YGS başvurusu para yatırma işlemleri hangi bankaya yapılacak?

Güncelleme Tarihi:

YGS başvurusu para yatırma işlemleri hangi bankaya yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 16:17

YGS başvurusu yapmak isteyen yüz binlerce öğrenci, başvurunun ardından ücretlerin hangi bankaya yatırılacağını soruşturdu. YGS kayıt işlemleri için son günlere girilirken, bazı öğrenciler başvurunun ardından para yatırma işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırmaya başladı. Üniversite hayali kuran öğrencilerin rağbet ettiği YGS başvuruları18 Ocak Çarşamba günü son başvurusunu alacak

Haberin Devamı

YGS başvurusu için hangi bankaya ücretlerin yatırılacağını merak eden öğrenciler, başvuru için gerekli işlemleri tamamlamayı sürdürüyor. Hayallerindeki üniversiteyi okumak isteyen öğrencilerin başvurduğu YGS için artık son tarih yaklaşıyor. Peki, YGS başvurusu ne zaman yapılacak? İşte, YGS başvurusu ve hangi bankalara ücret yatırılacağına dair bazı detaylar

ÜCRETLER HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Okullarda ve ÖSYM üzerinden yapılan sınav başvurularının ardından birçok üniversite adayı, ücretlerin yatırılacağı bankayı araştırmıştı. Bu yıl 60 TL olarak belirlenen sınav ücretleri, birden fazla bankaya yatırılabilecek. İşte, ücretlerin yatırılabileceği bankalar;

Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç), Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı, Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler, Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.)

Haberin Devamı

ÖDEMELER İNTERNET ÜZERİNDEN DE YAPILABİLECEK

Bankaya gitmeye vakti olmayan adayları da düşünen ÖSYM, ödemeleri İnternet üzerinden kabul edecek. ÖSYM İnternet sitesi üzerinden kredi ya da bankamatik kartı aracılığıyla yapılabilecek ödemeler, T.C. Kimlik numarası ile kolayca ödenebilecek.

İNTERNET ÜZERİNDEN ÖDEME YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

BAŞVURU NASIL TAMAMLANIYOR?

ÖSYS Kılavuzunda da açıkca belirtilen başvuru süreci, mezun ya da okuyan ayrımı içeriyor. Mezun olan ve ÖSYM sistemine kayıtlı olan adaylar işlemlerini online tamamlayabilecekken, henüz mezun olmayan öğrenciler bu işlemlerini başvuru merkezleri aracılığıyla gerçekleştirecek. YGS başvurusu, ÖSYM başvuru merkezleri ve yetkilendirilmiş okul müdürlükleri tarafından gerçekleştirilebilecek.

İLİNİZDEKİ BAŞVURU MERKEZLERİNİ GÖRMEK İÇİN TIKLAYINIZ 

Mezun olan veya herhangi bir sınav başvurusu nedeniyle Aday İşlemleri Sistemi'nde (AİS) kaydı olan öğrenciler, ais.osym.gov.tr adresi üzerinden başvurularını sistem yönergeleriyle tamamlayabilecek.

Haberin Devamı

BAŞVURU SÜRECİ NE KADAR DEVAM EDECEK?

Başvuruları 04 Ocak Çarşamba günü başlayan YGS, 18 Ocak Çarşamba günü 23.59'a kadar başvuru almaya devam edecek. Başvuru işlemi böylece iki haftada tamamlanmış olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!