GeriRotalar Balyanoz koyu nerede, nereye bağlı? Balyanoz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Balyanoz koyu nerede, nereye bağlı? Balyanoz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Balyanoz koyu nerede, nereye bağlı? Balyanoz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olmaktadır. Farklı iklim tiplerinin görüldüğü Türkiye'de dağların denize dik uzandığı Ege bölgesi ile Marmara bölgesinde koy ve körfez sayısı bir hayli fazla olmaktadır. Balyanoz koyu da bu bağlamda ele alınması gereken kavramlardan biri olmaktadır. Peki, Balyanoz koyu nerede? Nereye bağlı? Balyanoz koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Balyanoz koyu Marmara bölgesinde yer alan koylardan biri olarak belirtilmektedir. Bu koy özellikle yaz akşamları insanların yürüyüş yaptıkları ve yeme- içme mekanları ile bölge halkının rağbet gösterdiği yerlerden biri olmaktadır.

 Balyanoz Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Balyanoz koyu, Kocaeli ilinin Darıca ilçesine bağlı olan Bayramoğlu olarak belirtilen yerde bulunmaktadır. Balyanoz koyunda bisiklete binme alanı, çocuklar için park alanı, olta balıkçılığı, piknik alanları, balıkçıların barınakları ve çeşitli yeme içme mekanları bulunmaktadır. Sahil kenarında yürüyüş yapmanın mümkün olduğu bu koy insanlara huzur vermektedir. Balyanoz koyunda ateş yakmak yasaktır. Yani bu koyda mangal ve semaver yakılmasına izin verilmemektedir. Halkın kullanımına açık olan bu koy özellikle yaz akşamları bölge halkının en fazla tercih ettiği alanlardan biri olmaktadır.

 Balyanoz Koyu Nerede?

 Balyanoz koyu Kocaeli'nin Darıca ilçesinde yer alan bir alan olarak ifade edilmektedir. Bir sahil parkı olan Balyanoz koyu Darıca Belediyesi tarafından 2019 yılında çeşitli düzenlemeler yapılarak yeni bir görüntüye kavuşturulmuştur. Gün içinde birçok kişinin uğrak yeri olan bu koyun tarihi oldukça eskilere dayanmaktadır. Özellikle ailelerin piknik yapmak için tercih ettikleri Balyanoz koyunda balıkçılarda fazlaca bulunmaktadır.

 Balyanoz Koyu Ücretli mi?

 Balyanoz koyu Darıca Belediyesine ait olan bir yer olmaktadır. Bu nedenle bu koyda yapılan etkinliklerden herhangi bir ücret alınmamaktadır. Koy içinde bulunan yerel mekanlar verdikleri hizmet karşılığında ücret almaktadırlar.

 Balyanoz Koyuna Nasıl Gidilir?

 Balyanoz koyuna ulaşım oldukça kolay olmaktadır. İnsanlar şahsi araçları ile buraya gelebilirken, şehir içinde bulunan aracı olmayan kişiler de 501 ve 509 no'lu otobüslerle buraya gelebilmektedirler. Bu koya İstanbul'dan gelmek isteyenlere ise Marmaray'ı kullanmaları tavsiye edilmektedir.(Halkalı- Gebze)

 Balyanoz Koyunda Neler Yapılır?

 Balyanoz koyu denizin göz alabildiğince uzandığı alanlardan biri olmaktadır. Bu koyda şunların yapılması mümkündür:

 - Yürüyüş yapmak

 - Çocuklar için park alanı

 - Sahilde bulunan spor aletlerini kullanmak

 - Piknik yapmak

 - Balık tutmak

 - Fotoğraf çekmek

 - Koyda bulunan mekanlarda bir şeyler yiyip içmek

 

 Balyanoz Koyunda Kamp Yapılır mı?

 

 Balyanoz koyu halkın günlük kullanımına açık olan bir mesire alanı olarak ifade edilmektedir. Balyanoz koyu kamp yapmak için uygun bir yer olmamakla birlikte burada kamp yapmak da yasak olmaktadır. Koyda herhangi bir yerde yüzmek de yasak olmaktadır. Yüzmek için kullanılan bir ada plajı bulunmaktadır.

 

False