GeriSeyahat Güzel yemekleriyle öne çıkan oteller
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Güzel yemekleriyle öne çıkan oteller

Güzel yemekleriyle öne çıkan oteller

Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkanı Ahmet Barut, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Şerif Yenen, Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği (BODER) Başkanı Halil Özyurt ve Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneği (TYD) Başkanı Oktay Varlıer bu hafta Hürriyet Seyahat için yemek konusunda en iddialı otelleri seçtiler.

RADİSSON SAS

Boğaz manzarasını tamamlayan leziz deniz ürünleri
/images/100/0x0/55eb0a19f018fbb8f8a71182

İstanbul Ortaköy’de, deniz kenarındaki Radisson Sas Bosphorus Otel, merkezi konumu ve boğazda yer almasıyla dikkat çekiyor. Otelin zemin katında Paul Pastanesi bulunuyor. Eşsiz manzarasıyla hizmet veren Starboard Terrace Restaurant’ın yeni mönüsü, ünlü Şef İbrahim Tunuslu’nun imzasını taşıyor. Profesyonel meslek hayatı boyunca dünyanın birçok yerinde 5 yıldızlı otellerde çalışan Tunuslu, 2003 yılından beri Radisson grubuyla birlikte. Tunuslu yönetimindeki deneyimli mutfak ekibi, ağırlıklı olarak Akdeniz mutfağından değişik lezzetler sunuyor. Kabuklu deniz mahsulleri sosuyla hazırlanan dil balığı, susamla tatlandırılmış deniz levreği ve limon soslu tavuk parçaları şefin Radisson Sas’a özel hazırladığı yemekler. Öğlenleri iş yemekleri için tercih edilen restoran, akşam üzeri boğaz keyfi yapmak isteyen misafirleri aperatiflerle ağırlayıp, gecenin geç saatlerine kadar hizmet veriyor. Atatürk Havaalanı’na 25 kilometre mesafede. (0 212 310 15 00 www.radissonsas.com)

KALYON

39 yıldır káğıtta levrek fırın sütlaç ve enginar

Eski Türk filmlerinde kötü adamların sevgilileriyle kaçamak yaptıkları Kalyon Otel, tarihi Sultanahmet yarımadasında, deniz kıyısında bulunuyor. Otelin, Mosaic isimli restoranı öğlenleri iş yemekleri için kullanılırken geceleri daha çok yabancı turistleri ağırlıyor. Pazar günleri yapılan brunch’lar da büyük ilgi görüyor. Türk ve dünya mutfaklarından değişik lezzetlerin servis edildiği mönünün 39 yıldır gözdeleri aynı: Kağıtta levrek, fırın sütlaç ve zeytinyağlı enginar. Restoranın ayrıca sadece meraklılarının bildiği mevsimlik zeytinyağlı çağla ve zeytinyağlı ayva gibi özel yemekleri var. Mosaic Restaurant’ta ramazan ayı boyunca da Osmanlı mutfağına ağırlık veriliyor. Bu dönemde iç pilavlı kuzu dolması ve hünkarbeğendi gibi yemekler ön plana çıkıyor. Vejetaryen mönüsünün yanısıra, organik yemek seçenekleri de var. Marmara Denizi ve Prens Adaları manzaralı restoranın kapasitesi yazın açılan terasıyla birlikte 200 kişiyi buluyor. Restoran şefi Erdal Biçer’in taze kişniş yapraklı sos, mevsim sebzeleri ve rengarenk otlarla hazırladığı etli salata, sevgililer gününe özel kalp şeklindeki ravioliler, mantar ve çeşitli deniz mahsülleriyle hazırladığı rizottolar herkesin kalbini çalıyor. Otel, Atatürk Havaalanı’na 15 kilometre mesafede. (0 212 517 44 00 www.kalyon.com )

