Yukarı Avusturya seçmen listesi inceliyor

Güncelleme Tarihi:

Yukarı Avusturya seçmen listesi inceliyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2017 18:50

Avusturya devlet televizyonu ORF’nin Yukarı Avusturya birimi, Türkiye’de 16 Nisan’da yapılan anayasa değişikliği referandumunda oy kullanan seçmenlerin listesinin bir bölümünü elde ettiklerini ve yetkili makamlara ilettiklerini bildirdi.

Haberin Devamı

YUKARI Avusturya eyalet hükümetinde vatandaşlıktan sorumlu üye aşırı sağcı Özgürlükler Partisi’nden (FPÖ) Elmar Podgorschek, listedeki isimleri tek tek inceleyeceklerini, çifte vatandaş olanların Avusturya vatandaşlığını derhal iptal edileceğini açıkladı. 

Avusturya’da çifte vatandaşlık yasak. Sadece Avusturya’da doğan ve doğum sırasında anne babadan biri Avusturya, diğeri yabancı ülke vatandaşı olan göçmen kökenli çocuklar için çifte vatandaşlık yasal. Avusturya’da ne kadar çifte vatandaş olduğu bilinmiyor. Yasalara göre Avusturya vatandaşı olduktan sonra gizlice ayrıldığı ülke uyruğuna geçenler, Avusturya vatandaşlığını kaybediyor. Yasalar bunun dışında herhangi bir ceza öngörmüyor. Ancak İçişleri Bakanı Wolfgang Sobotka, Avusturya vatandaşı olduktan sonra gizlice tekrar Türk vatandaşlığı alanlara, Avusturya vatandaşlığı iptalinin yanı sıra 5 bin euro para cezası kesilmesi için yeni bir yasal düzenlemeye gideceklerini açıklamıştı.

Haberin Devamı

Bu arada Avusturya’da anayasa referandumuna katılan Türk vatandaşı seçmenlerin yüzde 73’ü ‘Evet’ itercih etmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!