GeriSeyahat 2002'ye giriş rehberi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
2002'ye giriş rehberi

2002'ye giriş rehberi

Eğlence sektörünün en yoğun günleri. Her otel, lokanta ve eğlence mekanı, ilginç bir yılbaşı gecesi hazırlamak için kafa patlattı, uğraştı, didindi. İşte size kısa bir rehber...

LUCA'DA CAZ VE LATİN

Kestaneli hindi, frambuaz soslu özel tatlı, caz ve latin müzikleri. Ayrıca süpriz hediyeler ve yarışmalar da var. Mönüye limitsiz içki de dahil. Tel: 212 296 13 11

DİVAN'DA YENİ YIL

Divan Lokantası'nda yılbaşı gecesi yemeğine piyanist Ayhan Yünkuş gece 23:30'a kadar eşlik edecek. 2002'ye saniyeler kala DJ'in seçtiği müziklerle eğlenceye devam edilecek.Tel: 212 231 41 00

ÇIRAĞAN'DA KÜBA MÜZİĞİ

Otelin 3 restoranında, 3 ayrı program var. Laledan'da yılbaşı büfesi, Bellini'de yılbaşı mönüsü ve Tuğra'da Türk mutfağı mönüsü. Çırağan Bar'da ise canlı Küba müziği ve tapas mönüsü var. Tel: 212 258 33 77.

ES'KANDİL'DE ORKESTRA

Geceye 19:00'dan itibaren Mango barda gitar eşliğinde kokteylinizi yudumlayarak başlıyorsunuz. 20:00'de restoran bölümüne geçiliyor. Akşam yemeği flüt, keman ve gitar eşliğinde başlıyor. Ardından Es'Kandil orkestrası onların yerini alıyor. Dansediyorsunuz. Süpriz çekiliş ve hediyeler de var. Mönüye limitsiz yerli içki dahil. Marine edilmiş somon balığı ile başlayıp, işkembe çorbasıyla bitiriyorsunuz. Tel: 0216 332 80 36

YEŞİM SALKIM KIZKULESİ'NDE

Kızkulesi'nde kutlamalar dans orkestrası eşliğinde yemekle başlıyor. Program Yeşim Salkım ile devam ediyor. Salacak'tan kuleye sabaha kadar sefer yapılacak. Tel: 216 342 47 47

ALCHERA'DA KAR DUASI

Şaşkınbakkal'da kocaman bir bahçe içinde bulunan Alchera, karlı bir yılbaşı gecesi planlıyor. Eğer işler yolunda giderse bahçede kartopu oynayacak ve kardanadam yapılacak. Üşüyenlere şömine başında sıcak şarap var. Program şöyle: 20:00 Yılbaşı yemeği; 20:00-23:00 canlı müzik; 23:00-04:00 DJ Sarp; 23:45-00:15 Ateş Dansçıları. Tel:

FOUR SEASONS'DA YEMEK

Geceye mum ışığında, canlı müzik eşliğinde altı bölümden oluşan bir mönü ile başlayabilirsiniz. Mönüde baharatlı somon filetodan, fırında mercan balığı ve kekikle ızgara edilmiş kuzu pirzolaya kadar herşey var. Unutmayın, Conde Nast Traveler Dergisi okurlarının dünyanın en iyi 3'üncü oteli seçtiği bir mekandasınız! Tel: 212 638 82 00.

ALEM'DE SÜRPRİZLER

Lokantanın müşterilerine iki süprizi var. Alem yeni yıla dansözle giriyor. Ayrıca her masaya bir şişe şampanya hediyesi... Tel: 212 293 40 40.

SWOSSOTEL'DE 3 PROGRAM

Otel süpriz mönüler ve konaklama paketleri hazırlamış. Geleneksel Türk yemekleriyle Taşlık Türk Restoranı, müthiş manzaralı La Corne d'or veya Cafe Suisse'te kutlayabilirsiniz yılbaşını. Tel: 212 326 11 00.

CONRAD'DA EĞLENCELER

Prego'da İtalyan yemekleri, Manzara Restaurant'da Türk Gecesi, Junior Ballroom'da dünya yemeklerini sunan bir büfe, Monet Restaurant'da caz ve Fransız mutfağı, Summit Bar ve İnternational Lounge'da sabaha kadar dans. Tel: 212 227 30 00

KLASSİS RESORT'TA BALO

Otelde 2 ayrı balo var. Forum Salonu'nda düzenlenecek balo programı piyanist Erhan Tekyıldızla başlıyor. Ardından Flipinli grup Tourbados latin ezgileriyle devam edecek. Nadide Sultan'dan sonra Muazzez Ersoy sahneye çıkıyor. Brasserie Salonu'nda düzenlenecek baloda ise Ferhat ve Grup Metropol var. Tel: 212 727 40 50

PANORAMA'DA MANZARA

The Marmara İstanbul Oteli'nin boğaz manzaralı lokantası Panorama'da piyano ve kemanla başlayan program Atakan Ünüvar, Seda Ünüvar, Mehmet Horoz ve Tahsin Ünüvar'ın şarkılarıyla devam edecek. Yemek ve eğlence kişi başı 150 milyon. Tel: 251 46 96-790.

