GeriSeyahat 36 saatte Barcelona
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
36 saatte Barcelona

36 saatte Barcelona

Barcelona, her zaman yeniyi merak ettirir. İspanya’nın kuzeydoğusundaki Katalan başkenti tarihi alan ve klasik turist aktiviteleri açısından çok zengin; yüzlerce yıllık Boqueria pazarı, Picasso ve Miro’nun eserleri, Gaudi’nin Parc Güell’de yer alan masalsı evleri... Ama şehrin dinamizmi başka yerde. Barcelona’ya heyecanı bu ara çağdaş sanat müzeleri ve küçük galeriler veriyor. Ayrıca tapas barları ve mahallelerdeki gece hayatını da keşfedin. Yenilere bakın ama eskiye de vakit ayırın.

Cuma                    
 16.00 
1. Gaudi’nin Evleri
Sokakta yürümek bir keyif ama Katalan mimar Antoni Gaudi’nin eserleri bu yürüyüşü daha da keyifli hale getiriyor. L’Eixample’dan başlayıp güney Passeig de Gracia’ya yönelin. La Pedrera olarak da bilinen Casa Mila’yı geçin. La Rambla’dan Palau Güell’e devam edin. Burası yedi yıllık yenilemeden sonra 2011’de açılmış bir malikâne. İçerideki ahırlar, yaşama alanı ve çatıdaki bacalarda Gaudi’nin zekâsından izler bulun.
20.30 
2. Yemek
Meşhur El Bulli kapandığından beri Ferran ve Albert Adria’nın gastronomik büyücülüğünü tatmak isteyenler, geçen yıl şehrin tarihi mahallesinde açılan Tickets’a gidiyor. Kırmızı halıyla kaplı girişle restoran size güzel bir şov sunuyor. Oturduktan sonra zeytini, jambonlu tuna karnını ve dondurma denemeyi unutmayın. Rezervasyon şart.
Gece yarısı 
3. Bulutlarda dans etmek
Yemekten sonra 2011’de açılan Adria kardeşlerin kokteyl barı 41’e uğrayın. Bugünlerde mekân akşam saatlerinde 16 kişilik, mönüsünde 41 tadımlık olan bir restoran olarak hizmet veriyor. Sonra şehrin en havalı kokteyl barına dönüşüyor. Lila renkli Aviation ısmarlayın. Sonra W Hotel’in 26. katındaki Eclipse’de şehrin ışıklarına bakarak dans edin.
Cumartesi
10.00 
4. Plajda pişirmek
Barceloneta mahallesinde Baluerd fırını yer alıyor. Bir baget veya krosan alıp plaj kenarındaki koşucular, kaykaycılar veya diğerlerine katılın. Plajda kuzeye gittikçe Barcelonalıların sayısı turistlere oranla artıyor. Port Olimpic’in kuzeyindeki Bogatell plajı güzel..
13.00
5. Peynir deyin
Formatgeria La Seu’nun arka odasında küçük İspanyol çiftliklerinde yapılmış peynirleri deneyin. Tadımlıklar ve bir kadeh tintodan sonra hâlâ açsanız Born mahallesinde El Xampanyet’de ançüezli tapas ve cava ikilisiyle devam edin. Eğer doluysa sabırlı olun. Bu tapas bar beklemeye değer.
15.00
6. Kıtasal sanat festivali
El Xampanyet’in yakınında dünyaca ünlü Picasso Müzesi var. Ama alan aynı zamanda 18. yüzyıldan kalma Palau Gomis’nin içinde geçen yaz açılan Museu Europeu d’Art Modern’e de ev sahipliği yapıyor. İçeride 20. yüzyıldan kalma Katalan heykellerini keşfedin.
17.30
7. Yaratıcı tip
El Raval’ın dar sokakları butikler ve yaratıcı tiplerle dolu. Eğer bu labirentte kaybolmazsanız mimari kitapların olduğu Ras’a uğrayın. Edebiyat ve sanat için bir başka uğrak noktası da Mutt. Burası Aralık 2010’da açılmış bir kitabevi ve sanat galerisi.
20.00
8. Bedava kültürel değişim
CaixaForum’da her zaman bir şeyler olur. Burası eski bir tekstil fabrikası içinde seminerler, fotoğraf sergileri ve konserlere ev sahipliği yapan bir mekân. Ardından buraya çok yakın, ücretsiz müzik ve ışık şovlu gece kulübü Magic Fountain of Montjuic’e gidin. 
22.30
9. Küçük baştan çıkarmalar
Kırmızı dudak motifleriyle süslü Lolita Taperia’da baştan çıkarıcı küçük tadımlıklar var. Burası, eskiden sevilen tapas barı Inopia’ydı. Hâlâ mönüde buradan kalma yiyecekler bulabilirsiniz. Aralarında domates soslu etli patates kroketlerinden yapılan ‘La Bomba de l’Eixample’ da var. Yeni favoriler arasındaysa şehrin en iyi ‘pa amb tomaquet’i, domates ve zeytinyağı ile yoğrulmuş hafif ve kıtır bir ekmekle ızgara peynir halkaları ve bal var. Çoğu ürün 3-5 Euro arasında.
Geceyarısı
10. Juniper and Juice
Lolita’nın sağında Xixbar var. Hendrick’s’den Gin Mare’ye çok sayıda seçeneğin olduğu bir cin barı burası. Dekoru da ilginç. Duvarda dev, mavi bir kertenkele var. Ama kokteyllerinde ciddi. Tıpkı ağır kadehte servis edilen ferahlatıcı çikeli cintonik gibi. Eğer yeni bir marka keşfettiyseniz yandaki Gin Corner dükkanından satın alabilirsiniz.
Pazar
10.00
11. Barrio Brunch’ı
La Rambla’ya yakın bir plazadaki tüm gün açık restoran Bar Lobo’nun dışarıdaki masalarından birinde sabah güneşini yakalayın. Kahve, taze meyve suyu ve Katalan sosisli açık sandviçten oluşan Don Kişot kombosu size enerji verir.
Öğle
12. Gelişimde mucize
Sagrada Familia’da 130 yıldır devam eden inşaat her ziyaretinizi farklı kılıyor. Geçen yıl gördüyseniz bile bu yılki değişiklikleri görmek için gidin. Göz kamaştırıcı pencereleri, yükselen arkları ve taş işleriyle zaten çok güzel ama bir de birkaç yıl sonra bittiğinde ne kadar güzel olacağını hayal edin.

