Ronaldinho’yu ben istemem (!)

RONALDINHO’yu kim istemez ki cümlesini Slaven Bilic de Önder Özen de beş-on kere kurmak zorunda kalmıştır sezon başından bu yana.

Haberin Devamı

Hani sanki bu işle ‘007’ misali özel olarak görevlendirilmiş olan Ahmet Nur Çebi, her şeyi bitirmiş de bu ikili ayak diretiyordu. Öyle bir atmosfer yaratıldı ki adeta istemeyen ‘Beşiktaş haini’ ilan edilecekti(!).. Sahi Ronaldinho’yu kim istemez? Soru buysa şahsen ben istemezdim!.. Oysa doğru soru “Ronaldinho’yu kim istiyor” olmalıydı. Radyo programında konuk ettiğimiz siyah beyazlıların eski yöneticisi İbrahim Altınsay, işte bu doğru soruyu soran nadir isimlerdendi. Beşiktaş dışında sambacıyı almak isteyen bir başka kulüp adı verene aşk olsun.
Bonservisi elinde olan koca Ronaldinho’ya para babaları Körfez şeyhlerinin bile yüz vermemiş olması garip değil mi? Elbette kendisine ‘Avrupa’da şampiyonluk’ hedefi koyan Fikret Orman’ın bu yolda yüzünü döneceği kulüpler de Batı’da olacaktır. Manchester, Milan, Bayern vs. Neden bu büyük yıldız düşünmemiştir, bir düşünelim. Üstelik Beşiktaş yönetimi tek kale oynadığı bu transfer maçında dahi golü atamayıp büyük beklentiye soktuğu taraftarını hayal kırıklığına uğrattığı gibi rakip taraftarların da diline düşürdü.

Haberin Devamı

O PARAYLA STADIN ÜÇTE BİRİ YAPILIR

EVVELA bu transfer işiyle neden Çebi’nin uğraştığı cevaba muhtaç bir soru. İsimlerinin önünde ‘futbol komitesi’ unvanı bulunan yöneticiler ne işe yarar? Gaye, bir yıldız alırken kendi yıldızını mı parlatmak, bilemedim. Bundan da önemlisi şudur: Beşiktaş neden Ronaldinho’yu alma ihtiyacı duymuştur? Defalarca yazdım, mevcut yönetimin yapacağı en büyük hizmet yeni stadı açmaktır. Bir iki şampiyonluktan daha önemlidir stat işi. Boynunuzda böylesine tarihi bir yükümlülük varken ve bir yandan da yeni bir yapılanmanın içine girmişken ve de kimse sizden bir yıldız almanızı beklemezken neden Ronaldinho? Yönetim stadın finansman sorununu çözdü mü? Oysa Brezilyalı yıldıza verilmesi düşünülen parayla stadın üçte biri yapılır.

YILDIZ KOMPLEKSİ AŞILSIN ARTIK

BEŞİKTAŞ’ın ‘yıldız transfer’ kompleksini Guti’lerle, Quaresma’larla yenmiş olması lazımdı. Ronaldinho’nun geçmişine harcanan mesainin yarısı keşke Hakan Çalhanoğlu’nun geleceğine harcansaydı. Görülen o ki Ronaldinho, iyi bir emeklilik için kulübünden para kopartmak için siyah beyaz renkleri koz olarak kullanıp sözleşmesini bir yıl daha uzatmıştır. Ağabeyi de “İstanbul, rakı, şiş kebap çok güzel” keyfi yaşamıştır. Dilerim gelecek kış ona İstanbul’da yine mihmandarlık yapan Beşiktaş yönetimi olmaz. Adım gibi eminim ki seneye yine gelecek... Bu arada Ronaldinho’nun ‘Türkiye’deki menajeri’ olarak manşetlerde boy gösteren Ayhan Yeşilbaş’ın adına TFF’nin yetkili FIFA menajerleri listesinde rastlayamadığımı da belirteyim!..
Orman yönetimi, stadın açılışını yapacağı sezonun şerefine önünde yılları olan hatırı sayılır bir yıldız alsın, daha münasip olur. Statsızlıktan perakende olunan şu sezonda ve tüm futbolcuları sakatlanmasında başrolü oynayan Nevzat Demir Tesisleri’nin zemininde yıldızlar çok çabuk kayar gider.

Haberin Devamı

SİYAH: Ronaldinho’nun önerilen servete rağmen Beşiktaş’a hayır demesi.

BEYAZ: Kadın voleybol takımının Eczacıbaşı VitrA’yı mağlup etmesi.

Yazarın Tüm Yazıları