GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ

Doğan Hızlan seçti

Toprağa Bağlı

Ne uçmayı bilirim, ne gökten haberdarım,
Bir karış bile fazla yükselemem yerimden:
Toprağa basmak için yapılmış ayaklarım.

Bir karış bile fazla yükselemem yerimden,
Hasretle büyük, geniş semalara bakarım:
Toprak beni daima çeker eteklerimden…

Cevdet Kudret

AVARENİN ÖNERİSİ
Bazen Hayat
Sine Ergün
Can Yayınları

Sine Ergün, genç öykü yazarlarından. Yalın öykülerinde günlük hayatın sıradan gibi görünen yüzünü inceliyor. En sıradan olayların ardındaki ayrıntıları işliyor. Büyülü gerçekçilikle, kirli gerçekçilik arasında gidip geliyor. Can Yayınları genç yazarın yeni kitabı ‘Bazen Hayat’la birlikte ilk kitabı ‘Burası Tekin Değil’i de bastı. Yeni kitapta 27 öykü yer alıyor.

Seyahatte Ne Okuyalım
AYLİN ASLIM BU KİTABI ÖNERİYOR

Justin Cronin
Hiçlikten Gelen Kız
Doğan Kitap

Aylin Aslım’ın müzikten sonra en sevdiği şey seyahat. Bilinmeyen bölgeleri tercih ediyor. Genellikle kalabalık ve gürültüden uzak, mümkün olduğunca insan ve makine sesinden arınmış yerlerde daha mutlu oluyor. Kaz Dağları huzur mekanlarından biri. Bölge halkını, doğasını “muhteşem” sözcüğüyle değerlendiriyor. Yurtdışında aşık olduğu şehir Berlin. Henüz Kaş, Kapadokya, Kars ve Mardin’i görmediği için üzgün. Yurtdışında ise tüm ülkeleri merak ediyor. Farklı dilleri, müzikleri, yemekleri, adetleri öğrenmek istiyor. Aylin Aslım, Avare okurlarına Justin Cronin’in Hiçlikten Gelen Kız romanını öneriyor.

Seyahatte Ne Dinleyelim
AYDİLGE BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR

Suede
Coming Up
Nude Records

Aydilge, bugünlerde konser için California’ya gitmeye hazırlanıyor. ‘68 Kuşağı’nın kalesi olan şehrin kapitalizmin tüm acımasızlığına rağmen hâlâ saf bir enerji ve umuda sahip olduğunu düşünüyor. Seyahatleri deniz, güneş, kum üçlemesinden çok tarih ve kültür odaklı. Durarak değil gezerek dinlenenlerden. Büyükada’ya gittiğinde ayrı ve gizemli bir dünyaya kaçtığını hissediyor. Mardin, Antakya gibi farklı kültürlerin bir arada yaşadığı şehirleri görmek istiyor. Londra’yı esrarengiz buluyor. Roma, Venedik ve Prag’ı çok merak ediyor. Aydilge, Suede’in Coming Up albümünü öneriyor.

False