GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Şeytanminareleri yarışıyor

ABD’nin Atlantik Okyanusu sahilindeki 400 bin nüfuslu Virginia Beach kentinde, dokuz yıldır temmuzun ikinci cumartesi şeytanminaresi yarışları düzenleniyor. Virginia Akvaryumu ve Pepsi’nin sponsorluğundaki Mid-Atlantic Hermit Crab Challenge’da güzellik ve hız kategorilerinde 10 ayrı ödül veriliyor. Yarışlara her yıl ortalama 300 şeytanminaresi katılıyor. Güzellik kategorisine katılan yarışmacıların, şeytanminarelerini en güzel gösterecek dekoru hazırlamaları gerekiyor. Crustacean 500 kategorisinde ise en hızlı koşan kazanıyor. Bunların dışında en dost canlısı, en büyük, en mahcup, en sıradışı görünümlü, en güzel kabuklu, en atletik, en çok gezen şeytanminarelerine ödül veriliyor. Yarışma saat 10-14.00 arasında, 30’uncu Cadde’de. Katılım ücretsiz. (www.beachstreetusa.com)

Seval’in Bağ Evi

İstanbullu iletişim danışmanı Seval Gürel, 10 yıl önce bir kış günü eşi ve oğluyla gittiği Bozcaada’ya aşık oldu; yıllar sonra bir bağ evi alıp yerleşti. Evini bu yıl Seval’in Bağ Evi adıyla, beş odalı bir pansiyona dönüştürdü. Ayazma Plajı yolundaki, Bizan Mevkii’nde bulunan pansiyon yedi dönüm bağ içinde ve yıl boyunca açık. Odalarında klima, uydu TV, minibar bulunuyor. Kahvaltıda ev yapımı reçeller sunuluyor. Çift kişi, oda kahvaltı 150 TL. www.sevalinbagevi.com

Dağların, ormanların arasında tatil keyfi

Bolu Mudurnu’daki Değirmenyeri Dağ Evleri, ormanın içinde, ahşap, rahat, şehrin gürültüsünden uzak. Etrafı dağlarla çevrili. Abant Gölü’ne 20 kilometre uzaklıkta. İstanbul-Ankara yolunun tam orta noktasından sapınca, bir dağ yolundan 45 dakikada varılıyor buraya. Bahçesinde tavşanlar, ördekler dolaşıyor. Hafta içi yarım pansiyon konaklama ücreti kişi başı 110 TL, hafta sonunda iki gün oda kahvaltı 240 TL. (www.degirmenyeri.com.tr)

İğneada’da ferahlayın doğa turlarına katılın

Kırklareli’nin Karadeniz sahilindeki köylerinden İğneada’da doğa ve sağlık turizmine yönelik yeni bir otel açıldı. 126 odalı İğneada Resort Hotel&SPA, doğa harikası subasar ormanların, yedi göllerin, Dupnisa mağarasının yanı başında. Otel gruplar için doğa turları da düzenliyor. Restoranında Akdeniz mutfağı lezzetleri sunuluyor. Terasındaki barda her gece canlı müzik var. Yarım pansiyon, kişi başı konaklama 149 TL. (www.igneadaresort.com)

Avrupa’nın en gözde 100 oteli arasında

İngiliz gazetesi The Sunday Times’ın “Avrupa’nın En Gözde 100 Oteli” listesine giren Golden Key Bördübet, Marmaris’e 27 kilometre uzaklıkta, Gökova Körfezi’nin koylarından biri olan Bördübet’te. Dereyle denizin kesiştiği noktada yer alıyor. Otelin mönüsü Golden Key Bördübet’in organik bahçesinden toplanan sebze, meyveler ve yöresel otlarla hazırlanıyor. 38 odalı. Çift kişi yarım pansiyon konaklama ücreti 220 - 550 Euro arasında. (www.goldenkeyhotels.com)

Hem otel hem SPA

Bodrum Türkbükü’ndeki Kuum Otel’in SPA’sında özel dizayn Türk hamamı, buhar odaları, sauna, 13 terapi odası ayrıca
vitamin bar, fitness merkezi, kapalı yüzme havuzu ve jakuzi bulunuyor. Uzakdoğu’nun ruhu ve bedeni canlandıran masaj tekniklerini Endonezyalı ve Türk masözler uyguluyor. Merkezdeki Vichy Shower uygulaması, suyun rahatlatıcı etkisini bedene yansıtıyor. Cilt tipine, ihtiyacına ve isteğe göre seçilen cilt bakımları Vichy Shower’da su ile vücuda masaj yapılarak uygulanıyor. Uygulamanın ücreti 105 ile 160 Euro arasında. (www.kuumhotel.com)

Alaçatı’nın merkezinde nostaljik mimari

Alâ Otel, Alaçatı’nın Mecidiye Mahallesi’nde, geleneksel mimari tarzı korunarak yeniden yapılmış yeni bir mekan. 17 odalı butik otelin geniş bir havuzu var. Bahçesinde güneşlenebilir, havuz keyfi yapabilirsiniz. Bünyesindeki Tavan Restaurant konuklara özel yemekler hazırlıyor. İki kişi oda-kahvaltı konaklamanın fiyatı 260 - 340 TL arasında. (www.alaotel.com)

İndirim fırsatı

Antalya’nın dönen oteli The Marmara, yaz tatili planını henüz yapmamış olanlar için indirim kampanyası başlatıyor. Otele 01-31 Temmuz arasında giderek minimum üç gece konaklayacaklar kişi başı gecelik 190 TL ödeyecek. Mönüde organik ve yöresel ürünlerin kullanıldığı yemekler yer alıyor. Tatil boyunca Tuti Restorant’ta açık büfe kahvaltı ve akşam yemeği servisi var. Konaklama boyunca 30 dakikalık klasik mesaj ücretsiz. Macera tutkunu tatilciler de unutulmamış. 30 dakikalık dalış tecrübesinden de ücret alınmıyor. (www.themarmarahotels.com)

Norwegian Epic, Karayip seferlerine başlıyor

Norvegian Line’ın haziranda deneme seferlerine başlayan yeni gemisi Norvegian Epic, cumartesi günü Karayip turlarına başlıyor. 329 metre uzunluğundaki, 19 katlı yolcu gemisi 4100 yolcu kapasiteli ve saatte 41 kilometre hız yapıyor. Gemi yedi gecelik turlar için Miami’den yola çıkıyor. Doğu Karayipler turunda, Philipsburg, St. Thomas ve Nassau’ya uğrayacak. Batı Karayip gezisinin limanları ise Costa Maya, Roatan, Honduras ve Cozumel. (www.setur.com.tr)
False