GeriSeyahat Nereye Gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye Gitmeli

Nereye Gitmeli

Kenya’da dünyanın en büyük otçul hayvan göçünü izleyin

Kenya’daki, Masai Mara Ovası her yıl ağustosta dünyanın en büyük otçul hayvan göçüne sahne oluyor. Bu göç sırasında zürafa, fil, zebralar bir araya gelip dev sürüler oluşturuyor. Koptur’un 18 Ağustos’ta Kenya’ya düzenleyeceği sekiz günlük safari turunda, katılımcılar bu göçü izleyecek. Ayrıca Kilimandjaro Dağı’nın eteklerindeki Amboselli doğa koruma alanı, Büyük Rift Vadisi’nin kuş cenneti, Nakuru Ulusal Parkı görülecek. Ciplerle yapılacak safariler fotoğraf meraklılarına da hitap ediyor. Konaklama konforlu kamp ve lodge’larda yapılacak. Tur ücreti 3625 dolar. (www.dunyaninrenkleri.com)

Adanın yerel lezzetlerini tadın

Üzüm Otel, Bozcaada’da. Denize 200 metre, ada merkezine 3 kilometre mesafede. 7 odası var. Nisan ve kasım ayları arasında hizmet veriyor. Kahvaltıda organik domates, salatalık, biber, kekik, adaçayı tadabilirsiniz. İki kişi kahvaltı dahil konaklamanın fiyatı 140 TL. (www.tenedosbozcaada.com)

Nostalji rüzgarı

Safir Konak, Karabük Safranbolu’da. 12 ay hizmet veren otelin 9 odası var. Konağın odaları yöresel dokusunu koruyor. Eski Safranbolu evlerindeki yaşama tanık olabileceğiniz müze tadındaki konakta iki kişi konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 160 TL.
(www.safirkonak.com)

Mardin’e bienal gezisi

Fest Travel 29 Eylül’de iki günlük Özel Mardin Bienal turu düzenliyor. Bienal Mardinlilerin kent içinde günlük yaşamlarını sürdürdükleri mekanları, tarihi mekanları 30 sanatçıya sergi alanı olarak sunuyor. Birbirine yürüme uzaklığında bulunan bu alanlar kimi zaman mekanla organik bir bağı olan kimi zaman da hiçbir ilişkisi olmayan yapıtlara yer veriyor. Fiyatı 595 TL. (www.festtravel.com)

Hafta sonu için Assos turu

Geziciyak hafta sonları Assos’a tur düzenliyor. Behramkale Köyü, Athena Tapınağı, Yeşilyurt Köyü, Adatepe Köyü, Zeus Altarı, Zeytinyağı Müzesi, Sutüven Şelalesi, Hasanboğuldu görülecek yerler arasında. Bir gece konaklamalı iki günlük turun fiyatı 265 TL. (www.geziciyak.com)

Bugün kampanyanın son günü

Pegasus Havayolları’nın kampanyasıyla eylül ve ekimde yurtiçi ve Kıbrıs için 49.99 TL, yurtdışı için 59.99 Euro’dan başlayan bilet fiyatlarıyla uçabilirsiniz. Kampanyaya katılmak için bugün son gün. (www.flypgs.com)

Simi manzaralı

Villa Aşina Datça kıyısında. 17 odası var. Sakin, şehrin gürültüsünden uzak bir tatil geçirmek isteyenlere hitap ediyor. Oda kahvaltı hizmet veriyor. Çift kişilik standart odada konaklamanın fiyatı 250 TL. Bu fiyata 5 çayı ikramı da dahil. (www.villaasina.com)

Batum’da caz rüzgarı

Acara Özerk Cumhuriyeti’ndeki Batum, 6’ncı Karadeniz Jazz Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. 22 Temmuz tarihine kadar devam edecek festivale Latin müziğinin efsane ismi Sergio Mendes ve Black Eyed Peas grubunun üyesi Taboo gibi ünlüler konuk oluyor. (www.blackseajazz.ge)

Foça Mambo’da eğlenceli bungalowlar

Mambo Beach Club, Yeni Foça’daki beş dönümlük arazide hizmet veriyor. Eğlence merkezi, plaj, restoran ve çocuk oyun parkının yanı sıra bungalowlardan oluşan konaklama bölümü de bulunuyor. Üç tip bungalowdan 16 metrekarelikler hafta içinde kişi başı 70 TL, 20 metrekarelikler 80 TL, 26 metrekarelikler 90 TL. Hafta sonunda fiyatlar 10 TL artıyor. Bu fiyata kahvaltı ve kulüp girişleri dahil. (www.mambobc.com)

Kanlıca’da tarihi yalı

Tarihi Ahmet Rasim Paşa Yalısı Kanlıca’da butik otel ve restoran olarak hizmet veriyor. Otelde standart odada 2 kişi konaklamanın fiyatı 270 Euro. Bu fiyata Türk kahvaltısı dahil. (www.ajiahotel.com)

False