GeriSeyahat Golf, F1 snowboard ayağınıza geldi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Golf, F1 snowboard ayağınıza geldi

Golf, F1 snowboard ayağınıza geldi

Golf oynamaya veya kayak yapmaya uygun olmayan bir şehirde yaşayabilirsiniz. Şimdi yeni oyun simülatörleri sayesinde artık golf ve kayak hatta Formula 1 otomobili sürme hevesinizi tatmin edebilirsiniz. Ren Grup’un getirdiği bu simülatör modelleri evinize, garajınıza, işyerinize kurulabileceği gibi eğitim ve eğlence amaçlı olarak golf kulüplerinde, otellerde ve diğer birçok alanda kullanılabiliyor.

GERÇEK SOPALARLA GOLF OYNAYIN

Golf simülatörü temel başlangıç seti, gelişmiş bir simülasyon yazılımı ve bilgisayara bağlanan sensör tabanından oluşuyor. İlave sensörler, projeksiyon cihazı ve diğer ekipmanlar sisteme dahil edilerek profesyonel bir golf simülatörü oluşturuluyor. Simülatör 3.5-4 metrekare yükseklikte kapalı bir alana kurulabiliyor. Oyunda gerçek golf sopaları ve golf topları kullanılıyor. Nasıl oynadığınıza gelince sentetik çimden imal edilmiş sensörlü tabandan vuruş yaptığınız golf topu karşınızda kurulu ekrana çarpıyor. Ardından ekranda sanal topunuzun ilerleyişini izliyorsunuz. Oyun topun ekrana değdiği noktadan itibaren hesaplamalar yapıp, topun gidiş yönünü ve düşeceği yeri bularak ekranda yansıtıyor. Ekrandaki sanal görüntü de topun olduğu alana gidiyor ve tekrar atış yapıyorsunuz. Toplam sistem maliyeti metal konstrüksiyonuyla 27-30 bin Euro. Eğer kapalı mekanda

uygulayacaksanız 14-24 bin Euro olan iki sistem seçeneği var. Projektörünüz, bilgisayarınız, perdeniz varsa da fiyat 3-7 bin Euro arasında değişiyor.

SNOWBOARD VE KAYAK YAPIN

Snowboard ve kayak simülatöründe de amaç kendinizi gerçekten kayak yapıyormuş gibi hissetmeniz. Bu yüzden de gerçek kayak ayakkabıları kullanılıyor. Sistemin uzunluğu altı, boyu dört metre. Daha küçük alanlar için dört metreye iki metre boyutunda olanı da var. Sistem hareketli bant, bu bandı kontrol eden güçlü motorlar, bilgisayar ve projeksiyon ekranından oluşuyor. Sistemin üzerine çıkıp kayak ayakkabılarınızı bağladığınız zaman özel sistem ekrandaki kayak senaryosuna göre sağa sola doğru hareket ederek engelleri uygun şekilde aşıyorsunuz. Eğer kayak yapmayı bilmiyorsunuz oyunu bir kayak hocanız eşliğinde oynamalısınız. Profesyonel sistemin fiyatı 36 bin, daha ufak boyutta olanlar 26 bin Euro.

FORMULA 1 OTOMOBİLİ SÜRÜN
/images/100/0x0/55eb1057f018fbb8f8a8afe5


Formula 1 yarış otomobillerinin de simülatörü var. Boyut ve görüntüsüyle gerçek Formula 1 otomobiline çok benziyor. İçinde direksiyon, vites, gaz ve titreşimli direksiyonu var. Dar mekanlar için yarım boy denilen arkası olmayan modelleri var. Aracın hareketli bir mekanizma üzerine yerleştirildiği modellerde gerçeklik hissi çok yüksek. Bu simülatörlerin bazıları Sony PlayStation 3 oyun konsoluna da uyum sağlıyor. Formula 1 simülatörlerinde hareketli olanlar 85 bin, tam boy sabit simülatörler 35 bin, yarım modeller 28.5 bin Euro.

2008’in gözde oyunları

Oyun meraklılarına müjde. 2008’in yeni gözde oyunları çıktı. Bunlar arasında savaş oyunlarından sokak futboluna kadar pek çok seçenek var. Biz de bu hafta Sony PlayStation 3’ün yeni çıkan oyunlarını tanıtıyoruz.

Sokakta futbol keyfi

FİFA STREET 3

Futbol kahramanlarınızla sokakta maç etmeye ne dersiniz? Üstelik aslına sadık antrenman formaları ve sokak giysileriyle. Oyundaki yeni yüksek tepkili ve yenilikçi kontrol sistemiyle kahramanlarınızın kontrolünü anında elinize alabiliyorsunuz. Basit düğme konfigürasyonları ve analog kol yardımıyla hareketleri birleştirip sokak yeteneklerinizi sergilemenin yüzlerce farklı yolu mümkün. Kahramanlarınızla savunma oyuncularının üzerinden zıplayıp duvarlardan güç alıp şutlarla göz alıcı goller de atabilirsiniz. Oyunu online ortama taşıma ve yıldızlardan bir takım kurma şansınız da var.

Gitarın efsanesi olun

GUITAR HERO III

Oyun dünyanın en önemli gitar efsaneleriyle kapışıp onlardan biri olmanızı hedefliyor. Yeteneklerinizi online ortamda dünyanın dört bir yanındaki oyuncularla karşılaştırın. Gitar atışmalarında kafa kafaya yapacağınız yarışlarda rakiplerinizi yenerek efsane statüsüne ulaşabilirsiniz. Yeni konser salonları, inanılmaz ışık efektleri, gerçekçi enstrümanlar ve aslına uygun karakter hareketleriyle gerçek bir rock konserini yaşamanız mümkün. Oyunda 70’ten fazla şarkı var. Kablosuz gitarı sayesinde müzik yaparken sizi kablo kalabalığından kurtarıyor.

Ölü Vikinglerle savaşın

VIKING: BATTLE FOR ASGARD

Tanrıça Hel, Asgard Lordu Odin’e başkaldırdığı için sürüldüğünden beri İskandinav tanrılarının diyarında şiddetli bir mücadele hüküm sürüyordu. Kaderini kabul etmek istemeyen Hel ölümlülerin diyarı Midgard’daki tüm insanları yok etmek için ölü Viking savaşçılarından bir ordu kurmuştu. Hel’i durdurma ve insanlığın geleceğini koruma görevi genç Skarin’e düşmüştü. Oyunda güçlü dövüş görüntülerinin yanı sıra ejderhaları evcilleştirecek ve düşmanlarınızın üzerine ateş yağdırabileceksiniz.

Tenis partisi

SEGA SUPERSTARS TENNIS

Sonic’ten Nights’a kadar 16 favori Sega karakteri "Sega Superstars Tennis" oyununda bir tenis partisi havası yaratıyor. Oyunda pek çok rengarenk kort, hakemleriyle birlikte sizi bekliyor. Zorlu turnuvalar ilerledikçe pek çok bonus içerik açma imkanınız var. Eski Sega müziklerinin Dolby Digital 5.1 ile aslına özgün yaratılmış yeni halleri, eski ve yeni Sega hayranlarını eğlendiriyor.
False