Çizgiyi aştılar!

FUTBOL olarak o kadar sıkıcı bir ilk devreydi ki, tribünde yapacak bir şey bulamadım.

Haberin Devamı

Dolmabahçe’de hiç değilse boğazdan geçen vapurlar ve martıları izlerdim bu durumlarda... Ancak yaprak kımıldamaz gibi görünen maçlar sürprizlere daha bir gebedir. Her şey birden bire ters yüz olur. Gönül ister ki bunu futbolcular yapsın ve bu ani değişim de skora dair olsun. Olimpiyat’taki monotonluğu kıran çizgi hakeminin ‘skandal jurnal’i oldu!
Öncesinde penaltıyı ihbar etse tamam ama bir kart olacaksa o Ersan’a değil, hile yapan Civelli’ye olacaktı. Beşiktaş, Bilica görünümlü bu oyuncuya teşekkür etsin, kendisini ateşlediği için... Çizgi hakemleri, gördükleri ve görmedikleriyle, orta hakemin işini kolaylaştırmak yerine daha da zorlaştırıyorlar. Tabir caizse çizgi hakemleri artık çizgiyi aşıyorlar.

TÖRE ETKİSİ

İLKER Meral, soyunma odasında yanlışını anlamıştı çünkü ikinci devre epey bir eyyam yaptı. Futbola bakarsak: İlk devre siyah beyazın forveti gündüz şokundaydı sanki... Birbiriyle irtibatsız ve dağınıktı hele ki Almeida. Bursa’nın araya golsüz girmesi Kartal’ın şansıydı. Kırmızı kart oyunun rengini değiştirdi. Beşiktaş, ikinci devreye ‘mağdur’ psikolojisiyle atak başladı. Ancak pek kayda değer pozisyon bulamadı ve Timsah dişini göstermeye başladı.
Futbolun cilvesi vardır ya, işte tam misafir inisiyatifi ele almışken günün ‘kötü’lerinden Almeida sahne aldı. Golü yoktan var edense yine Töre’ydi. Ve Almeida ‘attı çıktı’ olunca Beşiktaş kalan 20 dakikayı ‘tipik santrafor’u olmadan oynadı.

DARISI BAŞINA

Haberin Devamı

DAUM ise Bursa şehrindeki tüm forvetleri sahaya sürdü! Eksik Kartal rastgele topu uzaklaştırdığı telaşlı bölümü çabuk atlatıp zamanı da düşünüp daha akıllı oynamaya başlarken Bursa uzun şişirme toplarla yanlış bir şekilde golü aradı. ‘Acil durum’da oyuna giren Fernandes ve devamında Uğur Boral, topu dinledirip önemli katkı sağladılar. Portekizli’nin son saniyedeki penaltıvari pozisyonu harcaması klasıyla bağdaşmadı. Bilic, ikinci 45 için oyuncularını alınlarından öpsün fakat ilk 45 için de epey bir kulak çeksin! ‘Hakemler çizgiyi aştılar’ dedik, darısı haftaya Beşiktaş’ın başına...


Yazarın Tüm Yazıları