Kargılı "Ara tatil dönemini çocuğunuzla değerlendirin"

Güncelleme Tarihi:

Kargılı Ara tatil dönemini çocuğunuzla değerlendirin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2020 16:00

Özel Yiğit Okulları Genel Müdür Yardımcısı Derya Kargılı, öğrenciler için oldukça yoğun ve yorucu geçen bir dönemin sonuna gelindiğini, ara tatil sürecinin öğrencilerin kendilerine sunulan fırsatı verimli bir şekilde değerlendirmeleri için bazı ipuçları verdi.

Haberin Devamı

Ara tatil döneminin, eğlenmek ve ikinci döneme hazır olarak başlamak adına güzel bir fırsat olacağını ve bu konuda velilere büyük görevler düştüğünü söyleyen Özel Yiğit Okulları Genel Müdür Yardımcısı Derya Kargılı bu süreç için önerilerde bulundu.

Karnelerin alındığı gün öğrencilik yaşamının en önemli günlerinden biri olduğunun altını çizen Kargılı, "Bazı öğrenciler için coşku, sevinç ve gurur duygusu yaratırken, bazıları için utanç, korku ve üzüntü verici bir hal alabilir. Karne alma zamanı, aileler de en az çocukları kadar heyecanlıdır" dedi. Kargılı sözlerine şöyle devam etti:

Kargılı Ara tatil dönemini çocuğunuzla değerlendirin

 

Haberin Devamı

AŞIRI TEPKİLER VERMEYİN

"Karne dönemlerini kritik hale getiren, öğrencilerin sevinç ya da kaygı yaşamalarına neden olan noktalardan biri de  "acaba ailem karneme nasıl tepki gösterecek?" sorusuna verdikleri cevaplardır. Eğer "Ailem benimle gurur duyacak” ya da “Notlarım çok iyi değil ancak ailem düzeltmem için bana destek olur” cevaplarını verirlerse sevinç ya da umut, “Bana çok kızacaklar”, “Herkese rezil olacağım” ya da “Kesin bana ceza verecekler” cevaplarını verirlerse de utanç, korku ya da kaygı duyabilirler. Öğrenciler ellerinde karneyle eve geldikleri zaman merakla karneyi gözden geçiren anne-babalar o anda farklı duygular yaşarlar ve yaşadıkları bu duygular doğrultusunda çocuklarına farklı tepkiler ve geri bildirimler verirler."

 

YARARLI FAALİYETLERE YÖNELTİN

"Ara tatil döneminde velilere de büyük görevler düşüyor. Çocukların vakitlerini verimli geçirmeleri için uygun bir ortam yaratmaları gerekiyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da dediği gibi öğrencilerin bilim, sanat, kültür, spor gibi faaliyetlere yönlendirilmesinin faydalı olacağını düşünüyoruz. Tatil sadece tablet, televizyon, bilgisayar başında geçirilen bir dönem olmamalı. Öğrenciler  hem dinlenmeli hem de öğrendiklerini unutmamak için çalışmalarını devam ettirmelidir. Bu nedenle plan yapmak çok önemlidir. Öğrencilerin kendi özel zevklerini yapabildikleri zamanları muhakkak  planlarının içine yerleştirmelerini sağlayın çünkü deşarj olamayan bir öğrenci verimli bir şekilde ders çalışamayacak ve derse odaklanamayacaktır. Kendileri için keyif alacakları tatil programlarını oluştururken programlarında olmazsa olmazlarından birisi de geçmiş konuların tekrarı olmalıdır. Tekrar edilmeyen ve kullanılmayan bilgi unutulmaya mahkumdur. Bu nedenle tekrarın olmadığı bir tatil programı düşünülemez."  

 

Haberin Devamı

BERABER KİTAP OKUYUN

Tatilde çocukların kitapla bağlantısını koparmamanın oldukça önemli olduğunun altını çizen Derya Kargılı, "Düşünceyi besleyen, geliştiren ve çabuklaştıran ana kaynaklardan biri kitaptır. Öğrenciler, her gün düzenli kitap okumalılar. Bunu sağlamak için aileler çocukla beraber kitap okuyabilir ya da çocuğa kitapla ilgili sorular sorabilir. Böylece çocukla olan iletişim artar. Çocuk da kitap okumaktan zevk almaya başlar." dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!