GeriSeyahat Koşmak şahane, maratonlar bahane
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Koşmak şahane, maratonlar bahane

Koşmak şahane, maratonlar bahane

Eylülle birlikte Türkiye’nin dört yanında maratonlar düzenlenecek. İstanbul’dan Manisa’ya farklı parkurları koşup tarih ve doğanın tadını çıkarmak isteyenlere rehber hazırladık.

Koşmak şahane, maratonlar bahane

Kyzikos Ultra, 8-10 Eylül (Balıkesir)


9 Eylül Cumartesi günü Erdek Meydanı’ndan başlayacak Kyzikos Ultra’da 75K Kyzikos Ultra, 58K Kirazlı Manastırı Ultra, 30K Arteka Ultra, 15K Apostol Patika Koşusu ve 5K Umut Pina rotaları koşulacak. Erdek’in sahil şeridinden başlayan maratonla Kapıdağ Yarımadası’nın en doğal güzelliklerini koşarak keşfedeceksiniz.
Koşmak şahane, maratonlar bahane

Merrell Belgrad Ultra Trail, 8-10 Eylül (İstanbul)

İstanbulluları yol koşusundan uzaklaştırıp İstanbul’un Kuzey Ormanları’nda patika koşusuna davet eden etkinlik, yoga, zumba, pilates, crossfit, survivor parkuru ve bisiklet turu, DJ performansı, konser gibi yan etkinliklerle adeta festivale dönüşüyor. Merrel Belgrad Ultra Trail, her yaş ve seviyeden sporcuya açık.
Koşmak şahane, maratonlar bahane

İzmir Yarı Maratonu, 10 Eylül (İzmir)

11’inci Uluslararası Dokuz Eylül İzmir Yarı Maratonu, pazar 8.00’de Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak İnciraltı Spor Tesisi güzergâhında koşulacak. 21K gerçekleşecek rota ‘İlk günkü heyecanla yeni bir yüzyıla’ motivasyonuyla koşulacak. Parkurda ilerledikçe Konak Pierre, Hasan Tahsin İlk Kurşun Anıtı ve Saat Kulesi’ni geçerek İzmir Marina, İnciraltı Kent Ormanı, Çakalburnu Lagünü ve İnciraltı Deniz Müzesi’nin önünden dönülecek.
(maratonizmir.org)
Koşmak şahane, maratonlar bahane

Ayvalık Yarı Maratonu, 17 Eylül (Balıkesir)

Bu yıl ilk kez düzenlenecek Ayvalık Yarı Maratonu’nda, 21K yarı maraton, 10K ve 5K koşu parkurları 1.000 sporcunun katılımıyla koşulacak. Koşu etkinliklerinin dışında organizasyon zumba, DJ performansı, çekilişler ve etkinlik alanı oyunlarıyla katılımcılara eğlenceli bir hafta sonu vaat ediyor. Yarışlar Sarımsaklı Plajı’nda Vilayetler Evi’nin yanından başlayacak. Parkur önce Şeytan Sofrası’ndan geçiyor ve Setur Ayvalık Marina’ya kadar uzuyor. Kayıt için son gün 13 Eylül.
(sedoxy.com/ayvalik-yari-maratonu)
Koşmak şahane, maratonlar bahane
Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu, 17 Eylül (Manisa)

Bu yıl ikincisi düzenlenecek Uluslararası Vestel Manisa Yarı Maratonu 21K, 10K, 10K Kurumsal ve 5K halk koşusunun yanı sıra yarı maratondan bir gün önce 16 Eylül Cumartesi çocuk koşusu (500 metre) gerçekleşecek. Koşu 17 Eylül Pazar 8.00’de Manisa’nın sembolik yapılarından Hükümet Konağı önünden başlayarak, Ulupark, Lale Meydanı, Manisa Organize Sanayi ve Vestel City içinden geçip yine Hükümet Konağı’nda sonlanacak. Kayıt için son gün 16 Eylül. (vestelmanisayarimaratonu.com)
Koşmak şahane, maratonlar bahane

Uluslararası Likya Yolu Maratonu, 22-23 Eylül (Antalya)

Tarihi Likya Yolu’nun muhteşem doğasında Gelidonya Feneri ve Olimpos’un ruhunu keşfetmek, üstelik bunu Çıralı’dan Tekirova’ya uzanan bir rotada koşarak yaşamak en güzeli. Bu yıl 13’üncü kez gerçekleşecek Uluslararası Likya Yolu Maratonu, LYUM 57K, 37K ve 20K’dan oluşan üç farklı parkurla sporseverleri sınırlarıyla tanışmaya çağırıyor. Kayıt için son gün 18 Eylül. (likyayolumaratonu.com.tr)

Bunlar da var

◊ 9 Eylül-Kaçkar Ultra, Rize
◊ 16 Eylül-Arnica Frig Ultra, Afyonkarahisar
◊ 24 Eylül-Gelibolu Maratonu, Çanakkale
◊ 24 Eylül-Saros Yarı Maratonu, Edirne
◊ 1 Ekim-Eker I Run, Uludağ-Bursa
◊ 14-15 Ekim-Salomon Cappadocia Ultra Trail, Nevşehir

False