Asmalı Oscar’ları - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Asmalı Oscar’ları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Asmalı Oscar’ları

Asmalı Oscar’ları

Yıllarca yanıp tutuşup sonra Amsterdam’ı görünce hayal kırıklığına uğramıştım. Hele dünyaca meşhur redlight eğlence bölgesi. Bizim Asmalımescit’e 10 tane coffee shop (esrar satılan kafe) koy, al sana o koskoca dedikleri redlayt, dedim soran arkadaşlara. Muhtemel Amsterdam hâlâ bıraktığım yerde otluyor ama o zamandan beri Asmalımescit daha da gelişti, renklendi, çeşitlendi.

Gün geçmiyor ki yeni bir bar, şık bir kafe, güzel bir lokanta açılmasın. Hepsini sığdırmak imkansız. Kimini ismen geçiyoruz kimilerine ödül var: 2009 Asmalı Oscar’ları, krokisi bedava:

En İyi Meyhane - Sofyalı
En İyi Kulüp - Babylon
En Sağlıklı Yemek - Saf Raw Food
En İyi Et - Picante
En Düzayak - Yakup-2
En Burnubüyük - Geçit K.V.
En Issız - Leblon

En snob
La Brise

Pera Palas’ın hemen dibi. Baron Teoman Hünal ile kerimeleri Esen Hünal’ın yeri. Baba-kız bira konusunda, nasıl anlatsam, biraz hassaslar. 82 milyon çeşit bira denedikleri söyleniyor. Ummadık bira çıkarıp tattırıveriyorlar. Konferans modunda değilseniz konuyu açmayın. Garson kıllandırıcı. Gidenler birbirine füme domuz tavsiye ediyor. (212) 244 48 46.

En salaş
Canım Ciğerim
Hemen La Brise’e komşu. Şişte ciğer ve minik kuşbaşı et yapıyorlar. Allahları var güzel ama neydi kardeşim o tabure sandalyeler! Yerlerde talaş... 80’ler lahmancun salonu sendromu. Bir de meze çeşidi çok az. Kesmiyor. (212) 252 60 60.

En seksi
Lokal

Minicik ama bana havalı geliyor. Ortam turuncu-kırmızı, dip masasının bazı bünyelerde afrodiziyak etkisi var. En sevilen yemeği de Pat-thai diye bir afrodiziyak. Mönüler plaktan, tuvaletinde disko topu var. (212) 245 57 43.

En popüler
Otto Sofyalı

Haftaiçi bile dolu. Ece Sükan, Ayşe Özyılmazel, Tuğba Ünsal ve Nil Karaibrahimgil gediklileri arasında. Sürahiyle gelincik şurubu içiliyor. Votkalı. (212) 252 65 88.

En cool
Novo

Asmalımescit’teki minik Novo Otel’in minik lobisi. 20-30 metrekare. Ama aynı zamanda restoran, aynı zamanda da bar. Haftanın her günü dolu. O küçücük dükkana yerli-yabancı 100 kişi sıkışıyor. Sultana, Teoman, Özgün Çevik, Cüneyt Özdemir müdavimi. Mimar Sinanlılar ve İstanbul’daki yabancılar gidiyor. (212) 252 59 52.

En çıtır
Toscana

Asmalı’ya yeni düştü, daha bir aylık. Çıtır yani. Üstelik çıtır pizzalarıyla övünüyorlar. Kaşarı bol bir yere düştüler, bakalım bu rekabeti göğüsleyebilecekler mi?
(212) 245 18 24

Türkiye’nin 100 keyfini birlikte bulalım

Ankara’da yaşamanın en keyifli yanı ne? Ya İzmirli olmanın 3 keyfi? Bursa’nın? Antalya, Diyarbakır’ın? Hiperaktif köşesi en yoğun geri dönüşü İstanbul’un 50 Keyfi yazısına aldı. Eksik bulup kızanlar, gurbette olup ağlayanlar... Ama hayattan, hareketten, aşktan beslenen insanlar. Şehrin hem yenisine hem eskisine sahip çıkıyorlar. İstanbul’dan sonra İzmir, Bursa, Antalya benim gözdelerim. Ama eminim ki Diyarbakır, Eskişehir, Ölüdeniz’de yaşıyor olmanın da vazgeçilmez yanları vardır. Bize yaşadığınız kentteki keyifleri mail atın. Türkiye’de yaşamanın 100 keyfini çıkaralım.

