Tallinn gezi rehberi
GeriSeyahat 48 saatte Tallinn'i keşfedin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
48 saatte Tallinn'i keşfedin

48 saatte Tallinn'i keşfedin

Daracık sokakları ve asırlık şatolarıyla bir masal diyarına benzeyen Estonya'nın başkenti Tallinn tam bir Ortaçağ kenti. İşte Tallinn gezi rehberi...

Estonya'nın başkenti ve Baltık ülkelerinin en önemli şehirlerinden birisi olan Tallinn, son yıllarda önemli bir cazibe merkezi haline geldi. UNESCO tarafından Kültür Mirasları listesine alınan Old Town, Tallinn'in tanınmasında önemli rol oynayan noktalardan birisi konumunda.

48 saatte Tallinni keşfedin

Tarihi boyunca İsveç, Alman ve Rus ordularının işgaline uğrayan Tallinn, özellikle Sovyet döneminde büyük zarar gördü ve tarihinin en zor günlerini yaşadı. Estonya'nın bağımsızlık kazanmasında da stratejik bir öneme sahip olan bu tarihi şehir, yeniden yapılanma dönemine girerek 1990'dan itibaren turistik ve ekonomik açıdan gelişim gösterdi. Bu güzel şehri 48 saatte keşfedilmek için merkezinizi Old Town olarak seçebilirsiniz.

Old Town

Orta Çağ'ın bütün havasını soluyabileceğiniz Old Town Tallinn'in en eski yapılarına ev sahipliği yapıyor. İsmini de eski Danimarka dilinden alan Tallinn "şehir, kale" anlamına geliyor. Şehrin ismini aldığı kuleler ve kaleler ise bugün bütün işgallere rağmen ayakta. Old Town'a girmeden önce eski şehir meydanında birbirinden otantik kafetaryalarda zaman geçirebilirsiniz. Eski şehre kapıların açıldığı bu meydan, aynı zamanda pek çok sokağı ve ahşap Eston evlerini de içerisinde bulunduruyor. Dik yokuşlardan oluşan bu sokaklarda Tallinn'in ve Orta Çağ'ın tipik eslerini görebilirsiniz. Eski Şehir içerisinde St.Olaf Kilisesi, Toompea Hill (bugünkü Estonya Hükümet Binası), Fat Margaret Kulesi, Alexander Nevsky Kathedrali gibi büyüleyici yapıları gezebilirsiniz.

48 saatte Tallinni keşfedin

Kadriorg Parkı

Old Town turunu tamamladıktan sonra rotanızı Tallinn'in bir başka bölümüne çevirebilirsiniz. Şehrin en büyük ve en yeşil alanlarından birisi olan Kadriorg Parkı, tertemiz havasıyla doğanın şehrin içerisinde de canlı kalabileceğini gösteriyor. Bunun yanında bu parkın içerisinde Kadriorg Sarayı ve Başkanlık Sarayını da görebilirsiniz. Ayrıca bu park Estonlar içinde çok ayrı bir öneme sahip. Her yıl Eylül ayında bu parkta yaza veda etkinliği yapılıyor ve şehirdeki herkes bu parka akın ediyor.

48 saatte Tallinni keşfedin

Estonya Açık Hava Müzesi

Tallinn genel itibariyle yeşil alanların çok fazla yer kapladığı şehir. Bu alanlardan birisi de içerisinde Eston kültürüne ait evlerin ve yapıların bulunduğu Estonya Açık Hava Müzesi. Burada hem temiz havanın tadını çıkarabilir hem de Eston ve Baltık kültürünün izlerini daha yakından görebilirsiniz.

48 saatte Tallinni keşfedin

False