanın en misafirperver insanları. Hepimiz bu ülkede, bu toprakların “hak ettiği” gibi yaşamak zorundayız. Hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kalbimin en derininden kınıyor, kendisine geçmiş olsun diyorum. Bu olayda bir futbol adamı olarak sonuna kadar kendisinin yanında olduğumun bilinmesini isterim."

Haberin Devamı

Arda Turan: "Her fırsatta spor dostluk ve kardeşliktir diyoruz. Her fırsatta bu ülkenin çocuklarının hayallerini sporla gerçekleştirmesi için daha fazla imkan yaratılması gerektiğini söylüyoruz. Bizim nefrete değil sevgiye; kavgaya değil dostluğa ihtiyacımız var. Bu şiddete hep birlikte şimdi “Dur” demek zorundayız. Futbol çok güzel bir spor ama hiçbir güzellik insan hayatından daha önemli değil. Bugün yaşadığımız sahneleri kabul etmemiz mümkün değil. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyorum. Kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum."

İsmail Kartal: Türk Futbol Ailesinin bir ferdi olarak yaşananlardan büyük üzüntü duyuyorum. Halil Umut Meler‘e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum . Kendisine, ailesine ve hakem camiasına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Haberin Devamı

Okan Buruk: Halil Umut Meler'e yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, bundan sonraki süreçte tüm hakemlerimizin yanında olacağımızı belirtmek istiyorum.

Rıza Çalımbay: Sporun ruhuna aykırı olan her türlü şiddeti kınıyorum! Halil Umut Meler'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Cenk Tosun: Sayın Halil Umut Meler'e yapılan saldırı, yalnızca bir hakeme değil, insanlığın temeline ve düsturuna yapılmış utanç verici bir harekettir. Bu çağ dışı, sığ, akıldan ve bilimden yoksun zihniyet; sporun toplumu bir araya getiren unsurlarını ciddi bir şekilde zedelemiştir. Bu olay, bir evladın, bir eşin, bir ananın, bir babanın, bir seveninin hayatı boyunca unutamayacağı bir travmayı yaşamasına sebep olup sporun tüm güzelliklerinden uzaklaştığımızı göstermektedir. Böyle bir günde ne yazılabilir, ne söylenebilir bilemiyorum. Bunları dile getirmekten bile utanç duyuyorum. Çok geçmiş olsun hocam...

Haberin Devamı

Uğurcan Çakır: FIFA kokartlı hakemimiz Halil Umut Meler’e yapılanlar asla kabul edilemez. Halil hocaya ve ailesine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Utanılacak, unutulmayacak bir futbol akşamı yaşadık.

Hakan Çalhanoğlu: Hala gördüklerimin şokunu yaşıyorum. Sayın Halil Umut Meler'e yönelik yapılan saldırıyı kınıyorum. Bu tür olaylar, sadece bir hakeme değil, aynı zamanda insanlığın temeline atılmış bir darbe olarak karşımıza çıkıyor. Umarım bir daha böyle bir durumla karşı karşıya kalmadığımız yarınlara uyanırız. Geçmiş olsun hocam.

Gökkan Akkan: “Sporda şiddet hayır.”

Emre Taşdemir: “Geçmiş olsun hocam. Yanındayız.”

Dorukhan Toköz: “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yaşananlar asla kabul edilemez. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun.”

Adem Büyük: “İzahı varsa buyrun açıklayın. Meydan sizin bundan sonrada sizin olsun. Kınıyoruz. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yaşananlar asla kabul edilemez. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun.”

Haberin Devamı

Hasan Ali Kaldırım: “Şiddetin her türlüsünün sonuna kadar karşısındayız. Türk futbol topluluğuna, sporun etiğini ve değerlerini koruma sorumluluğunu hatırlatıyor, Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.”

Emre Akbaba: “Yanındayız. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun, bu son olsun”

Berke Özer: “Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Yaşananlar asla kabul edilemez. Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyoruz. Geçmiş olsun.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!