Kadın taksiciyi kim sıkıştırdı?

Eğer Asmalımescit’e giderseniz Pera Palas’ın yanındaki Pera Taksi’yi kullanın. Prensipli çalışırlar. Cüzdan unutsanız bulunur. Bu durakta üç de hanım taksici çalışıyor. Birine denk geldik: “Polisler, diğer taksici arkadaşlar çok kibar da” diyor, “kadın taksiciler arasında çekememezlik var. Geçen gece biri üstüme arabayı bir kırdı, az daha kaza yapıyordum.”

Papazın kızı hangi bara düştü?

“Bir kızla öpüştüm, hoşuma gitti, umarım erkek arkadaşım kızmaz” güfteli şarkısıyla bütün dünyada listebaşı olan Katy Perry 9 Temmuz’da İstanbul’a geliyor. Hande Yener’in orijinal halini gözlerimizle canlı göreceğiz. Kendisi bir papazın kızı biliyorsunuz, vaktiyle ilahi albümü de yapmış. Herkes Katy’nin True Blue diye bir barda çıkacağını söylüyor: Katy bara mı düştü? Oysa True Blue bar değil. 4 dönüm arazisi olan bir plaj. Kadıköy Fenerbahçe’de yıkılan piramidin yerine kuruldu. Gayet güzel bir yer. Deniz, kum, güneş, palmiyeler, çimler, havuz... Gitmek için konser tarihini beklemenize gerek yok. Yazın çoğunlukla havuza giriliyor ama poyraz eserse, herkes doğru denize. Akşamüstü saat beşten itibaren DJ müzik yapmaya başlıyor. Pazar kahvaltıları piyano eşliğinde. (216) 550 51 95.

Şehrin en hızlı Çinlileri

Batıda hamburgere alternatif, ucuz ve sağlıklı yemek suşi Türkiye’de sosyete yemeği. Sadece şık semtlerin şık lokantalarında servis ediliyor, daha doğrusu ediliyordu. Artık İstanbul’un da hızlı ve ucuz bir Uzakdoğu mutfağı var. Şehrin en hızlı Çinlileri, Chinese Express’te. İsmine aldanmamak lazım, sadece Çin mutfağı değil, suşi gibi Uzakdoğu’ya ait başka lezzetleri de sunuyor. Hem de 5 dakikada.
Mekanda beş tane Çinli usta çalışıyor. Başlarında 27 yaşındaki şef Jin Hui var. Şef Hui 6 senedir İstanbul’da. Giderseniz mutlaka bir merhaba deyin ve Türkçe konuşturmaya çalışın. Öyle şirin ki gülmekten yerlere yatacaksınız.
Fiyatları makul tutmuşlar. Çorbalar 5, aperatifler 4-10, tavuklar 14, sebzeler 11-19 lira. Kızarmış ördek bile dürüm oldu, erik sosuyla pancake’e sarıp servis ediyorlar, 19 lira. Ama asıl bombaları 46 liraya verdikleri 46 parçalık suşi seti. Ton balığından, krem peynirliye, susamlıdan, avokadoluya kadar her çeşidi koymuşlar. Nesi ucuzmuş, neredeyse 50 lira, diyeceksiniz. Ama bu sushi tepsileri 3-4 kişilik.
Chinese Express şu anda sadece Anadolu Yakası Yeni Sahra’da Optimum Alışveriş Merkezi’nde var. Yakında yeni şubeler açacaklar. Paket servis: (216) 664 13 64.

False