GeriSeyahat Miço Koyu nerede? nereye bağlı? Miço Koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Miço Koyu nerede? nereye bağlı? Miço Koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Miço Koyu nerede? nereye bağlı? Miço Koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye'nin farklı illerine bağlı pek çok koy bulunmaktadır. Bunlardan birisi de Miço Koyu olmaktadır. Miço Koyu tarihi açıdan da büyük öneme sahip önemli plajlardan birisi olmaktadır. Burayı ziyaret etmek isteyen kişiler konumunu ve nasıl gideceğini merak etmektedir. Peki, Miço koyu nerede? Nereye bağlı? Miço koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır? Miço Koyu hakkında merak edilenleri detaylıca derledik.

Ülkemizde hem tatil yapılacak hem de denize girilecek yerlerden birisi de Miço Koyu olmaktadır. Yıl içerisinde pek çok ziyaretçi ağırlayan Miço Koyu mutlaka gezilmesi gereken yerlerin başında yer almaktadır.

 Miço Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Miço Koyu bayanlara armağan edilmiş güzel plajlardan birisidir. 2016 yılı yaz sezonu başında 1. etabı ile açılmış olan Miço Koyu bayanlar için geliştirilmiş bir plajdır. Bayanlar tarafından oldukça ilgi gören Miço Koyu yaz sezonu boyunca hizmet vermektedir.

 Kerpe'ye ayrı bir güzellik katan Miço Koyu doğa harikası bir plaja sahiptir. Ayrıca bayanlara hizmet veren plaj ücretsiz olarak hizmet vermektedir. Tertemiz denizi ve mis gibi havası ile ülkemizde vazgeçilmez yerler arasında yerini almaktadır.

 Miço Koyu Nerede?

 Miço Koyu Kadınlar Plajı ülkemizde Kocaeli iline bağlı olan Kandıra ilçesinde yer almaktadır. Kefken ve Kerpe arasında bulunan tarihi Miço Koyu Kerpe kayalıklarının hemen yanında konumlanmıştır. Miço Koyu Sadece bayanların kullandığı bir plaj olarak bilinmektedir.

 Miço Koyu Ücretli mi?

 Miço Koyu Kadınlar Plajı giriş ücreti bulunmamaktadır. Bu nedenle Miço Koyu'na gitmek isteyen kişiler giriş için herhangi bir ücret ödememektedir. İçerisinde bulunan bir işletme tarafından işletilen koy için şemsiye ve şezlong kiralama hizmeti de bulunmaktadır. İçeride şemsiye ve şezlong kiralamak isteyen kişiler belirli bir ücret karşılığında kiralamaktadır.

 Miço Koyuna Nasıl Gidilir?

 Miço Koyuna ulaşım İzmit merkezden sağlanmaktadır. İzmit merkezden Kandıra-Kerpe otobüslerine binerek Miço Koyuna ulaşım sağlamak mümkündür. Bununla birlikte kendi araçları ile gitmek isteyen kişiler D-605 kara yolu üzerinden Kerpe'ye ayrılan yolu takip etmeleri gerekir. Otopark alanı yer alan Miço Koyunda araçlar otoparka park edildikten sonra yaklaşık 5 dakika yürüme yolu da bulunmaktadır.

 Miço Koyunda Neler Yapılır?

 Miço Koyu Kandıra ilçesinin en güzel plajlarından birisidir. 200 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde plaja sahip olan Miço Koyu içerisinde WC, otopark, bisiklet park alanı, gölgelik, soyunma kabini, sağlık hizmetleri, cankurtaran ve plaj temizlik hizmetleri yer almaktadır. Ayrıca plajda engelli vatandaşlar için de hizmet verilmektedir.

 Miço Koyunda spor alanları ve sosyal alanlar da yer almaktadır. Mavi bayrağa sahip Miço Koyu kadınların özel yaşam haline getirilmiş ve yürüyüş parkurları ile sosyal bir alan oluşturulmuştur.

 Miço Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Özel kumsala sahip olan Miço Koyunda vatandaşların kendi çadırları ile kamp yapma imkanları bulunmaktadır. Fakat bu alan sadece kadınlara özel bir yer haline getirilmiştir. Bu nedenle sadece bayanlara özel bir alan olarak kabul edilmektedir.

 

False