Ben adalet istemiyorum(!)

Futbolu sadece maçtan maça takip edene ne mutlu. Futbolu bir iş olarak takip eden bizler için gün geçtikçe alınan keyif azalıyor.

Haberin Devamı

Çünkü maç artık sahada kalmıyor. Her 90 dakika lime lime edilerek yeniden oynanıyor. Gerçekte kimsenin oyunla ilgilendiği yok, herkes kendine oynuyor. ‘Şok görüntü’, ‘Stüdyoda olay’ hepsi seyirciye atılan olta. ‘Milyonlar’ın önünde birbirlerine düz gidenler ertesi programda yine yan yana...Bir zamanlar Can Bartu’lar, Vedat Okyar’lar, Coşkun Özarı’ları dinliyorduk. Vay be!
İstanbul’un bitmeyen şantiyeleri gibi bıktırıcı ve monoton bir futbol düzenimiz var. Hep aynı maçı izliyoruz: İlk devre herkes kendisiyle uğraşır, ikinci devre ise rakipleriyle. İlk devre hocalar, ikinci devre başkanlar manşetlere çıkar. En çok ağlayanlar, en çok şampiyonluk yaşayanlardır. Yine de haksızlık hep onlara yapılmıştır, hep onlar mağdur edilmiştir. Muktedirin mağduriyeti, nasıl oluyorsa artık(!) Ee siyasetin neyse sporun da odur, değil mi... Futbol herkesin sanal kimliği. Hayatında sakındığı veya sakladığı ne varsa bu sanal kimliğiyle ortalığa boca ediyor. Yoruldum inşaattan da futboldaki muktedirlerin ifşaatından da. Ne ‘bomba transfer’e ne de ‘flaş açıklama’nıza ‘tık’layasım var. Üç puan kavganızdan da ‘demeç savaşı’nızdan da...

Haberin Devamı

Dört büyükler kuvveti

2013 yazında gençler bir ‘gezi’ye çıktılar ve bu memleketin siyasi alışkanlılarını da mizahi anlayışını da alaşağı ettiler. Değişmeyen şu futbol formasını ne zaman yırtıp atacaklar? Herkes adalet istiyor ama “Onun lehine yaptığın hatanın aynısını bana da yap” adaletidir bu. Kimse yetkisini paylaşmaya yanaşmıyor. Öyle ki ‘büyüklerimiz’ ayrılık gayrılık olmaz diyerek bütün kuvvetleri kendisinde toplarken futbolda zaten tek kuvvet var: Dört büyük kuvveti! TFF’yi onlar belirler. MHK, PFDK, TK’yı da... Alt ligler, hakemler, futbolcuların dahli sembolik ve elittir. Onlarca kez milli olamadıysan oy hakkın yok. Elbet çobanın oyuyla Aysun’un oyu hiç bir olur mu(!) Taraftar yalnızca eşgali belli faildir. Yıldırım, Hacıosmanoğlu, Aysal ve Orman! Adalet mi istiyorsunuz? Buyurun gelin herkesin eşit delegesi olan, tüm futbolcuların ve diğer bileşenlerin oy hakkının olduğu bir genel kurula sahip TFF yaratın. Böyle bir adalet istiyorsanız tamam. Halihazırda istediğiniz adaleti ben istemiyorum.

Haberin Devamı

Kadıköy, Ali İsmail ve Çarşı

Olimpiyat’tan koşar adım Kadıköy’e geçtim. Meramım daha ‘19’unda düşlerinde özgür bir dünya hayali’ kurması çok görülen Ali İsmail Korkmaz’a Kadıköy’den gönderilecek selamda ayağa kalkmaktı. Yarım saat Ali İsmail’e yakılan türkü susmadı. Şampiyonluktan kıymetlidir. Olimpiyat’ta ise artık dakikalar 34’ü göstermiyor! ‘Şampiyonluk’ kaygısı, bastırdı ‘isyan’larını...

SİYAH: Kasımpaşa’nın “Stadımdan git” demesi.

BEYAZ: Şevket Belgin Spor Salonu’nun açılması.

Yazarın Tüm Yazıları