Yirmi öğrenciye 'Ekmek, zeytin, poğaça' cezası

Güncelleme Tarihi:

Yirmi öğrenciye Ekmek, zeytin, poğaça cezası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2015 11:40

Antalya Kredi Yurtlar Kurumu Manavgat Yurt Müdürlüğü, 20 öğrencinin acıkıp yurt yemekhanesinden ekmek, zeytin, poğaça ve kurabiye çaldıkları için yurttan atıldığı iddiası ile karıştı.

Haberin Devamı

ANTALYA Kredi Yurtlar Kurumu Manavgat Yurt Müdürlüğü, yemekhaneden ekmek, zeytin, poğaça ve kurabiye çaldıkları iddia edilen 20 öğrencinin hırsızlık suçlamasıyla yurttan çıkarıldığı iddiası ile karıştı. Olay, Başbakanlık İletişim Merkezi (BİMER), Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Antalya milletvekillerine yapılan şikâyetle gündeme taşındı.

SİCİLİNİZE İŞLER

Şikâyet dilekçesinde; Manavgat yurdunda kalan bazı öğrencilerin yemek istihkakları dışında yemekhaneden ekmek, zeytin, poğaça ve kurabiye aldıkları. Bu eylemin güvenlik kameraları tarafından tespit edilmesi üzerine öğrencilerin yurt yönetimi tarafından sözlü ifadelerinin alınarak, “Bu yaptığınız hırsızlık. Böyle bir olay sicilinize işler, ailenize haber vermek zorunda kalırız. O yüzden kendi isteğinizle yurttan ayrılın” telkininde bulunduğu iddialarına yer verildi.

Haberin Devamı

GÖRÜNTÜLER İZLENMİŞ

Bu telkin üzerine öğrencilerin korkarak yurttan ayrıldığını ifade eden yurt personeli, “Çocuklar acıktıkları için tezgah üzerinden yiyecek almış. İşgüzar bir yurt personeli de sırf yönetimin gözüne girmek için güvenlik kamerası görüntülerini yönetime izletmiş. Çocuklar hemen tek tek yönetime çağrıldı. Sonra da yurttan kayıtlarını aldırdılar. Üstelik yemekhane işletmecisinin de şikâyeti yoktu. Ben çocuklarla da konuştum hırsızlıkla suçlanmaktan korktukları için yurttan ayrılmışlar” dedi.

SORUŞTURMA AÇILDI

İddialarla ilgili Hürriyet muhabirinin ulaştığı Manavgat Yurt Müdürü Dilek Aydınöz, olayla ilgili soruşturma açıldığını, soruşturma sonucu ile ilgili Antalya Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü’nün bilgi vereceğini söyledi. Şikâyet dilekçesinde yer alan iddialarla ilgili soruşturmanın tamamlandığı bilgisini veren Antalya Kredi Yurtlar Kurumu Bölge Müdürü Ahmet Sütçü ise şöyle dedi:

İDDİALAR ASILSIZ

“Manavgat yurdumuzda görevli bir personelin gündeme taşıdığı iddialarla ilgili gereken inceleme yapıldı. Görevli arkadaşlarımız söz konusu iddiaların asılsız olduğuna yönelik bir rapor hazırladı. Biz bu raporu ilgili kurumlara sunduk. Zaten şikayeti yapan personel de sorunlu bir arkadaşımız. İşin içinde bir takım tayin talepleri var. Biz daha çok gençlerimize yapacağımız hizmetler, projeler hakkında konuşmak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!