Gastronomi kazanında kaynayanlar

Güncelleme Tarihi:

Gastronomi kazanında kaynayanlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2023 07:00

USLA’nın mutfak operasyonlarını şef Ali Ronay yönetecek. En çok yemek yiyen beşinci ülke Türkiye. Zorlu Center’daki festivale katılmak için son iki gün. Limonlu tiramisu sosyal medyada ünlendi. Kahveseverler bu hafta sonu dekk’te buluşuyor. Fairmont Quasar’daki Aila menüsünü yeniledi. Yeme-içme dünyasından en son haberler burada...

Haberin Devamı

 

AÇIK HAVADA SOKAK LEZZETLERİ

Şehirden uzaklaşmadan yazın tadını çıkaracak bir etkinlik arayışındaysanız bugün ve yarın Zorlu Center’a uğrayabilirsiniz. ‘Food Truck Park’ adlı açık hava etkinliğinde soğuk kahveden bubble tea’ye, burgerden sosisli sandvice sevilen sokak lezzetleri dükkânları bir arada olacak. Yemeğini alıp banklarda müzik eşliğinde vakit geçirmek isteyenler için festival alanı 11.00-22.00 arasında açık.

BİR DE SARISINI DENEYİN

Sosyal medya bazı tarifleri kısa sürede popüler hale getirmeye devam ediyor. Tereyağı tahtası ve soğanlı milföy tart gibi örneklerden sonra şimdilerde de limonlu tiramisu ünlü oldu. Bu ferahlatıcı tatlının yapımı da basit. Kedidili bisküviler kahve yerine limoncello’lu (limon likörü) bir şerbetle ıslatılıyor. Krema olarak da mascarpone peyniriyle birleştirilmiş limonlu ‘curd’ kullanılıyor.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

AKADEMİ MUTFAĞINDA...

Son dönemde Kanyon’da açtığı yeni kampüsüyle de adından söz ettiren mutfak okulu USLA (Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi) yenilenme sürecini sürdürüyor. Okulun mutfak operasyonlarının başına tanınmış şef Ali Ronay getirildi. Ronay, okul bünyesindeki Gusto by USLA restoranının, akademik eğitimlerin ve gastronomiye dair tüm operasyonların başında olacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

HANGİ ÜLKE ÇOK YİYOR?

 

Oxford Üniversitesi tarafından, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) verilerine dayanarak yapılan araştırma, en çok yemek tüketen ülkeleri sıralamış. Listeye göre dünyanın en çok yemek yiyen beşinci ülkesi Türkiye... Birleşmiş Milletler’e üye 184 ülkedeki her evin satın aldığı ortalama yiyecek miktarı üzerinden yapılan hesaplamada Bahreyn, ABD, İrlanda, Belçika ve Türkiye ilk beşte. Aşırı gıda tüketiminin dünyada yaygın olduğunu söylemek de mümkün. Listedeki ülkelerin yüzde 94’ü günlük önerilen miktardan fazla tüketiyor.

Haberin Devamı

Gastronomi kazanında kaynayanlar

BARİSTA ELİNDEN

 

Farklı kahve çeşitlerini keşfetmek, barista elinden kahve tatmak ve İstanbul’un önde gelen kahvecileriyle buluşmak isterseniz yolunuzu Maçka’daki dekk’e mutlaka düşürün. Bugün ve yarın için programlanan Specialty Coffee Fest’e giriş ücretsiz, specialtycoffeefest.co sayfasından kayıt yaptırarak katılmak mümkün. Festival kapsamında nitelikli kahve demleme teknikleri, kendi kahveni kendin yap atölyesi, üçüncü nesil kahve demleme yöntemleri atölyesi, kompost atöyesi gibi etkinlikler ve DJ performansları da olacak.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

YAZ SALATASI, BALIK EKMEK...

Haberin Devamı

Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar içinde hizmet veren Aila, misafirlerini yaz boyunca bahçe kısmında ağırlayacak. Mutfak şefi Kemal Can Yurttaş, Anadolu’dan coğrafi işaretli ürünler ve kendi yetiştirdikleri dikey tarım malzemeleriyle yeni bir
menü de hazırlamış. Menüde yaz domatesleri salatası, ağır ateşte pişirilmiş enginar, ızgara İskenderun karidesi, balık ekmek, hengel, kuzu omuz gibi seçenekler var.

Gastronomi kazanında kaynayanlar

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!