KESİN, SAKLAYIN YOLCULUĞA ÇIKARKEN YANINIZA ALMAYI UNUTMAYIN

“36 Saat,” Amerika’nın önde gelen gazetelerinden New York Times’ın her pazar yayımladığı Travel ilavesinde en çok okunan köşe. İnternette de en çok “tık” alan seyahat bölümü. Kısa hafta sonu tatillerinde bir şehri hızlı keşfetmek, seyahatin tadını çıkarmak için öneriler sunan bu köşede müze, tarihi mekanlarla birlikte restoran, gece kulübü önerileri de veriliyor. Mekanlar uzman seyahat yazarlarınca seçiliyor. Hürriyet Seyahat, bu haftadan itibaren New York Times’la ortak olarak 36 Saat köşesini gazete ve internet sayfalarında yayımlayacak. 36 Saat köşesinde yer almasını istediğiniz şehirleri internet adresimize bildirebilirsiniz.
(seyahat@hurriyet.com.tr)

Eğer giderseniz

2011’de açılmış The Ohla Hotel’de modern tasarımlı 74 oda var. Plaça Catalunya’ya iki sokak uzaklıktaki mekân, rezervasyonunuz olmasa bile gidebileceğiniz Micehlin yıldızlı Sauc için de ideal. 2009’da açılan The Mandarin Oriental’de 98 şık oda ve süit var. Passeid de Garcia’da en kalınabilir mekân. Kusursuz servis ve lüks fiyatıyla 385 euro.

False