GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Surin’in fil zirvesi

1960’dan bu yana her yıl 20-21 Kasım’da Tayland’ın dört bir yanından gelen özel eğitilmiş filler Surin şehrinin Sri Narog Stadyumu’nda buluşuyor. Hayret verici gösteriler yapıyor. Yaklaşık 250 filin katıldığı iki günlük “Surin Fil Buluşması” sokaklarda yapılan fil kahvaltısıyla başlıyor. Bunu ortaçağda savaşa giden fil birliklerini andıran özel geçit töreni izliyor. Daha sonra fil futbolu, düello, kütük çekme karşılaşmaları yapılıyor. Şenlikler iki bin kostümlü fil terbiyecisi ve fillerin katıldığı gösterişle kapanış geçitiyle sona eriyor. (www.thaifestivalblogs.com)

Avrupa’nın en büyük cinsel fantezi fuarı Londra’da

Cinsel hayatını renklendirmek isteyen binlerce Avrupalı yetişkin her yıl kasım ayında Erotica fuarı için Londra’nın Kensington semtine akın ediyor. Olympia’daki fuar bu yıl 19-21 Kasım arasında açık olacak. Fetiş ürünleri, özel kulüp kıyafetleri, deri ve lastik giysiler, aksesuvarlar, kitaplar fuarda sergilenen ürünler arasında. Ayrıca özel şovlar düzenlenecek. Olympia fuar boyunca gündüz 10.00’dan gece 22.00’ye kadar açık. (www.erotica-uk.com)

La Fugarena ateşi 21 Kasım akşamı yanacak

Kuzey İtalya’daki Terra del Sole, altı bin nüfuslu bir kasaba. 1564’de Rönesans döneminin ideal şehri olarak, özel bir planla inşa edilmiş. Kalın bir surla kuşatılan şehrin tüm sokakları birbirin kesecek şekilde tasarlanmış. Bu sıradışı şehirde her yıl kasım ayında görkemli bir hasat festivali düzenleniyor. 21 Kasım sabahı pazar meydanında başlayan La Fugarena’da ortaçağdan bu yana aynı yarışmalar yapılıyor. Hava kararınca dev bir ateş yakılıyor. Şehrin bandoları, müzik toplulukları konserler veriyor, halk ateş başında hep birlikte dans ediyor. (www.terradelsole.org)

Erken rezervasyona yüzde 10 indirim

Sarıkamış Bayrak Tepe Kayak Merkezi’ndeki Çamkar Otel, 132 yataklı. 48 standart, 7 suit odası var. Otelde sauna, fitness center, disco, club bar, alakart restoran, açık büfe restoran, çocuk oyun salonu, lobi bar, kayak evi ve butik bulunuyor. Ayrıca kayak butiği, fotoğrafçı, market de var. Bayramda standart odada çift kişi oda kahvaltı 120, tam pansiyon 160 TL. Otelin ücretlerine havaalanı transferleri dahil. Erken rezervasyonla yüzde 50 ödeme yapanlar yüzde 10 indirimden faydalanabiliyor. Otelin arkasındaki minyatür köyde yöresel kaz yemeği, tandır ekmeği servis ediliyor. (Tel: 0474 413 52 59)

Hem tatil yapın hem el işi öğrenin

Kastamonu’daki İksir Resort Town Daday, İksir Hanım Konağı, Samanlık, Ceviztepe ve Göktepe’den oluşan dört bölümden oluşuyor. 1926’da inşa edilen konak ve samanlık bölümleri tesisin tarihi yapıları. Tesiste, restoran, yüzme havuzu, Türk hamamı, SPA merkezi ve sauna bulunuyor. Ayrıca bisiklet, trekking, futbol, basketbol, voleybol, jeep ve atv turları, kayak, balık avı, kızak gezisi, oryantring gibi spor faaliyetleri de yapılabiliyor. Bunun yanı sıra el işi atölyöleri, ahşap oymacılığı, sepet yapımı, uçurtma şenlikleri, eşek turları, Batı Karadeniz turları da tesiste yapılan faliyetler arasında. Doğayla iç içe olan tesiste bayramda konaklamanın fiyatı çift kişi kahvaltı dahil 180 TL. Sonraki haftalarda 120 TL. (www.iksirresorttown.com)

