Fenerbahçe, Ryan Kent ile resmi sözleşmeyi kampta imzalayacak! Klopp ve Gerard ile çalıştı, Bielsa'nın takibindeydi

Güncelleme Tarihi:

Fenerbahçe, Ryan Kent ile resmi sözleşmeyi kampta imzalayacak Klopp ve Gerard ile çalıştı, Bielsanın takibindeydi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2023 07:00

Kanarya, kupa zaferinin hemen ardından yeni sezonun ilk transferini açıkladı. Klopp ve Gerard gibi isimlerle çalışan Ryan Kent aynı zamanda Bielsa tarafından da uzun süre takip edildi. Teknik kapasitesi son derece yüksek olan Kent özellikle bire bir pozisyonlarda çok tehlikeli. Klopp da bire birlerdeki etkisini onun en büyük gücü olarak tanımlıyor.

Haberin Devamı

Yeni sezon öncesi henüz hocası belli olmayan Fenerbahçe, 2022-23 planlaması çerçevesinde ilk transferini resmen açıkladı: Ryan Kent. Sarı lacivertliler, Rangers ile sözleşmesi sona eren İngiliz futbolcu ile 4 yıllık anlaşma sağlandığı resmi internet sitesinden duyurdu. Resmi sözleşmenin ise oyuncunun sezon başı kampı için geldiğinde sağlık kontrollerinin ardından imzalanacağı ifade edildi. Peki Ryan Kent kimdir? İşte İngiliz futbolcu ile ilgili merak edilenler...

KİRALANDI, KLOPP GERİ ÇAĞIRDI

Henüz 7 yaşında Liverpool’a katılan Ryan Kent akademide ilerleyerek çok önemli bir oyuncu olacağının sinyalini verdi. Özellikle 2014-15’teki performansıyla 4.5 yeni yıllık sözleşmeye imza atan Kent A takımla da sezon öncesi turu için Tayland, Avustralya ve Malezya’ya gitti. Burada Brisbane Roar’a karşı ilk kez A takımda forma giydi. Pek çok takımı etkileyen Kent, 4 aylığına Coventry City’ye kiralandı. Ancak Klopp yıl sonunda onu takıma çağırarak tekrar denedi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Ryan Kent ile resmi sözleşmeyi kampta imzalayacak Klopp ve Gerard ile çalıştı, Bielsanın takibindeydi

LİVERPOOL İLE 1 MAÇA ÇIKTI

Liverpool forması ile FA Cup 3. tur maçında Exeter City’e karşı şans bulan Ryan Kent bu karşılaşmada 57 dakika süre aldı. Temmuz 2016’da bu kez Barnsley’in yolunu tutan oyuncu burada sezonun en iyi genç oyuncusu seçildi. Kiralık olmasına rağmen Liverpool ile sözleşme yenileyen oyuncu ardından Freiburg ve Bristol’e gitti. 2018’de İskoç ekibi Rangers’a transfer olan oyuncu burada 6 gol 9 asistlik performans gösterirken Celtic’e karşı oynadıkları derbide 1 gol attı.

BiRE BiRLERDE ÇOK ETKiLEYiCi

2019’da Rangers 7.5 milyon Euro’ya bonservisini aldı. Klopp ve Gerard gibi isimlerle çalışan Kent aynı zamanda Bielsa tarafından da uzun süre takip edildi. Teknik kapasitesi son derece yüksek olan Kent özellikle bire bir pozisyonlarda çok tehklikeli. Klopp da birebirlerdeki etkisini onun en büyük gücü olarak tanımlıyor.

DENEMEKTEN YORULMUYOR

Tahmin edilmesi çok zor oyuncular vardır. Kent de onlardan. İskoçya liginde maç başına en çok dripling deneyen futbolcu olması da boşa değil. Yine ligin en çok şut atan oyuncularından biri olması da her iki ayağını aynı şekilde kullanmasından kaynaklı.

Haberin Devamı

89- Glasgow Rangers forması ile 218 maça çıkan Ryan Kent 33 gol, 56 asist ile 89 gole direkt katkı verdi.

1- Kent alt yapısından yetiştiği Liverpool ile sadece 2015-16’da FA Cup’taki Exeter City maçında forma giydi.

8- Ryan Kent, İngiltere U18’de 2, U20’de 6 maçta görev yaparken A takım formasını henüz giymedi.

RYAN KENT KiMDiR?

· DOĞUM TARIHI: 11 Kasım 1996
· DOĞUM YERI: Oldham (İngiltere)
· BOY: 1.74 metre
· MEVKI: Sol kanat, sağ kanat, forvet
arkası

· OYNADIĞI KULÜPLER: Coventry City, Barnsley, Freiburg, B. City, Liverpool, Rangers

· PIYASA DEĞERI: 11 milyon Euro

2022-23 SEZONU PERFORMANSI

İskoçya Premiership 29 3 10
Şampiyonlar Ligi 9 - -
İskoç FA Cup 4 - -
İskoç Lig Kupası 2 - -
TOPLAM 44 3 10

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!