Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda!

Güncelleme Tarihi:

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 24, 2022 07:00

Sofra kurarken işin en vakit alan kısımlarından biri ‘Ne pişirsem’ sorusuna yanıt bulmak... Buna alışveriş ve pişirme sürelerini de ekleyin. Üstelik kalabalık bir misafir grubunu ağırlıyorsanız kişi sayısına göre servis çıkarmak da her zaman kolay değil. Tüm bunlar için yardımımıza koşan paket yemek servislerinin sayısı gün geçtikçe çoğalıyor. Uygulama veya internet sitesi üzerinden istediğimiz yemeğin doğranıp temizlenmiş malzemesi ayağımıza geliyor, bize de pişirmesi kalıyor.

Haberin Devamı

TÜRK MUTFAĞI DA VAR

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda


* PİŞİR

Bu pratik telefon uygulamasıyla sipariş ettiğiniz yemeğin malzemeleri bir kutuda yıkanmış ve doğranmış olarak geliyor. Siz de yanındaki tarifi takip ederek kolayca pişiriyorsunuz. ‘Çorba’ (54-115 lira), ‘salata’ (45-72 lira), ‘makarna’ (49-175 lira) ve ‘Türk mutfağı’ gibi başlıkların olduğu menüden seçim yapabiliyorsunuz. Bu sistemle porçini mantarlı risotto (175 lira), Asya usulü bowl (69 lira), çökertme kebabı (89 lira) gibi zahmetli yemekleri dahi kısa sürede hazırlamak mümkün. Dileyenler Ali Ronay ve Hazer Amani gibi tanınmış şeflerin yemeklerini de isteyebiliyor. Uygulama şimdilik sadece İstanbul’da kullanılabiliyor.

Haberin Devamı

MSA ŞEFLERİ HAZIRLIYOR

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda


* MSA BOX

Mutfak Sanatları Akademisi’nin (MSA) pratik kutulara sığdırdığı lezzetler internet sitesi üzerinden sipariş verilebiliyor. MSA şefleri tarafından porsiyona göre hazırlanmış yemekler kapınıza teslim ediliyor. Dört peynirli pizza (150 lira), sote somon salatası (250 lira) ve pancar ravioli (110 lira) gibi uluslararası mutfaklardan farklı çeşitler var. 300 lira ve üzeri siparişlerde Ataşehir, Beşiktaş, Beykoz, Beyoğlu, Eyüp, Kadıköy, Kâğıthane, Sarıyer, Şişli ve Üsküdar’a teslimat yapılıyor. (msa.com.tr)

TAZE MAKARNA SEVENLER İÇİN...

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda


* MOLINO CUCINA

Makarna ve sos çeşitleri günlük olarak hazırlanıyor. Teslim edilen her siparişin üzerindeki ‘hazırlama bilgisi’ kısmında neler yapacağınız adım adım anlatılıyor. Pomodoro soslu gnocchi (95 lira), fesleğenli ve cevizli tereyağı soslu tortellini, ragu bianco soslu pappardelle (138 lira) gibi yemeklerin yanı sıra panna cotta (48 lira) tatlısı ve focaccia ekmekleri (58 lira) de satışta. 20.00’den sonra verilen siparişler ertesi gün teslim ediliyor. Vegan makarna ve eşleştirebileceğiniz vegan sos çeşitleri de oluyor. (molinocucina.com)

Haberin Devamı

BALIK KÖFTESİ, ÖZBEK MANTISI

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda


* GRAM

Gram Evde, porsiyonlanmış ve ayıklanmış malzemeleri, tarifleriyle birlikte haftalık olarak istediğiniz adrese ulaştıran bir sistem... Şef Didem Şenol Tiryakioğlu ve sevilen lokantası Gram’ın mutfak ekibi tarafından hazırlanan paketlerde, menülerinden talep gören yemeklere rastlamak da mümkün. Sadece paket servisi düşünerek seçtikleri tarifler de var. Donmuş ürünler, vakumlu paketinde teslim ediliyor. Paketlerin içinde ısıtma ve hazırlama talimatları var. Pratik atıştırmalıklardan çorba ve ana yemek çeşitleri oldukça fazla. Balık köftesi (4 tanesi 142 lira), Özbek mantısı (400 gramı 69 lira), falafel (12 tanesi 72 lira) en sık tercih edilenler arasında... (gramevde.com)

Haberin Devamı

PATATES ÇORBASI, DOMATES YEMEĞİ

Yemeğimizi seçtiysek malzemesi kapıda


* COOKPACK

İnternet siteleri üzerinden sipariş veriyorsunuz, ürünler taze taze hazırlanıp paketleniyor. Yemek kitiniz evinize tüm malzemelerin gramajı ayarlanmış, yıkanmış ve doğranmış olarak, soğuk zincir bozulmadan teslim ediliyor. Paketten çıkan tarife göre yemeği kolayca hazırlıyorsunuz. Kıymalı frittata (72 lira), tavuklu quesadilla (2 kişilik, 160 lira), patates çorbası (2 kişilik, 78 lira) gibi seçenekler bulabilirsiniz. Vegan menüleri de var. Zeytinyağlı kabak yemeği (50 lira), zeytinyağlı domates yemeği (2 kişilik, 120 lira) ve nohut pilavdan (39 lira) oluşuyor. Paketler 1, 2 veya 4 kişilik hazırlanıyor. Aynı gün teslim almak için siparişi 16.00’ya kadar vermek gerekiyor.
(cookpack.com.tr).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!