GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

KARA KUVVET

Asırlar vardır ki, bu memleketin,
En sade, en temiz gönüllerine,
Göklerin ezeli nuru yerine,
Zulmeti siniyor kara kuvvetin.
Asırlardan beri bu kara kuvvet,
Bir yara ki ruhumuzda kanıyor,
Susuz bir kurt gibi homurdanıyor,
Bir nura koşarsa eğer memleket.
Bu kara kuvvetin kara elleri,
Böyle sarılırken boğazımıza,
Gönüllerimizde biz bu hırsıza,
Hâlâ veriyoruz en kutsi yeri.
Nankördür imanlı gönüller bütün,
Şükranla secdeye varmazsa eğer,
Gençliğin ruhunu çalan bu eller,
Hırsız eli gibi kesildiği gün!

Nazım Hikmet

AVARE’NİN ÖNERİSİ
Letonyalı Pietr
Georges Simenon
Feniks Yayınları

Letonyalı Pietr, Simenon’un ölümsüz dedektif karakteri Maigret’in ilk romanı. Maceraları bugüne kadar 55 dile çevrilen, 1,4 milyar okuyucuya ulaşan Maigret, sıradışı bir dedektif. Suçlulardan çok suç nedeni ve insan içgüdüleriyle ilgileniyor. Melon şapkasını takıp, piposunu tüttürerek peşine düştüğü dolandırıcıların, katillerin hiç şansı yok. Sonunda yakayı ele veriyorlar. Bu arada pek çok sürpriz yaşanıyor. Serinin ilk romanında Maigret, trende işlenen karmaşık bir cinayeti çözmeye çalışıyor. Romanı Türkçeye Doruk Demircioğlu çevirdi.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM

OZAN MUSLUOĞLU BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

FERİT ODMAN
AUTUMN IN NEW YORK
EQUINOX MUSIC

Caz basçısı Ozan Musluoğlu genellikle enduro tipi motorsikletiyle seyahat ediyor. Asfalt değil bakir arazilerde dolaşıyor. Doğayla başbaşa kalmak onun için tarifsiz bir duygu. GPS aletiyle turistik geziler yapıyor. Yurtdışında, güzel manzaralı otoyolları, kamp alanları nedeniyle Yunanistan’ın Halki bölgesini tercih ediyor. Doğu Karadeniz’de Artvin ve Rize yaylalarını görmek istiyor. İlk fırsatta Mardin ve Hasankeyf’e motosikletiyle gitmeyi planlıyor. Her yıl Datça’dan Kaş’a ve Bodrum’un bakir bölgelerine motor seyahatleri yapıyor. Yurtdışında Yeni Zelanda, Brezilya ve Güney Amerika’yı çok merak ediyor. Ozan Musluoğlu, caz davulcusu Ferit Odman’ın plak formatında da basılan son albümü Autumn In New York’u öneriyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM

ASLI GÖKYOKUŞ BU KİTABI ÖNERİYOR

PAUL AUSTER
BROOKLYN ÇILGINLIKLARI
CAN YAYINLARI

Rock şarkıcısı Aslı Gökyokuş tam bir Bodrum sevdalısı. 17 yıldır her yazı burada geçiriyor. Göcek’in sakin ve güzel koylarını özlüyor. Yurtdışına seyahat etmeyi en sevdiği ülke İtalya. Özellikle de kuzeyi. Hatta evlenmek için bile burayı seçmiş. Favori tatil mekanlarından bir diğeri Toskana. Urfa ve Mardin’i de çok görmek istiyor. Rize’de Ayder Yaylası ve Artvin’de Macahel’e ilk fırsatta gideceğini söylüyor. Yurtdışında Avustralya, Kamboçya, Güney Afrika ve Fransa’nın Provance bölgesini görmeyi istiyor. Aslı Gökyokuş, Avare okurlarına Amerikalı romancı Paul Auster’in Brooklyn Çılgınlıkları kitabını öneriyor.
False