GeriSeyahat Selin Demiratar’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Selin Demiratar’ın tatil sırları

Selin Demiratar’ın tatil sırları

Oyuncu Selin Demiratar, her fırsatta seyahate çıkıyor. Deniz, güneş tatilleri yerine farklı kültürleri, coğrafyaları keşfedeceği ülkeleri tercih ediyor. Bugüne kadar 13 ülkede 25 şehre gitti. İşte Demiratar’ın favori mekanları.

OTELLER
La Mamounia Otel
Fas / Marakeş

Marakeş’i sevmemin en büyük nedeni karakteristlik özelliklerini koruyabilmesi. La Mamounia Oteli, 66 dönümlük meyve bahçesi içinde asırlık bir sarayda. Beş yıl önce açılmış. Konforu, mimarisiyle Fas’ı yansıtıyor. Geniş bir SPA merkezi var. Yerel kültürle yakın ilişki içinde. Konserler düzenleniyor, hatta yazarları bir araya getiren toplantılar yapılıyor. Her yıl edebiyat ödülü veriliyor. Farklı ilgi alanlarına hitap eden turlar organize ediliyor. (Mayısta oda fiyatı kahvaltı dahil 1240 TL’den başlıyor / www.mamounia.com)

Bvlgari Otel
İngiltere / Londra

Londra’nın Knightsbridge semtindeki otel, Hyde Park’ın yanıbaşında. Harrods’s gibi mağazalara yürüyüş mesafesinde. İki yıl önce açılmış. Modern tarzını konforla birleştirmesi bana cazip geldi. SPA’sı, küçük bir sineması, puro mağazası, balo salonu bulunuyor. (Mayısta oda fiyatı iki kişi kahvaltı dahil 2.079 TL’den başlıyor. www.bulgarihotels.com)

KAFE / BAR

Cafe Coste
Fransa / Paris
Paris’in birinci bölgesinde, aynı isimli şık bir otelin kafesi ve barı. Avlusunu, yemeklerini çok seviyorum. Geniş bir mönüye sahip. Giderken mutlaka rezervasyon yaptırmak gerekiyor. Özellikle yazın çok popüler. Burada birçok sevilen sanatçıyla karşılaşmak mümkün. (hotelcostes.com)

RESTORAN

Mr.Chow
New York / ABD

Uzakdoğu yemeklerini seviyorsanız New York’a yolunuz düştüğünde mutlaka Mr.Chow’a uğramalısınız. Hararetle tavsiye ediyorum. Bugüne kadar yediğim en iyi Çin yemekleri ordaydı. (www.mrchow.com)

False