BİR DERBİ DAHA TARİHE YAZILDI…

TÜRKİYE'nin sayılı derbilerinden Adanaspor-Demirspor maçı yine tarihlere yazıldı. Maçı kazanan Adanaspor liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Adana’nın yalnız kebabı değil, sanatı da sporu derbisi de konuşulur. Adana bu maçlarda büyük heyecan yaşar. Dün de öyle oldu lider Adanaspor zirvedeki yerini korurken kentlisi ile arasındaki puan farkını da 7’ye çıkardı. Turuncu Beyazlılar defans kurgusu ile oyun disiplini ile istikrarlı çıkışını sürdürdü yenilmezlik sayısını 14’e çıkardı.

Türkiye’nin en önemli derbilerinden biri olan maç öncesi çok güzel görüntüler vardı. Her iki takımın el ele ‘Çanakkale Geçilmez.. 18 Mart Şehitleri Anma’ pankartı, tribünde açılan Türk Bayrağı ve İstiklar Marşı’nda yaşanan örnek sessizliğin yanında hep bir ağızdan söylenen İstiklal Marşı tüylerimizi diken diken etti. Adanaspor ve Demirsporlu futbolcular Türkiye'de yaşanan terör olaylarına ortak tepki verdi. . Futbolcular iki takım taraftarından büyük alkış alırken, tribünlerden, "Şehitler ölmez vatan bölünmez... Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganları yaşadığımız sıkıntılı günlerde göğsümüzü kabarttı.

Haberin Devamı

Adana’nın 5 Ocak Fatih Terim Stadı’nın zemininden de bahsetmek gerekirse Türkiye’nin Süper Lig takımlarına nasip olmayan güzellikte.

TAKIM SAVUNMASI

Müthiş derbi öncesi söylenen Takım savunmasını iyi yapan maçı da kazanır iddiası gerçek oldu ve Adanaspor yaptığı takım savunması ile, rakibinin kanatlarını kitleyerek, Demirspor’un gol makinesi Pote’yi iyi marke ederek maçı tek golle kazanmasını bildi. Bu karşılaşmada ev sahibi ekibinin savunmasında Didi ve Merthan’ın gününde olması, orta sahada Samican’ın yüksek eforu ve her maç aynı performansla mücadele eden N’duka’nın terinin son damlasına kadar akıtması Adanaspor’un artılarıydı. Mavi acivertliler ise her zamanki görüntüsünden uzak özellikle ilk yarıda rakibin oynamasına müsade eden bir oyunu tercih etmesi sonucun kötü bitmesine neden oldu.

ERKEN GELEN GOL

Maça her iki takım da kontrollü ve temkinli başladı. İlk atak Demirspor’dan geldi. 11. Dakikada Burak Çalık kaleci Hayrullah’la karşı karşıya kaldı. Adanaspor’un milli kalecisi gole izin vermedi. Turuncu Beyazlılar dakikalar 14’ü gösterdiğinde ilk tehlikeli atağında golü buldu. Sahanın en iyilerinden N’duka soldan aldığı topla son çizgiye kadar indi, içeri ortaladı. Teyfik Altındağ kafa vuruşu savunmaya çarparak filelerle buluştu. Atılan erken gol Adanaspor’un oyununu daha kontrollü oynamasına yol açtı. Golden sonar her iki taraf orta sahayı hızlı geçmeye başladı. Karşılıklı cılız ataklar sonucu değiştirmedi. 42’de Tiago’nun rövaşatası çerçeveyi bulmadı. Soyunma odasına üstün giden taraf Turuncu Beyazlılar oldu.

ŞİMŞEK DAHA ATAK

Haberin Devamı

İkinci yarıda ilk yarıya göre hızlı ve atak başlayan Demirspor’du. Mavi Lacivertlilerin gol makinesi Pote, Burak Çalık, Tiago, Anıl üst üste ataklar geliştirdi. Ancak fileleri bulamadı. Bunda en büyük etken Adanaspor’un oyun disiplininden,kopmaması, savunma güvencesini elden bırakmaması oldu. Turuncu Beyazlılar oyunu maç sonuna kadar istediği gibi götürdü. 61’de Kenan Özer değişikliği Mavi Lacivertlileri ofansta biraz daha hareketlendirdi. 75’ten sonar tempo iyice düştü, ara sıra gerginlikler yaşandı, olaylar büyümeden önlendi. Sonuçta ‘Çanakkale Geçilmez’I oynayan Adanaspor maçı aldı götürdü. Turuncu Beyazlı tribünlerde yaşanan coşku Süper Lig habercisi gibiydi.

Haberin Devamı

Kentin bir diğer güzide ekibi Demirspor bu maçı kaybetti, geride daha 8 maç var. Herşey bitmiş değil, pes etmek yok. İlk iki olmazsa bunun bir de Play-Off’u var. Bu yıl iki ekibimiz için Süper Lig olacak bundan hiç şüphemiz yok..

Yazarın Tüm Yazıları