GeriSeyahat Antik Çağ'dan günümüz İstanbul'una gizemli yolculuk
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Antik Çağ'dan günümüz İstanbul'una gizemli yolculuk

Antik Çağ'dan günümüz İstanbul'una gizemli yolculuk

Antik Çağ'dan günümüze İstanbul konulu bu seminere İstanbul sevdalıları bayılacak. Birçok yazar ve araştırmacının da katılacağı seminer dört hafta boyunca devam edecek. Antik Çağ'dan günümüze kadar İstanbul'un bilinmeyen tarihinin anlatılacağı seminer katılımcılarını bekliyor.

Dan Brown “Cehennem” isimli romanını yazarken belgeselinden faydalandığı, uluslarası ödüllü araştırmacı yönetmen Göksel Gülensoy ve çok satanlar listesinden inmeyen “Ayasofya'nın Gizli Tarihi” kitabının yazarı araştırmacı Erhan Altunay, dört hafta sürecek seminerde gizem meraklıları ve İstanbul sevdalıları ile buluşuyor.

İstanbul'un az bilinen fakat etkileri günümüzde de hissedilen gizli tarihinin anlatılacağı seminerlerin ilki 12 Kasım'da başlayacak. Seminer serisi dört hafta devam edecek. 10 Aralık'ta sır gibi saklanan bir mekâna yapılacak, katılımcıları zamanda bir yolculuğa çıkaracak eşsiz bir gezi ile sona erecek.

Antik Çağdan günümüz İstanbuluna gizemli yolculuk

Seminerin ana başlıkları “Haçlı İstilası ve Günümüze Gelen Gizli Planlar”, “Semboller ve Gizemler”, “Fatih Sultan Mehmed'in Gizli Yaşamı”, “Ayasofya ve Diğer Mekânların Gizemli Tarihi”, “Yeraltı Dehlizleri”, “İstanbul'un İşgal Yılları”, “İstanbul'un İlk Uygarlıkları ve Kalanlar”, “Grek ve Roma Dönemi İstanbul'un Bilinmeyenleri” ve “Günümüz İstanbul'u”.

Antik Çağdan günümüz İstanbuluna gizemli yolculuk

Katılımcılar “Fatih Sultan Mehmet kutsal emanet koleksiyonu yaptı mı?”, “Şövalyeler en gizli işaretlerini nerelerde bıraktılar? Bu işaretler nelerdir?”, “Ayasofya’dan sonraki en kutsal mekân hangisiydi?”, “Yerebatan Sarnıcı’ndaki Medusa başı neden ters duruyor?”, “İşgal yıllarında Ayasofya’da kimler ne yaptı?” sorularına cevap bulacak.

Antik Çağdan günümüz İstanbuluna gizemli yolculuk

12-19-26 Kasım ve 3-10 Aralık Cumartesi günleri sabah 10.30'da başlayıp akşam 17.30'a kadar devam edecek seminerler, Aqua Yaşam Merkezi'nde gerçekleşecek.

False