YÖK’ten askeri yükseköğretim kurumlarıyla ilgili açıklama

Güncelleme Tarihi:

YÖK’ten askeri yükseköğretim kurumlarıyla ilgili açıklama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2016 13:14

YÖK, kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından sadece 2015-2016 eğitim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomalarının YÖK tarafından belirlenen üniversite tarafından düzenleneceğini açıkladı. 2015-2016 eğitim döneminden önce mezun olanlara yönelik tüm bilgi, belge ve dokümanlar Milli Savunma Üniversitesi’ne aktarılacak. Ancak söz konusu üniversitenin kuruluş süreci tamamlanana kadar bu mezunların belgeleriyle ilgili işlemler geçici olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda oluşturulacak bir birim tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 31 Temmuz’da ve Resmi Gazete’de yayımlanan 669 Sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname’nin (KHK) harp okulları bünyesindeki fakülte, yüksekokullar, astsubay meslek yüksekokulları ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden mezun olan öğrencilerle ilgili açıklama yaptı. Buna göre, kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından sadece 2015-2016 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları YÖK tarafından belirlenen üniversite tarafından düzenlenecek. Diploma ve diploma yerine geçen belgelerin düzenlenmesinde 669 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname uyarınca öğrencinin yerleştirildiğine dair açıklama yazılacak. 2015-2016 eğitim öğretim döneminden önce mezun olan öğrencilere yönelik tüm bilgi, belge ve dokümanlar Milli Savunma Üniversitesi’ne aktarılacak. Ancak Milli Savunma Üniversitesi kurulum aşamasında olduğundan bu tamamlanana kadar 2015-2016 eğitim döneminden önce mezun olanların bilgi ve belgeleri ile ilgili işlemler geçici olarak Genelkurmay Başkanlığı’nda oluşturulacak bir birim tarafından yapılacak.

Haberin Devamı

Kapatılan askeri yükseköğretim kurumlarından sadece 2015-2016 eğitim öğretim döneminde mezun olan öğrencilerin diplomaları YÖK tarafından şu üniversiteler tarafından düzenlenecek:

Askeri Yükseköğretim                                Kurumu Koordinatör Üniversite

Kara Harp Okulu,                                             Gazi Üniversitesi

Hava Harp Okulu                                             İstanbul Teknik Üniversitesi

Deniz Harp Okulu                                            İstanbul Teknik Üniversitesi

GATA Tıp Fakültesi                                          Sağlık Bilimleri Üniversitesi

GATA Hemşirelik Yüksekokulu                         Sağlık Bilimleri Üniversitesi

GATA Astsubay Sağlık Hizmetleri                     MYO Sağlık Bilimleri Üniversitesi

Jandarma Astsubay MYO                                Gazi Üniversitesi

Haberin Devamı

Deniz Astsubay MYO                                       İstanbul Teknik Üniversitesi

Hava Astsubay MYO                                        İstanbul Teknik Üniversitesi

Kara Kuvvetleri Astsubay MYO                        Gazi Üniversitesi

Bando Astsubay MYO                                      Hacettepe Üniversitesi

DENİZ HARP OKULU BELGESİNDEKİ FARKLILIK

Deniz Harp Okulu tarafından verilen öğrenim belgesinde, diğer harp okullarından farklı olarak, Deniz Harp Okulu eğitimi süresince verilen kredili ve katsayılı denizcilik ders ve uygulamalı eğitimleri başarı derecesiyle ifade ediliyor. Deniz Harp Okulu tarafından verilen öğrenim belgesi, Uluslararası Denizcilik Örgütü, Denizcilik Müsteşarlığı ve Gemi Adamları Sınav Yönetmeliği tarafından eğitim tamamlama belgesi olarak tanınan bir resmi evrak niteliğinde olduğu için bu kapsamda koordinatör üniversite tarafından verilecek diploma ve belgelerde öğrencilerin ileriki yıllarda hak kaybına uğramamaları için dikkate alınması gerekiyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!