GeriSeyahat Letonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Letonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Letonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Letonya öğrenci vizesi için gerekli evrakları toplamanız ve sonrasında vize başvuru merkezi, konsolosluk ya da büyükelçiliğe başvuru yapmanız gerekir. 90 günden kısa süreli eğitimler için öğrenci ziyaretçi vizesi, daha uzun sürecek eğitimler için öğrenci genel vizesi almanız gerekir. Letonya öğrenci vizesi için sürecin nasıl ilerlediğini de sizler için derledik.

Letonya öğrenci vizesi 2 hafta ile 4 hafta arasında çıkar. Bu durum tüm başvurularda değişiklik göstereceğinden seyahatten 1 ay öncesine kadar başvuruların yapılmış olması gerekir. 

 Letonya Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Öğrenci vizesi almanız için gereken evraklar bulunmaktadır. Bu evraklarınızın tam olması işlemlerinizin yolunda gitmesi için oldukça önemlidir. Letonya öğrenci vizesi için pasaport, 2 adet vesikalık, vize başvuru ücreti, vize başvuru formu, dilekçe ve akseptans mektubu gerekmektedir. Bunlar dışında sağlık raporu, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil kaydı, askerlik belgesi ve evli olanlar için aile bilgileri de gerekmektedir.

  Öğrenci belgenizi, diplomanızı ve mali durumunuzu gösteren belgelerinizi de mutlaka başvuru sırasında yanınızda bulundurmanız gerekir. Evraklarınızın tam olması halinde ek görüşmeye de çağrılmanız mümkündür. Eğer ek görüşmeye çağrılırsanız sizinle görüşme yapılır ve dil testine de tabi tutulabilirsiniz. Bu görüşmeler ile beraber vize çıkma sürenizde de aksamalar olması ya da sürenin uzaması mümkündür. 

 Vize Kaç Günde Çıkar?

  Eğer bir sorun olmazsa Letonya öğrenci vizesi başvuru tarihinden itibaren 2 haftalık süre içinde sonuçlanır. Eğer vize başvurunuz olumsuz sonuçlanır ve reddedilirse bunun için itiraz etmeniz mümkündür. İtiraz için yeni bir inceleme ya da yeniden belgelerinizin değerlendirilmesini isteyebilirsiniz. Fakat yeni inceleme için yeninden vize başvuru ücretini ödemeniz gerekebilir. Vize çıkma sürecinin uzaması ihtimaline karşı seyahat tarihinizden 1 ay öncesinde başvuruları başlatmanız önerilir. 

 Eğer bir sorun olmazsa 2 haftada vizeniz çıkar ve başvuru yaptığınız vize işlem merkezlerinden vizenizi alabilirsiniz. Evraklarınızın tam olmaması halinde de yine süre uzayabilir ve seyahat tarihinizden önce elinize ulaşmayabilir. Başvuru sonuçlanma süresi içinde resmi tatilleri ve hafta sonlarını da hesaplamanızda fayda vardır.

  Nasıl Başvuru Yapılır? 

 Letonya öğrenci vizesine başvurmadan önce öğrenci ziyaretçi vizesi ya da genel öğrenci vizesinden hangisini alacağınıza karar vermeniz gerekir. Öğrenci ziyaretçi vizesi 3 aya kadar olan dil ya da yaz okulları için ülkeye gidecek olanları verilir. Sürenin uzatılması ya da çalışma izni mümkün değildir. Eğer 90 günden daha uzun eğitim alacaksanız ve Letonya'da yaşayacağınız süre için yeterli gelir ispat ederseniz genel öğrenci vizesi almanız gerekir.

  Bu kişiler ilk sene hazırlık okuyacakları için çalışmalarına imkan verilmez. Fakat üniversiteye kayıt yaptırdıktan sonra ilk seneden itibaren oturum izni ile beraber haftada 20 saat çalışmalarına izin verilir. Letonya öğrenci vizelerini yakınınızdaki bir vize işlem merkezinden gerçekleştirebilirsiniz. Bulunduğunuz yerde eğer Letonya konsolosluğu ya da Letonya büyükelçiliği varsa buralardan da başvuru yapabilirsiniz.

 

False