YGS giriş yerleri ne zaman belli olacak? Sınav yerleri öncesi kritik uyarı

Güncelleme Tarihi:

YGS giriş yerleri ne zaman belli olacak Sınav yerleri öncesi kritik uyarı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2017 10:32

YGS girişleri yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak? Üniversitenin ilk sınavı için hazırlıklarını sürdüren adaylar, bir yandan da bu ve buna benzer sorulara yanıt arıyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS için kısa bir süre kaldı. Sınava girecek öğrencilere yeni kimlik kartlarıyla ilgili önemli bir uyarı yapıldı. İşte, YGS sınav yerleriyle ilgili son durum ve kritik uyarının detayları!

Haberin Devamı

Öğrencilerin istedikleri bölümü okumak için aylardır hazırlık yaptığı 2017 YGS sınavı bu yıl 12 Mart Pazar günü yapılacak. Öğrenciler bu sınavda ortak müfredata dayalı Türkçe Testi, Sosyal Bilimler Testi, Temel Matematik Testi ve Fen Bilimleri Testine tabi tutulacak. Adaylar, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programlarından (müfredat) sorumlu olacak. YGS, 12 Mart 2016 Pazar günü tek oturumda yapılacak ve sınav, saat 10.00'da başlayacak ve 160 dakika sürecek. Peki, YGS sınav yerleri ne zaman açıklanacak? İşte, zorlu sınav öncesi merak edilenler ve sınava hazırlık sürecinde kritik uyarılar!

YGS sınavı için geri sayım devam ederken, sınav giriş belgelerinin ne zaman yayımlanacağı, sınava çok kısa bir süre kalması nedeniyle merak edilen konular arasında yer aldı. Geçtiğimiz yıl 13 Mart Pazar günü gerçekleştirilen YGS sınavı için sınav giriş belgeleri 02 Mart Perşembe günü yayımlanmıştı.

Haberin Devamı

Bu yıl 12 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek YGS giriş belgelerinin 02 Mart Perşembe günü yayımlanacağı öngörülüyor.

 

SINAV ÖNCESİ ÖNEMLİ UYARI

 

12 Mart'ta gerçekleştirilecek Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuran adayların, yeni kimlik kartı teslim edilinceye kadar verilecek belgenin 15 gün geçerlilik süresinin kapsamının genişletildiği, bu nedenle adayların 'geçici kimlik kartı' ile de sınava girebilecekleri duyuruldu. 

 

ÖSYM'nin internet sitesinde yer alan duyuruda, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünce kimlik kartlarının yenilenmesi başvurularında yeni kart düzenleninceye kadar verilecek geçici kimlik belgesinin kapsamının genişletildiği, daha önce 15 gün süreyle geçerli olacağı duyurulan belgenin, kişinin kimlik kartı teslim edilinceye kadar kabul edilmesinin sağlandığı bildirildi. 

YGS'ye girecek 1998-1999-2000 yılı doğumlu öğrencilerin kimlik kartlarının öncelikli olarak basımı için gerekli sistemsel düzenlemeler yapıldığı kaydedilen duyuruda, "2017 YGS adayları, güncel fotoğraflı ve soğuk damgalı mevcut nüfus cüzdanları, Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları, geçerlilik süresi dolmamış pasaportları veya yeni kimlik kartları teslim alınıncaya kadar Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen geçici kimlik belgesi ile sınava girebilecekler." bilgisi paylaşıldı. 

 

Haberin Devamı

YGS DEĞERLENDİRME SINAVI

Öğrencilere sınav öncesi ve sonrasında önemli bilgilendirmelerin yapıldığı MEB'in resmi sitesinde YGS'ye hazırlık için de testler yer alıyor. YGS'ye girecek öğrenciler için sınav kaygılarını düşürmek, sınav pratiği oluşturmak amacıyla yapılan YGS 2. deneme sınavı bugün erişime açıldı. Değerlendirme sınavı için yapılan duyuruda; "MEB Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 2015- 2016 Eğitim - Öğretim Yılından beri Kazanım Kavrama Testleri ve Değerlendirme Sınavları hazırlayarak 12. sınıf ve mezun öğrencilerin üniversite sınavlarına hazırlık çalışmalarına yardımcı olmaktadır.

12.Sınıf ve Mezun öğrencilerin üniversite hazırlık sürecinde genel başarı düzeylerini ölçmek, sınav kaygılarını düşürmek, sınav pratiği oluşturmak amacıyla hazırlanan 12.Sınıf ve Mezun Öğrenciler İçin Üniversite Hazırlık YGS 2. Değerlendirme Sınavı, 23.12.2016 tarihi itibarıyla yayımlanmıştır.  Millî Eğitim Bakanlığının tüm sınıf düzeylerinde hazırladığı Kazanım Kavrama Testleri ile Değerlendirme Sınavlarına Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünün aşağıdaki internet adresinden PDF formatında erişilebilmektedir: "http://odsgm.meb.gov.tr/" ifadeleri kullanıldı.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!