Kartal 'kiralık kurşun' kurbanı

Bir çuval inciri mahvedecek adayları sayın deseniz akla hemen Dany gelir!

Haberin Devamı

Zaten bonservisine sahip G.Saray’ın taraftarları da dün akşam bir örneğini daha gördüğümüz ‘cahil’likleri yüzünden Dany’nin Beşiktaş’a gitmesine sevinmişti.
Beşiktaş, evinde rakibi ablukaya alarak başlayan G.Saray’a bu izini vermedi. Üstelik Olcay, doğru tercihte bulunsa ilk yarım saatte tabela siyah beyazı gösterebilirdi. Devrenin son çeyreğinde hava Cimbom’dan yana esti ve Dany de işte o havayı soğutmadı... Drogba’nın Antalya’da dökülmesi Beşiktaş namına iyi olmamıştı. İlk 45’te derbiyi tekzip için kullandı. En azından daha arzuluydu.
Haftayı tek idmanla geçiren Oğuzhan ilk devre yokları oynadı. Onun varlığının anlamını 2. devrenin başında gördük ama harika pasında Almeida, Muslera’yı mağlup edemedi.
Bu bölümde Bilic, risk alıp önde basarken Mancini’ye de ‘pusu’ kurmak kalıyordu. Kartal oyunu yığdı fakat solda Olcay ayağında top tutamadığından, sağda da Töre topu ayağından erken çıkaramadığından bir çok pozisyon yok yere öldürüldü.
Eşiği yine atlayamadı
Beşiktaş, oyunun genelinde baskın ve rakibine çok fazla şans tanımaz göründüğü bir maçı yeterince ısırgan olmadığı için kaybetti. Isıramazdı da zira dediğim gibi, tek idmanla maça çıkan Oğuzhan’ın takati yoktu. Deva amaçlı kiralık transfer Jones olmalıydı yerinde lakin o da sakatlıktan yeni çıkmış! Diğer kiralık da penaltıya neden olmuş! “Giderayak bir derbi kazandırır” mı umuduyla oyuna alınan Fernandes de “Benden geçti” deyince nasıl kazanacaksınız ki? Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Kara Kartal bir ‘eşik maçı’nı daha kazanamadı.
Genelde centilmence geçen derbide “Top benden kornere çıktı” diyerek Çakır’ı yanlışından caydıran Semih Kaya’ya da teşekkür etmek lazım. Şık hareketlere hasret ‘futbol dilencileri’ni sevindirdi.

Yazarın Tüm Yazıları