GeriSeyahat Küçük Samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Küçük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Küçük Samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Küçük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Küçük Samanlık koyu nerede, nereye bağlı? Küçük samanlık koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Koy küçük boyutlu körfez olarak coğrafi bir terimi ifade etmektedir. İnsanlar gezmek ve tatil yapmak amacıyla ülkemizdeki birçok koy ve denizleri ziyaret etmektedir. Hatta Türkiye ülkesi koy bakımından oldukça zengindir. Bu yüzden her sene yaz ve kış olmak üzere binlerce turisti de ağırlamaktadır. Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemiz adalar, kasabalar ve koylardan meydana gelmektedir. Küçük Samanlık koyu nerede, ücretli midir, nasıl gidilir, neler yapılır, kamp yapılır mı ve Küçük Samanlık koyu hakkında detayları derledik.

Koy turlarını seven bireyler mutlaka Küçük Samanlık koyunu da duymuştur. Koylarda yapılacak çok sayıda etkinlik olsa da genelde insanlar kafa dinlemek, yılın yorgunluğunu atmak amacıyla gitmektedir. Çünkü çoğu koy ıssız ve sakindir. Kalabalıktan uzak bir yerde dinlenmek isteyenler de Küçük Samanlık koyunu tercih edebilmektedir.

 Küçük Samanlık Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Türkiye ülkesinin koyları genelde Ege Akdeniz kıyılarındadır. Özellikle yaz turizminin yoğun olarak geçtiği Ege ve Akdeniz bölgeleri mavi bayrak almış plajlarla doludur. Küçük Samanlık koyu da plajıyla, deniziyle ve eşsiz doğasıyla dikkatleri üzerine çekmektedir.

 Küçük Samanlık koyu aynı zamanda tekne turlarına da müsaittir. Bir tekne kiralayarak ailenizle ve arkadaşlarınızla bu muhteşem koyu ziyaret edebilirsiniz. Koyun denizine girerek serinleyebilir ve doğasında dinlenebilirsiniz. Balık yemeklerinin tadına bakabilir ve hiç bilmediğiniz lezzetleri manzara eşliğinde tadabilirsiniz.

 Küçük Samanlık Koyu Nerede?

 Küçük Samanlık koyu Muğla ilinin Fethiye ilçesine bağlıdır. Bilindiği gibi Muğla ili Türkiye ülkesinin Güney Batısında yer almaktadır. Muğla ilinin bir diğer özelliği de ülkemizin en uzun kıyı şeridine sahip olmasıdır. Muğla aynı zamanda Antalya, Burdur, Aydın ve Denizli illeriyle komşudur. Muğla ilimiz ülkemizin Ege Bölgesindedir.

 Fakat Muğla ili coğrafi konumu gereği Ege Bölgesinde yer alsa da Akdeniz Bölgesine de kıyısı olan ilçeleri bulunmaktadır. Bu durumda Muğla ilini hem koy hem de deniz bakımından daha da zengin yapmaktadır.

 Fethiye ilçesi de Muğla ilinin en bilindik ve turizm amaçlı en çok tercih edilen ilçeleri arasındadır. Fethiye ilçesine gidip de bir tekneyle Küçük Samanlık koyuna gitmemek olmaz.

 Küçük Samanlık Koyu Ücretli mi?

 Küçük Samanlık koyunun plajı vardır. İnsanlar genellikle plaj alanını tercih etmektedir. Elbette ki bu koyun plajına giriş yapmak için belirli bir giriş ücreti ödemeniz gerekmektedir. Plajda şezlong ve şemsiye kiralamak isterseniz de uygun fiyatlar sizleri beklemektedir.

 Küçük Samanlık Plajında denize girmek için iki adet iskele vardır. Plaj kum ve çakıl karışımıdır. Hiç ücret ödememek isterseniz koya giriş yapıp havlunuzu kumun üstüne sererek deniz keyfi yapabilirsiniz. Koyun hiç bilinmeyen bölgeler olarak insandan uzak yerlerini de tercih ettiğinizde ücret ödemeniz gerekmez. 2022 senesi itibariyle iki adet şezlong ve bir adet şemsiye fiyatı 70 TL olarak bildirilmiştir. Bu koyun plajına giriş yapmak isterseniz otopark ücreti de 30 TL olarak verilmiştir

 Küçük Samanlık Koyuna Nasıl Gidilir?

 Küçük Samanlık koyu Fethiye ve Ölüdeniz arasında bulunmaktadır. Fethiye ilçesinin merkezine ise 4 km uzaklıktadır. Dolayısıyla Küçük Samanlık koyuna varmak için ilk olarak Fethiye ilçesine gitmeniz gerekmektedir. Öncelikle bulunduğunuz ilden deniz, hava ya da kara yoluyla Muğla iline varınız. Bunun arkasından ulaşım araçlarıyla Fethiye ilçesine gidiniz.

 Fethiye ilçesinden sonra Küçük Samanlık koyuna bir vapur ya da bir tekne yardımıyla yanaşabilirsiniz. Fethiye limanından kalkan teknelerle Küçük Samanlık koyuna gidebilirsiniz.

 Küçük Samanlık Koyunda Neler Yapılır?

 Küçük Samanlık koyu hem mavisiyle hem de yeşiliyle ünlüdür. Dolayısıyla bu koyda denize girebilir, piknik yapabilir ve doğayı gezebilirsiniz. Özellikle akvaryum gibi denizinde yüzerken balıkları net bir şekilde göreceksiniz. Aynı zamanda koya bağlı olan plajda güneşlenebilir ve manzara izleyebilirsiniz.

 Küçük Samanlık koyuna gitmişken insanlara açık piknik alanlarında mangal keyfi sürebilirsiniz. Kendin pişir kendin ye zevkine de varmış olursunuz. Toplu bir şekilde gerçekleştirilen tekne turlarına katılarak hem Küçük Samanlık koyunu hem de çevre koyları gezebilirsiniz.

 

 Küçük Samanlık koyunun plajında da çeşitli etkinlikler bulunmaktadır. Bu etkinliklere katılarak hiç yapmadığınız deniz sporlarını yapabilirsiniz.

 

 Küçük Samanlık Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Küçük Samanlık koyunda çeşitli işletmeler bulunmaktadır. Bu işletmelerin çoğu plajında yer almaktadır. Plajda küçük bir butik otelde kalabileceğiniz gibi kamp alanlarında kamp da yapabilirsiniz. Küçük Samanlık koyunda çadır kurmak ve kamp yapmak için ayrı bir alan tahsis edilmiştir. Bu kamp alanı da zaten koyun plajına yani denizine oldukça yakındır. Üstelik kamp alanında yeşil ağaçlarla kaplı bir doğa da sizleri bekliyor olacaktır.

 

 

 

 

 

 

False