GeriSeyahat Avare'nin Şiiri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare'nin Şiiri

Avare'nin Şiiri

Avare'nin Şiiri Doğan Hızlan öneriyor.

NEYYİRE HANIM

Taşınmış şemsiyeleri belki de küsmüştür
bir yazlığa gitmiştir ki neyyire hanım
kül hancurları elgin, fareleri örtük
ağaçları serin darülbedayi’nin en güzeli sağlama tuba

Boş bir sokak fotoğrafçısı denli çirkin kaçar
bir farenin bile yanında şimdi
biz çocuk merdivenli bir üzünç.

Ece Ayhan

SEYAHATTE NE OKUYALIM
ÇAĞRI BU KİTABI ÖNERİYOR

Outliers (Çizginin Dışındakiler)
Malcolm Gladwell
MediaCat Yayınları

Şarkıcı Çağrı, aynı şeyleri yapmaktan, gittiği yerlere ikinci kez gitmekten sıkılıyor. Yurtiçinde denizi ve yeşilliğiyle Karadeniz Bölgesi’nin doğa harikası olduğunu düşünüyor. Özellikle anneannesinin memleketi olan Artvin’i çok seviyor. Ürgüp ve Pamukkale’nin de görülmesi gereken yerler olduğunu söylüyor. Yurtdışında Uzakdoğu’yu, özellikle Hindistan, Japonya ve Çin’i çok merak ediyor. Bir de İskandinavya’daki kuzey ışıklarını görmek en büyük hayallerinden biri. Çağrı, Avare okuyucularına Malcolm Gladwell’in “Outliers” adlı kitabını öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
KUTSİ BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Ray Charles
Genius Love Company

Şarkıcı Kutsi, fırsat buldukça seyahat ediyor. Yurtiçinde Muğla’nın Dalyan ilçesini çok seviyor. Çocukluğunu geçirdiği Ankara onun için hatıralarının şehri. Bodrum’un olağanüstü bir güzelliğe sahip olduğunu düşünüyor. Yurtdışında kafeleri ve restoranlarını şık bulduğu Brüksel ilk tercihi. Almanya’nın da kendisinde yerinin başka olduğunu belirtiyor. Prag’ın tarihi dokusundan büyüleniyor. Kutsi, Avare okuyucularına Ray Charles’ın “Genius Love Company” albümünü öneriyor.

AVARE’NİN ÖNERİSİ

Ladesçi
Üstün Dökmen
Remzi Kitabevi

Prof. Dr. Üstün Dökmen’in kitabı Ladesçi insan manzaralarıyla örülmüş şaşırtıcı bir roman. Toplumsal yaşamımızda en önemli sorun bir bakıma dürüstlük eksikliği. Bu anlamda neredeyse herkes karşısındakini kandırmaya çalışıyor. Ladesçi’nin kahramanı Cemil Usanmaz da çocukluğunda babasından öğrendiği lades oyununun büyüsüne kapılıp bunu âdeta bir yaşam felsefesine dönüştürüyor. Hayatın bize sunduğu olanaklara ilişkin bir yol haritasının ortaya çıktığı bu romanda ibret verici insan manzaraları da sizi karşılıyor.
 

False