HASIR BEYKOZ'UN PROGRAMI

Çerkez tavuğundan, kestaneli hindiye, karışık Türk tatlılarına kadar bir çok yemeğin yanında limitsiz yerli içkiden oluşan menü 50 milyon. Yılbaşı programı hafif batı müziğinden, oryantale kadar çok çeşitli. Tel: 216 322 57 57.

HYATT REGENCY'DE SEÇENEKLER

Agora Restoran'da canlı fasıl eşliğinde Osmanlı Mutfağından oluşan açık büfe, limitsiz yerli içki 120 milyon. Spasso Restoran'da canlı müzik eşliğinde Kuzey İtalya Mutfağı, limitsiz yerli içki ve Jazz Bar'daki parti 220 milyon. Polo Lounge'da Nükhet Ruacan'la caz müziği eşliğinde program Tel: 212 225 70 00.


Hediye fuarları

Bayram bitti, ama sırada yılbaşı var. Yani tam hediye alma günleri. İşte bu yüzden İstanbul'da iki hediye fuarı birden var.

Feshane Uluslararası Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi'nde açılmış olan Hediyelik Eşya Günleri 31 Aralık'a kadar sürüyor. Eyüp'te Haliç kenarındaki Feshane Binası içinde Haliç Çarşı'da üst ve spor giyim markaları, terlik, ayakkabı çeşitleri, Arzum mutfak ve ev gereçleri indirimli fiyatlarla satılıyor. Küçük Bedesten'de çini, seramik, cam, gümüş hediyelik eşyalar var. Bahçeye kurulan bin 800 metrekarelik Hediyelik Eşya Çadırı'nda pekçok hediye alternatifi satılıyor.

TÜYAP fuarcılık şirketi tarafından düzenlenen 20. Hediye Fuarı, dün başladı. İstanbul Sergi Sarayı Tepebaşı'nda açılan fuarda, cam, kristal, porselen, seramik, ahşap, deri, gümüş ve benzeri her türlü hediyelik eşya satılıyor. 31 Aralık tarihine kadar süren fuar her gün 11.00-20.00 arasında açık. Son gün (31 Aralık) çalışma saatleri ise 11.00-18.00 arasında.



KAMPANYALAR


Profilo Alışveriş Merkezi 3 Mart'a kadar 'Her Alışveriş Ayrı Bir Keyif, Ayrı Bir Şans' kampanyası düzenliyor. Bu tarihe kadar alışveriş merkezindeki herhangi bir mağazadan 15 milyon ve katları tutarında alışveriş yapan herkes kampanyaya katılma hakkı kazanıyor. Yapılan çekilişle 1 otomobil, 5 teknoloji paketi, 12 televizyon ve 8 Kuşadası tatili verilecek.

Ariston yetkili satıcılarında No-Frost buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesi alan herkese Aralık ayı boyunca başka bir Ariston hediye. Kampanyanın diğer seçeneğinde fırınlar yüzde 20, diğer ürünler yüzde 30 indirimli. Üstelik 13 aya varan taksit imkanı sunuluyor.


SERGİ


Bursa'daki Meksikalı

Kükürtlü Mahallesi Oulu Caddesi üzerinde bulunan Petie Bar & Restaurant, nezih ortamı ve damak zevkine hitap eden mönüleriyle, müşterilerine verdiği iyi hizmetle anılıyor. Lokantanın, Türk ve ve Meksika mutfağı yemeklerinden oluşan zengin bir mönüsü var. Petie Restaurant'ın bar bölümü de hoş vakit geçirmek isteyenlerin tercih ettiği bir yer.


Özdilek Alışveriş Merkezi

Özdilek Alışveriş Merkezi, Türkiye'nin ilk ISO 9002 belgesine sahip olan alışveriş merkezi. Bünyesinde mağaza, market, kafeterya, lokanta, çocuk odası ve çocuk parkı bulunuyor. Gıdadan tekstile, ev gereçlerinden kozmetiğe kadar çok sayıda marka ve ürün çeşidi yer alıyor. Özdilek Alışveriş Merkezi'nde 3-8 yaş çocuklar için uzmanlar denetiminde bakım odası var. Anne babalar rahat bir alışveriş yaparken, çocuklar burada oyun oynuyor. Abbate, Vakko, Mavi Jeans, Chevignon ve Sony gibi bir çok markanın satıldığı merkezin 12 bin metrekare kapalı alanı ve 450 çalışanı var. Özdilek aynı zamanda ülkenin en büyük havlu ve bornoz üreticisi. Alışveriş merkezinin birçok şubesi var: 23 Mayıs 1983'te Yalova yolu üzerinde kurulan Özdilek Alışveriş Merkezi, Bursa Kaplıkaya ve Ataevler Özdilek, İnegöl Özdilek, Afyon Özdilek, İzmit Özdilek, İzmir Özdilek, Galeri ve Bursa Ulucami'de Özdilek mağazaları bulunuyor.
False