GeriSeyahat Gani Müjde’nin seyir defteri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gani Müjde’nin seyir defteri

Gani Müjde’nin seyir defteri

Mizahçı Gani Müjde, her fırsatta farklı coğrafyaları keşfediyor. “Benim için seyahat ölümlü dünyada çemberin dışına çıkmaktır” diyor. Hayalindeki gezi Bora Bora Adası ve Latin Amerika’nın en güneyindeki Ushuaia. Müjde, favori mekanlarını anlattı.

Otel
Öykü evi, Kapadokya
Ayvalı köyündeki bir akarsu vadisine kurulmuş birkaç odalı bu oteli hayatımız boyunca unutamadık. Her ayrıntısında sahibesi Ayşe Hanım’ın özeni saklı. Gece biraz uzaktan, suyun yansımasıyla oluşan ışıkların toprakla dansını izlemek harika. İki kişi standart odada konaklama, kahvaltı dahil 230 TL. (www.oykuevi.net)

Suites Of the Gods, Santorini
Merkezden biraz uzak ama bütün koya hakim nefis bir tepenin üzerine kurulmuş 20 odalı bir otel burası. Sürekli esen meltemiyle havadar. Günbatımı ayrı güzel. İki kişi 80 Euro’dan başlıyor.
(www.suitesofthegods.com)


Hotel Locarno, Roma
Piazza del Popolo Meydanı’na 150 metre mesafede 1940’ların nostaljisini yaşatıyor. Ferzan Özpetek bulmuştu bu oteli bize. Özenle korunmuş asansöründen, cilalanmaktan harabolmuş mobilyalarına kadar her şey o kadar eski ve sahici ki, oteli de film kadar beğenmiştik. İki kişi kahvaltı dahil 300 TL. (www.hotellocarno.com)

RESTORAN
Torre dei Normanni, Salerno (İtalya) 
 

Amalfi Körfezi’nin Miori bölgesinde, Normanna Kalesi’nde. Terasından karşı sahili seyretmenin keyfine doyum olmuyor. Mönüde deniz ürünleri ağırlıkta. Özellikle deniz kabuklularını tavsiye ederim. Türkiye kadar pahalı da değil üstelik. (www.torrenormanna.net)

Arma, Antalya

Limana hakim tepedeki bu bembeyaz yapı şıklığı ve işletme tarzıyla bulunduğu zirveyi hak ediyor. Yemek yelpazesi ve şarap kavı mükemmel. Zamanı durdurmak istiyorsunuz. Gece terası kulüp.
(www.clubarma.com.tr)

My Marina Yacht Club, Marmaris

Ekincik Körfezi’nde, İrfan Bey’in taş taş üstüne koyarak oluşturduğu harika mekana uzun yıllar sadece tekneyle gidilebiliyordu. Şimdi iptidai bir yol açılmış. Dünya starlarının, kral ve kraliçelerinin uğrak yeri. Ucuz değil elbette ama sessiz sedasız çok iddialı bir mekan.

BAR
Cafe A Brasiliera, Lizbon

Avrupa’nın bence İstanbul kadar güzel tek şehri Lizbon’un eğlence merkezi Bairro Alto bölgesindeki bu cafe bar özellikle zarif dekoratif süslemeleri, zengin içki mönüsüyle favorim. Kendi daha da güzelleştiriyor. (www.cafe-abrasileira.com)

False