GeriSeyahat Mustafa Alabora’nın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Mustafa Alabora’nın tatil sırları

Mustafa Alabora’nın tatil sırları

Oyuncu Mustafa Alabora, hem yurtiçi hem de yurtdışında seyahat etmeyi çok seviyor. Gittiği yerlerdeki restoranlar onun özel ilgi alanı. İşte Alabora’nın favori seyahat mekânları.

OTELLER

Hotel Sacher
Viyana, Avusturya

Sacher deyince, aslında herkesin aklına ‘Sacher Torte’ gelir ama ben tortesi yerine, otelini tercih ediyorum. Odalarından restoranına kadar her noktasında tarihi hissediyorsunuz. Benim için en muhteşem yanı, Viyana Operası’nın tam karşısında olması. Bir de oraya bakan odada kalırsam, muazzam binayı her an görmek ve adeta kulisinde yatıyormuş gibi hissetmek harika. Standart oda fiyatı 1.106 TL.
(www.sacher.com)

Büyük Tarabya Oteli
İstanbul

Yüzmeyi Tarabya plajında öğrendiğim için, zaten benim için çok özel bir semt. Seneler sonra Alman TV kanalı ZDF’ye bir dizi film çektiğimde, 10 gün orada kaldım ve her günüm çok mutlu geçti. Bir taraftan boğazı, bir taraftan da Karadeniz’i gördüğü için dünyada konum olarak ‘eşsiz’ diye adlandırabileceğim bir otel. Standart oda fiyatı 519 TL.
(www.thegrandtarabya.com)

Grand Hotel Casselbergh Brugge
Brüksel, Belçika
Brüksel, seyahati seven ya da sevmeyen herkesin kesinlikle ölmeden önce görmesi gereken bir kent. Çok büyülü. Bu otel, tarihin içinde rahatlığı sunuyor. Otelin bütün olumlu özelliklerinin yanı sıra, şık kütüphanesi ve orijinalliğini koruyan barı ve sıcak dokusunu hep özlerim. Standart oda fiyatı 325 TL.
(www.grandhotelcasselbergh.com)

RESTORANLAR

Restaurant Le Train Bleu Paris
Paris, Fransa

Her zaman gar restoranlarını sevmişimdir. Paris’teki ‘Gare de Lyon’ tren garında bulunan bu restoranı görünce bir durup düşünmek lazım. 1901 yılından beri gar restoranı olarak hizmet veriyor. Kendimi her zaman eski filmlerdeki tren restoranlarında hissediyorum, tabii biraz fazla gösterişlisinden... Yemekleri ve tabii ki şarapları eşsiz!
(www.le-train-bleu.com)

Nautilus Fischrestaurant
Viyana, Avusturya

Benim gibi İstanbul, deniz ve balık düşkünü birinin, Viyana’da bir balık restoranını önermesi, çok şaşırtıcı gelebilir. Viyana’da, İstanbul’daki Balık Pazarı’nı andıran Naschmarkt’taki bu restoranı ve tattığım deniz ürünlerinin lezzetini bilseniz, bana hak verirsiniz. Bir de, sahibinin Türkiyeli Ermeni ve dünyanın en hoşsohbet insanı olması, onunla yaptığımız eski İstanbul sohbetleri oranın değerini artırıyor.
(www.nautilus-fischrestaurant.at)

Hünkar Lokantası
Nişantaşı, İstanbul

Yemek yapmaya ve özellikle Osmanlı mutfağına çok düşkünüm. Eski Osmanlı yemeklerini senelerdir çok güzel sunan, lezzetlerini hiç değiştirmeyen, çok keyifli sohbet edilip yemek yenen bir mekân olduğu için Hünkar benim için özeldir. Tabii ki bir de hünkar beğendisi... (www.hunkarlokantasi.com)

BARLAR

St. Germain Paris

St. Germain, Paris’teki en sevdiğim semttir. Sokak aralarında, yol üstünde, gördüğüm, bildiğim, girdiğim bütün barlar benim için aynı hoşlukta, aynı keyfi veren barlardır.

Çiçek Bar
Beyoğlu, İstanbul

25 senedir aşağı yukarı her gün gittiğim Çiçek Bar, bütün oyuncu arkadaşlarım, gazeteci arkadaşlarım, edebiyatçı dostlarımla buluştuğum ve çok çeşitli çevrelerden, çok çeşitli renkli insanlarla beraber olduğum bu mekân aslında birçoğumuzun tarihi gibi...
(212) 244 26 19

Pub Avni
Şişli, İstanbul

Bir zamanlar çok sık gittiğim Harbiye’de bir bar. Sahibinin bir işletmeyi yıllardır tutarlı bir şekilde ayakta tutması çok özel. İnsanın kazıklanmayacağını ve rahat sohbet edebileceğini bildiği bir bar olması çok önemli.
(212) 246 11 36

False