CLUB ASTERİA

Misafirlerin isteğine uygun mönüler

Dalyan’da, nesli tükenmekte olan caretta caretta kaplumbağalarının yumurtalarını bıraktığı kumsal üzerinde bulunan Club Asteria, pek çok çevre, temiz deniz ve plaj ödülüne sahip bir işletme. Otelin mavi bayraklı kumsalının yanısıra tescillenmiş ve Bölge Orman İşletmesi tarafından takip ve korumaya alınmış özel ağaçlı hoş bir bahçesi bulunuyor. Mutfak Şefi Zekai Abay, mönülerinin Türk, Fransız, Meksika, İtalyan ve Çin mutfaklarından oluştuğunu ama özellikle İtalyan mutfağının tercih edildiğini belirtiyor. Soğuk başlangıçlardan dana carpacio ve deniz mahsullü tagliatelli’yi özellikle tavsiye ediyor. Türk mutfağından en çok tercih edilen yemekler ise yoğurtlu kuzu şiş ve patlıcan kebabı. Mönünün her gün değiştiği restoranda misafirlerin isteğine uygun mönüler hazırlanıyor. Rus misafirlerin et yemekleri ve kebabı, Almanların sebze yemeklerini tercih ettiğini belirten Abay, İtalyan makarnalarının herkes tarafından beğenildiğinin altını çiziyor. Otel, Antalya şehir merkezine 40, havaalanına 35 kilometre mesafede. (0 242 725 40 01 www.asteriahotels.com)

MÖVENPİCK

Yoğurtlu avokado tere çiçekli yaz bahçesi

İstanbul’un ilk butik iş oteli Mövenpick, 4. Levent’te iş merkezlerinin arasında yer alıyor. Konumu dolayısıyla otel restoranı özellikle iş yemekleri için tercih ediliyor. 15 Mayıs’tan beri Mövenpick Otel’de çalışan Şef Maximilian J.W. Thomae, 22 yıllık meslek hayatında dünyanın pek çok ülkesinde 5 yıldızlı otellerde çalışmış. 1996-1998 yılları arasında Türkiye Aşçılık Milli Takımı, Şef Thomae liderliğinde pek çok derece kazanmış. Gerçek bir Türk mutfağı hayranı olan Thomae, Azzur Restaurant için Türk ve Avrupa mutfaklarının kombinasyonundan oluşan mönüler hazırlıyor. Yaz sezonu için hazırlanan hafif ve lezzetli mönüler Akdeniz’in tüm koku ve tatlarını sunmayı hedefliyor. Mönüdeki soğuk çorba çeşitlerinden yoğurtlu avokado çorbası, tere çiçekli yaz bahçesi salatası, kadayıfa sarılı karides ve portakal ile lezzetlendirilmiş kuskus üzerinde deniz levreği şefin spesiyalleri arasında. Ayrıca siyah havyarla sunulan geleneksel tartar bifteği, mini kalamar ve hellim şiş, roka ve limonlu risotto, fırınlanmış dana bonfile, Hint fıstığı ile gratine edilmiş kuzu sırtı, röşti patates içinde suda fileto, Çerkes usulü cevizli tavuk dolması Azzur Restoran’ın vazgeçilmez lezzetleri. Yemeklerden sonra çikolata ve portakallı sufleyi denemeniz tavsiye ediliyor. (0 212 319 29 29 www.moevenpick.com.tr)

ZEYTİNADA

Yemekler, Ege otları uzmanının elinden

Bodrum’un Torba Koyu’ndaki 78 odalı Zeytinada Otel, Bodrum’a 5, havaalanına 25 dakika uzaklıkta. Otel restoranında ağırlıklı olarak Türk ve Fransız mutfaklarından lezzetler servis ediliyor. PMYD (Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneği) üyesi ve BASED (Bodrum Profesyonel Aşçı ve Servis Çalışanları Derneği) disiplin kurulu üyesi Mutfak Şefi İlhan Batu, Ege yöresinin otlarını iyi kullanmasıyla tanınıyor. Türkiye’nin pek çok yerinde çalışmış olan Batu’nun Zeytinada Otel için hazırladığı spesiyaller kopuk bonfile, Bodrum özel otlu salatası ve arapsaçı kavurma. Otel Yöneticileri geçtiğimiz dönem aldıkları TUİ Müşteri Memnuniyeti ödülünde Şef Batu’nun katkısının büyük olduğunu belirtiyorlar. (0 252 367 22 75 www.zeytinada.com)

