GeriRotalar Azmak koyu nerede, nereye bağlı? Azmak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Azmak koyu nerede, nereye bağlı? Azmak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Azmak koyu nerede, nereye bağlı? Azmak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Tatil planları yapılırken birçok koy hakkında araştırma yapılmaktadır. Bunun nedeni ise en eşsiz ve keyifli koyu bulmak olarak bilinmektedir. Harika bir koy arayan kişiler için Azmak Koyu tercih edilebilecek yerlerden birisi olarak göze çarpmaktadır. Azmak koyu nerede? Nereye bağlı? Azmak koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detayları ile derledik.

Tatil yapmak için plan yaparken koylar hakkındaki bilgiler tek tek kontrol edilir. Çünkü herkesin gitmek istediği koy farklılık gösterebilir. Burada önemli olan kişilerin tatilden olan beklentileridir. Bunun yanında bazı koylar ismiyle sıkça dikkat çekmeyi başarmaktadır. Azmak Koyu'da insanların dikkatini çeken oldukça güzel bir yerdir.

Azmak Koyu Hakkında Genel Bilgiler

Azmak Koyu plaja girmek ve kamp yapmak için sıkça tercih edilen yerlerden birisidir. Koyda yer alan imkanlar buraya gelen misafirleri genellikle memnun bırakmaktadır. Tabi her insanın tatilden beklentileri farklı olabilir. Bu yüzden koyu beğenen kişiler olduğu gibi zaman zaman beğenmeyenlerde çıkmaktadır. Ancak genel olarak yapılan yorumlar koyun iyi olduğu yönündedir.

Azmak Koyu'na gideceklerin şunu da bilmeleri gerekir. Bu koyda işletme sayısı yok denecek kadar azdır. Bundan dolayı koya giderken gerekli olan yiyecek ve içeceği temin etmeniz tavsiye edilir. Yiyecek, içecek ve buna benzer şeyler almak isteyen kişilerin koyun yakınlarına gitmesi gerekmektedir. Zaten bu koy özellikle kamp yapmak isteyen kişilere hitap etmektedir.

Azmak Koyu Nerede?

Türkiye'nin en güzel plajlarından birçoğu İzmir'de yer almaktadır. Zaten buraya giden kişiler muhteşem bir tatil yapma şansını elde etmektedirler. Azmak Koyu'da İzmir'e bağlı olan Seferihisar ilçesinde yer almaktadır. Seferihisar İzmir'in güneyinde bulunmaktadır ve çok güzel koyları ile ünlü bir yerdir. Doğal olarak Azmak Koyu'da kendine has bir güzellik ile dikkat çekmektedir.

Azmak Koyu Ücretli mi?

 Azmak Koyu eskiden ücretsiz olan bir koydu ancak daha sonra bazı yerleri özel şirketler almıştır ve ücretli olmuştur. Yine de koyda ücretsiz alanlar bulma şansınız vardır.

Azmak Koyuna Nasıl Gidilir?

Azmak Koyu'na ulaşım için İzmir'in Seferihisar ilçesine gitmelisiniz. Özel aracıyla gidenler Seferihisar sahil yolunu takip ederek koya ulaşabilirler. Toplu taşımayı kullanmak isteyenler ise koya direkt vasıta bulamayabilirler. Bu yüzden Azmak Koyu'na toplu taşıma ile gitmek için Seferihisar dolmuşları kullanılabilir. Bu dolmuşlar koya yakın bir yere kadar gitmektedir.

Azmak Koyunda Neler Yapılır?

 Azmak Koyu'nda yapılacak olan aktiviteler sınırlıdır. Burada plaja girmek, olta balıkçılığı yapmak ve kamp yapmak sıklıkla tercih edilmektedir. Ayrıca yürüyüş yapmaya elverişli olan uzun bir sahil şeridi de bulunmaktadır.

Azmak Koyunda Kamp Yapılır mı?

Azmak Koyu, kamp için oldukça doğru tercihlerden birisidir. Çünkü koyda ücretsiz olarak sunulan kamp alanı bulunmaktadır. Kamp alanına ulaştıktan sonra zevkle vakit geçirmeye hemen başlayabilirsiniz. Özellikle koyda yer alan doğal güzellikler kampa gidenlerin çok hoşuna gitmektedir. Kamp yerine ulaştıktan sonra kendinize uygun bir yer seçerek kamp yapabilirsiniz.

False