Kırmızı mercanları görün

Otel Sobe, Ayvalık’ta Cunda Adası’nın merkezinde. 7 odalı, 12 ay açık. Ayvalık ve civarına, doğaya, denize, dalmaya, kırmızı mercanlara düşkün olanlara hitap ediyor. Odalarında şömine, hamak, çatı penceresi bulunuyor. Fiyatı 1 Eylül-31 Aralık arasında çift kişi kahvaltı ve 5 çayı dahil 200 TL. Bayram ve özel günlerde ise 300 TL. (www.otelsobe.com)

Puente tatilinde indirimli İspanya

Aralıkın ilk haftasında kutlanan iki bayramın birleştirilmesiyle İspanyollar’ın “Puente Tatili” başlıyor. “Köprü” anlamına gelen ve Anayasa’nın Kabul Bayramı ile Meryem Ana Günü’nün kutlandığı iki bayramın köprü gibi birleştirilmesini ifade eden bu tatilde, İspanyollar, dünyanın değişik ülkelerine akın ediyorlar. Onların geldikleri uçakların dönüş bölümlerinin boş kalmaması için de hesaplı Puente turları düzenleniyor. Etstur, İspanya’da; 269 Euro’dan itibaren 4 gecelik Barcelona, 239 Euro’dan itibaren 4 gecelik Mallorca, 349 Euro’dan itibaren 5 gecelik Barcelona-Madrid, 399 Euro’dan itibaren de 4 gecelik Endülüs turları düzenliyor. (www.etstur.com)

Kaplıcalara ve Oylat Mağarası’na yakın

Oylat ilçesi İnegöl’e bağlı bir kaplıca bölgesi. Oylat Köy Konağı; İnegöl merkezine 24 kilometre, kaplıcalara 3 kilometre uzaklıkta, Oylat yolu üzerindeki Hilmiye Köyü’nün çıkışında. Oylat Mağarası da bu bölgede. Konağın 7 adet odası kaloriferli. 24 saat sıcak su var. Bahçesinde kaz, ördek, tavuklar geziyor. Restoranında yerel yemekler sunuluyor. Çift kişilik standart odada konaklamanın fiyatı kahvaltı dahil 140 TL, akşam yemeği dahil 180 TL. (www.koykonagi.com)

Kışa özel yurtdışı kayak tatili alternatifleri

Setur yurt dışı kayak merkezlerine uygun fiyatlarla rezervasyona başladı. “World’e özel 8 taksit” veya “4 taksit + 2 ay taksit erteleme” kampanyası uyguluyor. Kuzey Alpler’in tam ortasındaki Courchevel’de, Otel Grandes Alpes’te 29 Ocak-5 Şubat arasında sekiz gün çift kişilik standart odada konaklama ücreti kişi başı 2.350 Euro. Daha komforlu odalarda fiyat 2660 Euro’ya kadar yükseliyor. Kayak için Avusturya’yı tercih edenler ise 5-12 Şubat arasında Lech’teki Bellevue Hotel’de konaklayabilir. Fiyatlar çift kişilik odada kişi başı 1600 Euro. (www.setur.com.tr)

Hindistan’ın dünya miraslarını keşfedin

Fest Travel, Hindistan’dan UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne giren 6 yere kültür gezisi düzenliyor. Acanta ve Ellora Mağaraları, Mahabalipuram yapıları, Elefanta Mağarası, Çatrapati Şivaci Tren İstasyonu, Mumbay, Evrengabad, Maduray, Çenay, Mahabalipuram, Kolkata, Ellora, Acanta kaya oyma mağaralarının kabartma-duvar resimleri, Kerala Arkasuları gezilecek yerler arasında. Faruk Pekin liderliğinde yapılacak turun fiyatı iki kişilik odada kişi başı 4 bin 500 dolar.

Küba’da Salsa Festivali’ne katılın

Geziciyak, 21-29 Kasım arasında 5. Dünya Salsa Festivali için Küba’nın Havana şehrine tur düzenliyor. Tura katılanlar workshop, konser ve eğlencelerin yanı sıra şehir turu ve alışveriş yapma imkanı bulacak. İki kişilik odada kişi başı fiyat 2100 Euro. (www.geziciyak.com)
False