THE MARMARA İSTANBUL

Osmanlı üçlemesi, Porto şarabı, ev yapımı çikolata

İstanbul Taksim meydanında bulunan The Marmara İstanbul’un roof’undaki Haliç, Topkapı Sarayı ve Boğaziçi manzaralı Panorama Restaurant, lezzetli yemekler tadarak iyi müzik eşliğinde dans etmek isteyenlerin tercihi. Panorama Restaurant’ta, Sedat Usta ve ekibinin hazırladığı Türk, dünya ve Osmanlı yemeklerinden oluşan mönü ve Türk, Fransız, Kaliforniya ve İtalyan şarapları sunuluyor. Baharatlarla marine edilmiş kuzu, tavuk ve bonfilenin, sebze ve humusla servis edildiği Osmanlı üçlemesi, Porto Şarabı sosuyla servis edilen Jumbo karides ve sığır filetosundan oluşan "İkizler", vanilyalı dondurma eşliğinde servis edilen ortası ılık çikolatalı kek "Chocolat Moelleux" mutlaka tadılması gerekenler. Pazar hariç her gün canlı piyano ve keman çalınıyor. Cuma ve cumartesi geceleri 21.30’da başlayan programları ile "5 Yıl Önce 10 Yıl Sonra" Grubu, anılardan silinmeyen romantik melodiler eşliğinde sizi dansa davet ediyor. Dünya mutfaklarının en iyi örneklerini sunan The Marmara Brasserie’de de Taksim meydanını seyrederken yemek yiyebilirsiniz. Brasserie’nin en çarpıcı özelliği Şef Sedat Usta’nın çok çeşitli yemeklerle süslediği büfesi. The Marmara İstanbul’a uğramışken tam bir şehir kafesi olan The Marmara Cafe’de günlük ev yapımı çikolataları tatmayı da unutmayın. Atatürk Havaalanı’na 17 kilometre mesafede. (0 212 251 46 96 www.themarmarahotels.com)

HOLIDAY INN

İtalyan yemekleri ağırlıkta

Topkapı’da bulunan Holiday Inn Otel’in restoranı özellikle İtalyan yemekleriyle ilgi topluyor. İtalyan mutfağının pizza, makarna ve risottolarının ağırlıkta olduğu Pizza Kitchen Restaurant’ta Türk ve dünya mutfaklarından pek çok lezzet denemek de mümkün. Türk mutfağından çeltik kebabı, meksika mutfağından acılı biftek ve fajitas müşterilerin en çok tercih ettikleri. Deniz mahsulleri tercih edenlere mutfak şefi Mehmet Tokat jumbo karides ve Asya usulü somonu tavsiye ediyor. Taze baharat ve otların kullanıldığı yemeklerde sadece Edremit bölgesinde üretilen birinci kalite zeytinyağları kullanılıyor. Restoran, iş toplantıları, özel günler ve davetler için tercih ediliyor. Atatürk havaalanına 11 kilometre uzaklıkta. (0 212 530 99 00)

LİMAK LİMRA

Bu şef sırlarını paylaşıyor

Kemer’in Kiriş mevkiinde bulunan Limak Limra Otel yüzde 80’i deniz, yüzde 20’si bahçe manzaralı 867 odaya sahip. Otelin Mutfak Şefi, kendi deyişiyle "Yemek Yapımcısı" Ali Rıza Dölkeleş, PMYD’nin (Profesyonel Mutfak Yöneticileri Derneği) başkanı ve Dünya Aşçılar Birliği üyesi. Yurtiçinde ve dışında 40’ın üzerinde ödülü olan Dölkeleş, yemeklerinin fotoğraf ve tariflerini www.chefalirıza.com isimli web sitesinde misafirleriyle paylaşıyor. Ali Rıza Bey, bir-iki hafta konaklayan misafirlerin her gün açık büfede birbirine yakın yemeklerdense farklı lezzetleri tatmayı tercih ettiklerini anlatıyor. Bu anlayışla 7 tane a la carte restoranın hizmet verdiği otelde, Meksika, Çin, Türk, Japon, İtalyan, balık ve et yemekleri servis ediliyor. (0 242 824 53 00 www.limrahotel.info)
False