Türk mutfağını geleceğe taşımak için

Güncelleme Tarihi:

Türk mutfağını geleceğe taşımak için
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2023 07:00

Gıdanın toplumsal değerlerin yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulayan ve sürdürülebilir pazarlama stratejilerinin belirlenmesini hedefleyen Türk Mutfağı 2.0, bu yıl 4 Ekim’de Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Sektörün önde gelen isimlerini ve uluslararası konukları bir araya getiren etkinlikte gıdanın geleceği konuşulacak...

Haberin Devamı

Türk mutfağını geleceğe taşımak için
Dude Table Ajans Başkanı Funda G. İnansal

Restoran Haftası kapsamında gastronomi pazarlama ajansı Dude Table tarafından organize edilen Türk Mutfağı 2.0, 4 Ekim’de, Divan Kuruçeşme’de gerçekleşecek. Bu yılki ana tema ‘Birliktelik’, mottosuysa ‘Aynı Masada, Gelecek İçin Bir Arada’ olarak belirlenmiş. Etkinlik, sektörün bütün paydaşlarını ve önde gelen isimlerini bir araya getirerek geleceğin lezzet haritasını çıkarmayı hedefliyor. Ayrıca gıdanın tüketici beklentileri ve sürdürülebilirlik kaygılarıyla uyumlu bir öğe olarak değerlendirilmesi, kültürel mirasın taşıyıcısı ve toplumsal değerlerin bir yansıması olarak ele alınması gerektiğini vurgulamak istiyor. Gelecekteki tüketici ihtiyaçlarına yönelik, sürdürülebilirliğe uygun pazarlama stratejilerinin belirlenmesine odaklanıyor. Geleceğin gıda pazarlama stratejilerinin daha öngörülebilir bir temele oturtulması planlanıyor.

Türk mutfağını geleceğe taşımak için
Food Marketing Ajansı Gluttonomy’nin kurucusu Nidal Barake

Haberin Devamı

Etkinliğin en ilgi çekici yönü, sektörün önde gelen markalarını uluslararası konuklarla bir araya getirmesi. Gıdanın geleceği için çalışan gastronomi diplomatı Beatrize Jacoste ve Food Marketing alanındaki Gluttonomy’nin kurucusu Nidal Barake global bir bakış açısı katacak bu isimler arasında.

Türk mutfağını geleceğe taşımak için
Gastronomi diplomatı Beatrize Jacoste

Türk mutfağının değerlerini koruma ve sürdürme sorumluluğuyla etkinliğin co sponsorluğunu üstlenen köklü markalar arasındaysa Divan Grubu, zincir restoran markası BigChefs ve Filiz de var. Türk mutfağını muhafaza etme ve gelecek nesillere aktarma misyonunu üstlenen Metro Türkiye ve ev dışı tüketim sektörünün önde gelen ismi Unilever Food Solutions, konferansta panel sponsoru olacak. Bu yılki tema ve mottonun amacı sektördeki dayanışma ve işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamak. Bir araya gelerek geleceği inşa etmek, yeme-içme dünyasını daha güçlü ve parlak bir geleceğe taşımanın anahtarı. Konferans boyunca her bir katılımcı, kendi uzmanlığını ve deneyimini masaya koyma fırsatı bulacak; böylece sektörün ortak zenginliğine katkı sağlayacak.

Türk mutfağını geleceğe taşımak için

Yereli global sofralara taşımak

Haberin Devamı

Oturumlarda, yerel lezzetlerin global sofralara taşınabileceğine dair ilham verici diyaloglar, yeme-içme pazarlamasının farklı ülkelerde nasıl şekillendiği, geleceğin gıdalarını düşünebilme yeteneğinin ne denli önemli olduğu gibi konular gündemi oluşturacak. Gıdada topluluk oluşturmak, restoran markalarının sürdürülebilirliği, teknolojinin rolü gibi sektörün yakından ilgilendiği başlıklar işlenecek.

Türk Mutfağı 2.0 için biletler sınırlı sayıda ve Mobilet üzerinden satılıyor. @turkmutfagi2.0 isimli Instagram hesabından ve www.turkmutfagi20.com adresinden detaylara ulaşabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!