Üzerinde bol sosu, içinde turşusu...

Güncelleme Tarihi:

Üzerinde bol sosu, içinde turşusu...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2023 07:00

Ekmek arasında leziz bir sosis, en sevilen sokak lezzetlerinden biri... Almanların meşhur ‘frankfurter’inin tadıysa bir başka, üstelik ülkemizde bu sosis çeşidini servis eden adreslerin sayısı da her geçen gün artıyor. Jürimiz Alman sosisini en iyi yapan yerleri seçti.

Haberin Devamı

1- KALİTELİ MALZEMEDEN (Bordel, İstanbul)

Asmalımescit’te. Onur Ziya Demir’e göre Alman usulü sosisin en iyilerinden. Pınar İshakoğlu “İyi kalite malzemeden” diyor. Şef Yaren Çarpar “Gravyer peynirli käsekrainer ve karamelize soğanlı bratwurst (160 lira) çok başarılı” diye ekliyor. Currywurst (140 lira) patates kızartması üzerinde sunuluyor. Ebru Erke de öneriyor. (0212) 243 47 43

Üzerinde bol sosu, içinde turşusu...

2- 'BORALI'YI DENEYİN (Banko Burger)

Caddebostan ve Harbiye’de, ayrıca İzmir, Balçova’da şubeleri var. Ebru Erke’ye göre şef Bora Bozankaya’nın sosislileri, burgerleri kadar nefis. Onur Z. Demir “Boralı isimli peynirli füme dana sosisleri, acılı ve baharatlı. Yumuşacık ekmek arasında patates püresi ve Ankara Çubuk turşusuyla (148 lira) geliyor. (0216) 368 45 55

Haberin Devamı

3- ERİTİLMİŞ PEYNİRLİ (Straßengang, İstanbul)

Beşiktaş’ta. Kora Günyaşar biraz döke saça yense de kıtır soğanlı sosisli sandviçlerinin çok leziz olduğunu söylüyor, favorisiyse 120 gramlık dana sosis, eritilmiş cheddar peyniri ve turşulu Reds Hot Dog (175 lira)... Ev yapımı soğan halkaları da var. Salih Seçkin Sevinç ve Pınar İshakoğlu da burayı tavsiye ediyor. (0535) 022 82 86

4- BURGU PATATESİ DE VAR (The Populist)

Bomontiada ve Galataport’talar. Ebru Erke “Gravyerli tütsülenmiş dana frankfurter (220 lira) çok lezzetli” diyor; gravyer peyniri dolgulu sosis, patates kızartması, salatalık turşusu, hardal sosu ve biberiyeyle geliyor. Çiğdem Alagök’ün de önerisi. Brisket ve peynir soslu burgu patatesi de deneyin. (0212) 401 04 56

5- BURGER KADAR BAŞARILI (Zula, İstanbul)

Çiğdem Alagök “Burgerleriyle nam salan mekânın bir de frankfurter’ini yiyin” diyor. Briyoş ekmek arasında gelen Hermosillo Hot Dog (170 lira) cheddar peynirli sos, turşu, salsa ve avokadolu aioli’li... Frankfurter Hot Dog ise karamelize soğan, aioli ve ballı hardalla sunuluyor. Kanyon, Zorlu, Emaar, Vadistanbul ve Harbiye şubeleri var. (0533) 073 53 43

Haberin Devamı

6- YARIM METRE (Cool Jr, İstanbul)

4. Levent’te... Koray Günyaşar “Kendi yapımları yarım metrelik sosisin boyutundaki iddia bir yana, gerçekten çok lezzetli. Sote lahana turşusu, patates kızartması ve barbekü sosla geliyor. Baget ekmeğin içine koydurabilir, eritilmiş cheddar ekletebilirsiniz (300 lira)” diyor. (0212) 279 97 09

7- ÖZEL MAKİNESİNDE (Faruk's Hot Dog)

Kadıköy-Caferağa’da. Salih Seçkin Sevinç “Türkiye’nin en iyilerinden. Yüzde 100 dana etli sosisleri Amerika’dan getirdikleri özel sosisli makinesinde pişiyor. Dışı haşhaş kaplı ekmekleri yumuşacık. Favorilerim trüflü mayonez ve karamelize soğanlısıyla avokado guacamole soslu Faruk (120 lira). Tavuk sosisiyle yapılan seçenekleri de var” diyor. (0533) 406 20 43

Haberin Devamı

Üzerinde bol sosu, içinde turşusu...

 

8- BUHARDA PİŞEN EKMEKLE (Bunbun Kaş, Antalya)

Andifli Mahallesi’nde. ‘Buharda pişmiş bao bun ekmeği kullanıyorlar. Koray Günyaşar “Bun sandviç ufak olur ama burası ekmeklerini büyük hazırlıyor, dolayısıyla doyurucu. Sosislisi çok başarılı” diyor. 120 gram dana sosis, cheddar peyniri, sote soğan, turşulu ve sosisli bun (210 lira) patates kızartmasıyla sunuluyor. (0535) 888 18 16

9- 180 GRAMLIK İKİ PARÇA (Bosphorus Brewing Company, İstanbul)

Şişli’de... Ebru Erke “Doğal kuzu bağırsağına doldurulmuş, katkı maddesiz ev yapımı sosislerini mutlaka deneyin” diyor. Bir porsiyonda toplamda 180 gramlık iki parça sosis var. Patates kızartması ve turşuyla sunuluyor, ve 196 lira. (0212) 288 64 99

Haberin Devamı

10- YOĞUN BAHARATLI (Etmanyak Burger&Sosis, Ankara)

Çankaya’da iki şubesi var. Doğal kuzu bağırsağına doldurulan yarım metre sosisleri ev yapımı. Onur Z. Demir “Yüzde 80 dana, yüzde 20 kuzu etinden, baharatı yoğun ve lezzetli” diyor. Ankara çubuk turşusuyla geliyor, 165 lira. (0312) 426 85 58

Üzerinde bol sosu, içinde turşusu...

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!