GeriSeyahat Orhangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2022 - Orhangazi Köprüsü Geçiş Tarifeleri Ne Kadar Ve Kaç Tl?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Orhangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2022 - Orhangazi Köprüsü Geçiş Tarifeleri Ne Kadar Ve Kaç Tl?

Orhangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2022 - Orhangazi Köprüsü Geçiş Tarifeleri Ne Kadar Ve Kaç Tl?

Şehir içi ya da şehirlerarası köprü ve otoyol ücretleri mesafelere ve yıllara göre değişkenlik gösteriyor. Yolda çeşitli sürprizle karşılaşmamak için yola çıkmadan önce köprü ücretlerini öğrenmeyi unutmamanız gerekir. Şehir içi ve şehir dışı yolculuklarda sıkça tercih edilen Osmangazi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geçiş ücretleri ve İzmir İstanbul arası otoyol ve köprü geçiş ücretleri ile ilgili bilgileri derledik.

Köprü geçiş ücretleri de, araç sahiplerinin çok yakından takip ettiği bir konudur. 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri kullanımına izin verilen araçların dışında kalan 2. 3. 4. ve 5. sınıf araçlar ile tehlikeli ve kimyasal madde taşıyan araçların zorunlu olarak da Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü kullanması gerekiyor.

Orhangazi Köprüsü Geçiş Ücreti 2022

İstanbul ile İzmir arasında kalan ulaşım süresini önemli ölçüde düşüren Gebze, Orhangazi, İzmir Otoyolu Projesi’nin en büyük ayağını meydana getiren Orhan Gazi Köprüsü 2016 yılında hizmete açıldı. Bu köprü sayesinde İzmit Körfezi’nin 6 dakikada geçilebilmesi amaçlandı. Özellikle de tatil zamanlarında daha çok Orhan gazi köprüsü geçiş ücreti merak konusu oluyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yer alan bilgilere göre Orhangazi Köprüsü 2022 yılı geçiş ücreti 1 Ocak’tan 2022’den itibaren şu şekilde hesaplanıyor:

Araç Sınıfı Orhan Gazi Köprüsü Ücret Tarifesi (TL)

1-184,50 ₺

2-295,00 ₺

3-350,00 ₺

4-464,50 ₺

5-585,50 ₺

6-129,00 ₺

Gebze, Orhangazi ve İzmir Otoyolu Projesi’nin en önemli ayağını meydana getiren Orhan Gazi Köprüsü 2016 yılında hizmete açıldı. Orhan Gazi köprüsü ise, yaklaşık olarak 2682 m uzunluktadır.

Merak Edilen Sorular

Otoyol ücretini banka kartı ya da kredi Kartı ile ödenebiliyor mu?

Nakit gişelerinde banka kartı, geçiş ücreti kredi kartı ya da nakit olarak da ödenebiliyor. Gişelerde ise hiç durmadan; 20 km/saat hızla geçmek için de aracınıza ait olan plakaya tanımlı OGS/HGS etiketi alınıyor.

Gişelerde herhangi bir nedenden dolayı ödeme yapılmazsa daha sonra ne yapmak gerekir?

Bu gibi bir durumda bir durumda aracınıza ait olan bir İhlali (Ödemesiz) Geçiş Bildirimi düzenlenmesi gerekiyor. Gişeden teslim alacağınız bir bildirim üzerinde bulunan bilgiler içinde geçişi takip eden 15 gün içinde cezasız bir şekilde geçiş ücretini bildirim üzerinde yazan çeşitli noktalardan ödeyebilirsiniz.

Gişelerde Hız Sınırlaması Bulunuyor mu?

Gişe alanlarında hız sınırının 20 km/saati geçmemesi gerekir. Öndeki araca göre ise, hız daha da azaltılabilir.

False