GeriSeyahat Yunanistan'da gizli bir cennet: Halkidiki
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yunanistan'da gizli bir cennet: Halkidiki

Yunanistan'da gizli bir cennet: Halkidiki

Selanik'in yanı başındaki cennet Halkidiki tüm güzelliği ile sizleri bekliyor. Halkidiki'de tertemiz denizi ve geniş kumsalları ile harika bir tatil geçirmeniz garanti...

Üç parmak şeklindeki görüntüsü ve cennet gibi plajlarıyla yakın mesafe kaçış noktalarının başında gelen Halkidiki, Selanik'e 100 km uzaklıkta yer alıyor. Turizm şirketlerinin düzenlediği turlarla yarım adaya gelebileceğiniz gibi kendi aracınızla da İpsala sınır kapısı'ndan giriş yaparak bölgeye ulaşmak mümkün. İstanbul'a 680 km uzaklıkta bulunan Halkidiki'ye varmadan önce Kavala'da 1 gece konaklayarak Halkidiki'ye öyle geçebilirsiniz. Halkidiki'de butik otellerde veya bed&breakfast usulü hizmet veren yerlerdeki konaklama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz.

ÜÇ NOKTADAN OLUŞAN ADADA KASSANDRA, SİTHONİA VE ATOS BULUNUYOR

1. KASSANDRA

Halkidiki'nin en canlı ve popüler olan bölgesi Kassandra daha fazla bina ve tesisin olduğu bir bölge. Canlılık ve eğlence arayanlar için bölgede pek çok beach club ve bar mevcut. Chrousou ve Lefki Ammos adlı beachler civarın en çok talep gören plajları arasında yer alıyor. Pefkochori ve Hanioti ise denize girilebilecek kaliteli mekanlar arasında yer alıyor. Kallithea ise gece hayatını doyasıya yaşamak isteyenler için bölgede pek çok bar ve gece kulübü seçeneği sunuyor. Afitos civarı ise taş evleri ve şirin sokakları ile Alaçatı'ya benzer bir görüntü ile ziyaretçilerini karşılıyor.

Yunanistanda gizli bir cennet: Halkidiki

2. SİTHONİA

Orta alanda kalan Sithonia, Kassandra bölgesine göre çok daha sakin ve huzurlu bir tatil için seçilebilir. Doğa ve deniz ile içiçe olan yerlerden masmavi sulara dalabileceğiniz pek çok bölgesi bulunan Sithonia, Nikiti plajında yer alan bir çok mekan ile ziyaretçilerini ağırlıyor. 6 km sonrasında karşınıza çıkacak olan Koviou ve Kalogria plajları da denizinin maviliğini görmeniz gereken yerlerden. Civarda herhangi bir tesis olmadığı için istediğiniz yerden denize girmekte özgürsünüz. Sithonia'nın en kalabalık yerlerinden olan Neos Marmaras ise merkezini gezip görmeniz gereken yerlerin başında geliyor. Portakali beach ise içi beyaz çakıl taşlı denizi ile bölgenin en muhteşem plajlarından biri.

Yunanistanda gizli bir cennet: Halkidiki

3. ATHOS

Yarımadanın en sağında kalan bölge olan Athos, manastırların yer aldığı dini bir bölge. Adaya sadece erkekler özel bir izinle girebilirken, kadınlar ise Ierissos ve Ouranoupoli gibi kasabalardan kalkan tekneler ile bölgeyi ancak denizden görebiliyor.

Yunanistanda gizli bir cennet: Halkidiki

False