"Goleador"

Lionel Messi, Bayer Leverkusen karşısında attığı 5 golle bir Şampiyonlar Ligi maçında en fazla gol atan futbolcu unvanını elde ederken, akıllara bu başarıyı yakalayan son Barcelonalı Hans Krankl’i getirdi.

Haberin Devamı

Barcelona’nın 1978/79 sezonunda Neeskens’li kadrosuyla Rayo Vallecano’yu 9–0 yendiği mücadelede Avusturyalı golcü Hans Krankl, Katalanlar adına bir maçta 5 gol atan son oyuncu olmuştu.

Bir zamanlar dünyayı yerinden titreten Avusturya milli takımının vazgeçilmez oyuncusu olan Krankl, Arjantin’de düzenlenen Dünya Kupasında attığı 2 golle Almanya’yı kupanın dışına iten isimlerin başında geliyordu.

Avusturya milli takımı denilince akla Polsterler, Prohaskalar ve Krankllar gelirdi. 69 milli maçta 34 gol atan, Altın Ayakkabı sahibi bu efsane, Barcelona taraftarlarının da unutulmazları arasındaki yerini almıştı.

Barça taraftarının Goleador (Golcü) ismini verdiği Krankl, İspanya Ligindeki ilk sezonunda 29 golle gol kralı olurken, aynı yıl Fortuna Düsseldorf’a attığı golle Katalanların, Avrupa Kupa Galipleri Kupası'nı kazanmasını sağladı.

Barcelona forması giydiği 88 maçta 64 gol atma başarısı gösteren Krankl, teknik direktör Carlos Rife ile yaşadığı sorunlar nedeniyle, kulüpten ayrılmak zorunda kalarak, bir kez daha Rapid Wien’in yolunu tuttu. Avusturya temsilcisiyle Kupa Galipleri Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Krankl, gol atmasına rağmen kupayı kazanamadı.

1977'de Malta'ya karşı 6 ve GAK’a karşı 7 gol atan Krankl, futbol kariyerinde 6 kez gol krallığı sevinci yaşadı.

Lionel Messi ile farklı bir boyuta geçen Katalan futbolu, Nou Camp’ta yeni bir “Goleador”un doğmasına neden oldu. Dünün Hans Krankl’ı bugünün Lionel Messi’si olarak Nou Camp çimlerinde hayat bulmaya devam ediyor…

 

Yazarın Tüm Yazıları