GeriSeyahat Nemrut'ta kemençe ile Karadeniz havası
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nemrut'ta kemençe ile Karadeniz havası

Nemrut'ta kemençe ile Karadeniz havası

Bitlis'in Tatvan İlçesi’nde bulunan Nemrut Krater Gölü hafta sonları ziyaretçi akınına uğruyor.

Özellikle Bitlis ve ilçelerinden gelen ziyaretçiler hem piknik yapıyor, hem de Nemrut Krater Gölü’nde yüzerek serinliyor. Sınıf öğrentmeni Rizeli Emrullah Uzun’un mini bir kemençe konseriyle Karadeniz havası yaşatması ise Nemrut Krater Gölü’ne ayrı bir renk kattı. Ziyaretçiler, Uzun’un kemençe konseri ile güzel bir hafta sonu geçirdi.

Tatvan'a 15 kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye’nin en büyük, dünyanın 2’nci büyük krater gölü olan Nemrut Krater Gölü, muhteşem manzarasıyla gelen ziyaretçileri hayran bırakıyor. Hafta sonu Nemrut Krater Gölüne gelen yerli ve yabancı turistler hem piknik yapıyor, hem de 2 bin 500 rakımda gölde yüzme keyfi yaşıyor.

KEMENÇESİYLE KAREDENİZİ, NEMRUT’A TAŞIDI

Bitlis’in Tatvan İlçesi’nde görev yapan sınıf öğretmeni 25 yaşındaki Emrullah Uzun, bir kayanın üzerinde mini bir kemençe konseri sundu. Kemençe ile Türk Sanat Müziği ve Karadeniz yöresinden parçalar seslendiren Uzun, izleyenlerden bol alkış aldı. Örtmen Uzun, Nemrut Krater Gölü'nün muhteşem bir doğa güzelliğe sahip olduğunu, ancak birçok kimsenin buradan haberdar olmadığını söyledi. Uzun, "“urası insana ilham veriyor. Kemençe çalarken kendimden geçiyorum. Bu doğa harikası Nemrut Krater Gölü’nde ziyaretçileri kemençe ile buluşturdum. Buda beni mutlu etti. Karedeniz havasını Nemrut’ta yaşattım” dedi.

NEMRUT DÜNYAYA TANITILACAK

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, bu muhteşem güzelliği dünyaya tanıtmak için çalışma yaptıklarını belirtti. Vali Yılmaz şunları söyledi:

“Bitlis Nemrut Krater Gölü bir proje kapsamında Avrupa’nın seçkin destinasyonları arasına girdi. Önümüzdeki aylarda imzalayacağımız bir protokolle, dünyanın 28 ülkesinde ücretsiz tanıtımını sağlayacağız. Proje kapsamında Bitlis, Nemrut ve Vangölü’nde çekimler yapılarak broşürler ve CD’ler hazırlanacak. Bu önemli projeye halkımızın da destek vermesini bekliyoruz.”

YAZIN TATİL, KIŞIN KAYAK

Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken gölün çevresinde dinlenme ve konaklama tesisleri buluyor. Nemrut Dağı’nda İl Özel İdaresi tarafından 2004 yılında Vangölü’ne bakan yamaçta bir kayak tesisi ve telesiyej sistemi de kuruldu. Yaz aylarında serin sularda yüzen ziyaretçiler, kış aylarında da Vangölü manzaralı kayak yapabilme imkanı buluyor.

 

 

 

 

 

False