GeriSeyahat Avare
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Avare

Avare

AVARE’NİN ŞİİRİ
Doğan Hızlan seçti

DAĞLA KUŞ

Bir dağ ışıklarla oynardı
Yücesinde göğün
Özlemle bakardı dağa bir kuş.
Bir dağ ışıklarla oynardı
Tam ağarırken
Devler gibiydi allarda.
Bir dağ ışıklarla oynardı
Büyürdü doruğunda mor,
Uykusu gün batısının.
Bir dağ ışıklarla oynardı
Öyle çok yıldız vardı ki uzaklarda
Kocaman bir masaldı geceleyin.
Bir dağ ışıklarla oynardı
Böylesine yükselir de neden uçmaz
Ermedi kuşun usu dağa.

Fazıl Hüsnü Dağlarca

AVARE’NİN ÖNERİSİ

İstanbul’da Kan Var
Hazırlayan: Amy Spangler, Mustafa Ziyalan
Sel Yayıncılık

Amy Spangler ve Mustafa Ziyalan’ın hazırladığı İstanbul’da Kan Var isimli öykü kitabında 10 farklı yazardan kentin farklı semtlerindeki cinayet hikayelerini okuyoruz. İstanbul’un bireyleri nasıl zorladığı, boğduğu ve yaşlandırdığının altı çizilen, Sel Yayıncılık’tan çıkan kitapta, Metin Kaçan, Edward Foster, Özge Baykan, Fatih Altınöz, Mustafa Ziyalan, Neslihan Acu, Cemile Çakır, Vince Czyz, Türkay Demir ve Karin Karakaşlı gibi yazarların İstanbul’un etrafına ördüğü hikayeler yer alıyor.

SEYAHATTE NE OKUYALIM
GÜVEN EKEN BU KİTABI ÖNERİYOR

Alıç Ağacıyla Sohbetler
Hikmet Birand
TÜBİTAK Yayınları

Doğa Derneği Başkanı Güven Eken tam bir gezgin. Türkiye’de turistik rotaların dışındaki yerlere gitmeyi seviyor. Her yıl Mersin Aydıncık’tan Konya’ya göçen Türkiye’nin son göçebeleri Sarı Keçelilere eşlik ediyor. Tercihi uçarı seyahatler. Tuz Gölü kuruduğunda ortasına kadar yürüyüp kamp kurmuş. Ege’nin Gediz ve Menderes Deltaları’ndaki balıkçı barınaklarında gecelemenin zevkini lüks otellere tercih ediyor. Türkiye içinde neredeyse gitmediği ilçe kalmamış. Yurtdışında ise, Afrika’da milli parkları nedeniyle Swaziland’ı çok seviyor. Türkiye’deki gezi hedefi Bolkar Geçişi. Konya Ereğlisi’nden 3 metre irtifadaki patikadan geçip, Aydos Yaylası’na ulaşacak. Oradan Tarsus’a inecek. Yurdışında ise Papua Yeni Gine ve civarlarını, boydan boya Latin Amerika’yı görmek istiyor. Güven Eken Avare okuyucularına Hikmet Birand’ın Alıç Ağacıyla Sohbetler isimli denemelerini öneriyor.

SEYAHATTE NE DİNLEYELİM
ADNAN ÖZER BU ALBÜMÜ ÖNERİYOR


Mariza
Fado Em mim
Time Square Records

Şair Adnan Özer tam bir Latin Amerika sevdalısı. İlk kez 20 yaşında gitmiş, daha sonra altı seyahat daha yapmış. Hâlâ fırsat buldukça Şili ve Arjantin’e uçuyor. Arkadaşlarıyla buluşuyor, şiir festivallerine katılıyor. Latinlerin dilini, müziğini ve edebiyatını da çok sevdiğini söylüyor. Türkiye’de ise tercihi Çeşme. Akşama kadar şiddeti, yönü değişen rüzgarın sesini dinleyip huzur buluyor. Alaçatı’nın gençliğinde çok güzel bir köy olduğunu fakat artık eski cazibesini kaybettiğini söylüyor. Yılda iki kez Hasankeyf’e giden Özer, Tokat ve Amasya’yı merak ediyor. Hayali Patagonya seyahati. Oradan Trinidat Tobago’ya, Venezuella, Caracas üzerinden Jamaica’ya ve Küba’ya geçmeyi planlıyor. Şair, Avare okuyucularına Mariza’nın “Fado Em mim” albümünü öneriyor.
False